Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ παραχώρησε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Μιλώντας στη Σουηδία και στην Εxpressen ο Ντάνιελ αναφέρθηκε στη νέα μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, τα όνειρά του, την ΑΕΚ και φυσικά το πώς κατέληξε σε συμφωνία με τον Μελισσανίδη.
Το δημοσίευμα έχει ως τίτλο: «Μαϊστόροβιτς: Είναι μια φανταστική ευκαιρία» και κατόπιν ακολουθεί η συνέντευξη:
«Πήρα μια κλήση πριν από ένα μήνα, όπου η ΑΕΚ με ρώτησε αν θα μπορούσαμε να κάνουμε μια συνάντηση. Είχα μια ανησυχία για το περιεχόμενο της συνάντησης. Τελικά στη συνάντηση με ρώτησαν αν θα ήθελα να αναλάβω τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ. Ήταν ένα σοκ αυτή η πρόταση. Πριν από χρόνια είχα εργαστεί στην ΑΕΚ ως παίκτης. Είχα εργαστεί πολύ σκληρά για την ομάδα. Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ιδέα αν θα μπορούσε αυτή η προοπτική να γίνει πράξη τώρα, αν και πάντα είχα στο μυαλό μου να εργαστώ ως τεχνικός διευθυντής κάποια στιγμή. Αυτή είναι μια ευκαιρία που λίγοι Σουηδοί λαμβάνουν: να έχουν δηλαδή ένα τόσο σημαντικό ρόλο σε μια κορυφαία ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Είναι μια φανταστική ευκαιρία για μένα και νιώθω μια τεράστια χαρά και υπερηφάνεια γι’ αυτό το ρόλο».
Αν ήταν δύσκολη η απόφαση που πήρε;
«Υπήρξε πολλή σκέψη. Ήταν ένα άλμα. Ό,τι έχω κάνει μέχρι σήμερα το κάνω με σεβασμό και φυσικά έχοντας δίπλα μου την οικογένειά μου. Ξεκίνησα ως μάνατζερ όταν τελείωσα την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Έχεις ως πλεονέκτημα σαν παίκτης, να ανοίγεις ένα τεράστιο δίκτυο επαφών μέσα από τα χρόνια που ήμουν στα γήπεδο. Εν τω μεταξύ το να είσαι παράγοντας είναι μια σκληρή επιχείρηση. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος εκεί έξω. Είναι ένα χάρος να το πω έτσι...».
Ο τίτλος λοιπόν που θα έχει στην ΑΕΚ είναι τεχνικός διευθυντής;
«Ναι. Πρόκειται για μια θέση πολύ βαριά, που έχει ευθύνες. Πρέπει να έχω γνωριμία με τους παίκτες, τους ανθρώπους όλους που εργάζονται στην ομάδα. Στην αρχή θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής, όπου θα πρέπει να συνηθίσω τον νέο μου ρόλο. Θα απαιτηθεί όμως πολλή δουλειά από την αρχή».
Αν έχει γνώμη από τις θητείες προηγούμενων τεχνικών διευθυντών ή από άλλα πρόσωπα που είχαν αυτή τη θέση;
«Εχω σαφή εικόνα για τη δουλειά μου. Οι άνθρωποι που εμπιστεύομαι είναι κοντά μου».
Κατόπιν του ζητήθηκε να κάνει μια περιγραφή της ΑΕΚ:
«Είναι ένας ιστορικός σύλλογος. Είναι από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ελλάδα που έχει κερδίσει τίτλους και έχει φανταστικούς οπαδούς που έχουν πολλές απαιτήσεις. Οι οπαδοί είναι… πεινασμένοι για να κερδίσουν τίτλους. Ήρθαν δεύτεροι στο περσινό πρωτάθλημα ενώ υπάρχουν και πολλοί καλοί παίκτες, όπως ο Αλμέιδα, ο Λέσκοτς, ο Μπακασέτας, ο Σουηδός ο Γιόχανσον είναι μερικοί».
Για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ως τεχνικός διευθυντής;
«Πάνω απ’ όλα πιστεύω ότι θέλει ψυχική δύναμη γιατί θα έχω… τρέξιμο. Ξέρω τι χρειάζεται και τι απαιτείται. Αισθάνομαι πως έχω μια καλή αίσθηση της ομάδας και των παικτών. Πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Έχω επίσης ένα καλό δίκτυο επαφών που είχα ως παίκτης. Είναι σαφές πως αυτό το δίκτυο θα με βοηθήσει σε αυτή τη διάρκεια του ταξιδιού. Επίσης, πλέον έχω δημιουργήσει καλές επαφές αυτά τα τρία χρόνια που ήμουν μάνατζερ. Έχω μια καλή βάση να σταθώ. Ξέρω πως λειτουργούν τα πράγματα και αυτό θα με βοηθήσει σίγουρα σε αυτό το ρόλο».
Όσο για το πώς βλέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Είναι σαφές ότι ένας παράγοντας πρέπει να λαμβάνει τα πάντα υπ’ όψιν του. Όταν έπαιξα στην ΑΕΚ ήταν στην κορυφή του ελληνικού ποδόσφαιρο, αν και άρχιζε η πτώση όταν έφυγα από το σύλλογο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ωστόσο πλέον είναι στη σωστή κατεύθυνση. Πάντα σκέφτομαι ότι θα λίγο χάος και αυτό γιατί επικρατεί ένα κομμάτι νοοτροπίας δύσκολο στην Ελλάδα. Κοιτάζοντας μόνο την ΑΕΚ είναι ένας σύλλογος πλούσιος, με σταθερή πλέον οικονομία αυτή τη στιγμή και η διοίκηση έχει τη δυνατότητα να χτίσει κάτι μεγάλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα μεγάλοι αντίπαλοι, αλλά βλέπω ότι κινούμαστε προς θετική κατεύθυνση».
Για τις ιδέες που έχει για την ΑΕΚ;
«Έχω πολλές ιδέες για το τι θέλω να κάνω και πως θα εργαστούμε. Έχω μια πολύ σαφή εικόνα για το πώς θα δομηθούν τα πάντα και θα πρέπει να τις εξετάσουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να πω περισσότερα».
Για το αν φοβάται να πέσει στη… φωτιά, γιατί στην Ελλάδα είναι γνωστό πως όλοι κρίνονται γρήγορα;
«Θα ήμουν φοβισμένος και θα αισθανόμουν αβεβαιότητα, αλλά όχι σε αυτό τον ρόλο. Έχω υπογράψει συμβόλαιο για δυο χρόνια. Είναι βέβαια μια θέση που μπορείς να εκτεθείς. Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις. Το θετικό είναι ότι μπαίνω στην ΑΕΚ τη στιγμή που δείχνει ευημερία και βάζει καλά θεμέλια αυτή τη στιγμή για να υπάρχει μια καλή ομάδα. Η οικονομία είναι θετική. Η ομάδα κέρδισε το Κύπελλο πέρυσι, τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα. Πνέουν θετικοί άνεμοι στο κλαμπ. Νιώθω ότι έρχομαι την κατάλληλη στιγμή».
ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΕΤΣΙΟΣ
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Τον θυμαμαι σε εκεινο το αξεχαστο 2-1 με τον Αστερα Τριπολης , Νοεμβριο 2008.
Παρ'οτι καλυτεροι , το ματς εχει στραβωσει για τα καλα μετα απο ενα φαουλ - φωτοβολιδα του Μαρσελαο στο 68, και βρισκομαστε πισω στο σκορ.
Τελευταιο 20λεπτο , ακαρπη υπεροχη , ο Αστερας εχει κατεβασει ρολα στην περιοχη του και το γκολ δεν... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ερχεται.
Φτανουμε στο 90 και, κανεις πλεον δεν πιστευει οτι μπορουμε να παρουμε εστω και βαθμο απο αυτο το ματς.
Κανεις , εκτος απο το Μαιστοροβιτς.
Ο οποιος το τελευταιο δεκαλεπτο, εχει παρατησει τη θεση του στα μπακ , εχει κατασκηνωσει στη μεγαλη περιοχη του Αστερα και εχει μετατραπει σε δευτερο/τριτο σεντερ φορ.
Και στο 90 , μετα απο μια γλυκια σεντρα - καμιναδα του Σκοκο στη μεγαλη περιοχη, με μια απιστευτης δυναμης κεφαλια ( οπου πηρε παραμαζωμα μεχρι και τον Μπλανκο) , ισοφαριζει.
Τρεχει και πανηγυριζει το γκολ του, εξαλα.
Η εξεδρα αρχιζει να γιουχαρει. Του στυλ " κοιτα ρε πανηγυρια , επειδη ισοφαρισαμε τον Αστερα στα χασομερια.."
Ο Σουηδος ομως , δεν πανηγυριζει επειδη ισοφαρισε.
Πανηγυριζει επειδη πιστευει οτι εγινε το πρωτο βημα για...να γυρισουμε και να παρουμε το ματς !
Και πραγματι.
Με τη σεντρα , φευγει ξανα για τη μεγαλη περιοχη του Αστερα. 93 πλεον , τελευταια φαση , και μες τη συγχιση παιρνει παραμαζωμα και τον Λαγο , μεχρι η μπαλα να παρει υψος στην καρδια της αμυνας και ο Τζιμπουρ να κανει ψαλιδακι-γκολ !
Δυναμη θελησης ? Πιστη στη νικη ? Τετοιους ανθρωπους θελουμε στη ΑΕΚ !
Φίλε αυτό το ματς ήταν από τα μεγαλύτερα ξεβρακώματα για τους μίζερους οπαδούς. Μην ξεχνάμε ότι και ο Ντέμης με αυτή την αφορμή, το γιουχάισμα σε γκολ της ομάδας μας, την έκανε.
Και οι δύο πανηγυρισμοί πάντως στα γκολ είναι από τους πιο πωρωτικούς που έχω δει στην ΑΕΚ, δεν είναι τυχαίο ότι αυτός του Σουηδού έπαιζε και στις οθόνες του ΟΑΚΑ για κάποια χρόνια μετά, όταν βάζαμε γκολ.
Να πω την αμαρτία μου, ήμουν στην 31 και γιούχαρα και γω, αλλά 5 λεπτά μετά τον είχα "καταλάβει". Καλώς Ήρθες Σουηδάρα
ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ !
!!
ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ....!!!
ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ....!
Κανένα πρωθυπουργό μπορει να φέρει?
Με τους 300 ίδιους βουλευτές ποιά η διαφορά; Μάλλον εμείς πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία μας σε σουηδική.
"Είχα μια ανησυχία για το περιεχόμενο της συνάντησης. "
Σου λέει εχε γούστο να με θέλουν για στόπερ..
ΧΑ ΧΑ ΧΑ! Καλο :)
Είναι πολύ απλό Μελλ. Πάρε τον Γιόχανσον, δείξτον στον Μαιστόροβιτς και πέστου "Αυτό εδώ θέλω. Φέρε άλλα 10-15 τέτοια κομμάτια ή όσα βρεις."
Πλάκα κάνω ξέρω ότι δεν είναι σκάουτερ. Διάβασα το άρθρο. Καλή αρχή στον συμπαθέστατο Ντάνιελ!!
ο Γιοχανσον αξιζει να ειναι στην εθνικη Σουηδιας περισσοτερο απο μερικους αλλους που παιζουνε εκει
Νομιζω οτι μολις ανοιξε κ μια θεση για το Γιοχανσον στην Εθνικη Σουηδιας!!
Ο Γιοχανσον φιλε , δεν εχει αναγκη κανεναν , γιατι ειναι παιχταρας , δουλευταρας και ανθρωπος... ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ .......ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....Τα βυσματα ειναι για αλλους.....
συμφωνω κ σιγουρα χωρουσε σε αυτη την εθνικη Σουηδιας που ειδαμε φετος στο Euro..αλλα λεω οτι τωρα θα υπαρχει μια παραπανω στηριξη κ προβολη του απο τον Μαιστοροβιτς
Ξαναγινομαστε σιγα σιγα τεραστιοι.. οταν ακους ολοκληρο μαιστοροβιτς σχεδον σοκαρισμενο που του ανατεθηκε ενα τετοιο μεγαλο ποστο στην ΑΕΚ.. σημαινει οτι ξαναβρισκουμε την υποσταση μας σαν ομαδα.. Οποιοσδηποτε ερχεται αυτη την στιγμη στην ομαδα κακα τα ψεμματα εντυπωσιαζεται με αυτα που βλεπει...
ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΣ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ
ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
μεγαλο αλμα για τον... τιγρη. Καλοι οι τεχνοκρατες αλλα αν αυτος που δινει τα λεφτα δεν εμπλεκοταν δε θα καναμε τις μεταγραφες που καναμε φετος... Ειναι κ ο μπαγεβιτς στη μεση..
Φιλε djorj......Eιναι καιρος να καταλαβουμε ΟΟΟΟΟΛΟΙ στην ΑΕΚ , οτι Μελλις και Ντουσκο ηλθαν και θα φυγουν μαζι........Ας σταματησουμε λοιπον αυτη την καραμελα, γιατι ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ , κανεναν.......Εκτος και αν εχετε να προτεινετε ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ......ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ , ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ.....Αφηστε λοιπον τον πολεμο στον Ντουσαν , γιατι ο Μελις ξερει, ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ.......Οσο πιο γρηγορα το εμπεδωσετε και οι λιγοι εναπομειναντες... ΣΥΝΕΧΕΙΑ πολεμαρχοι , ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ........
Oi duo tous itane pou ftiaksane tin omorfoteri omada stin ellada pou tin zilevane oloi moikri kai megaloi kai pali auti tha einai pou tha kanoun mia aekara apo grniti oikonomika kai omorfoterei apo mpalla me sevasmo apo Melbourne ezisa ellada ta kallutera aektsidika xronia 1990-2003
Φίλε μην κατηγορείς όσους απεχθάνονται τον μπαγεβιτς, ο οπαδός της ΑΕΚ το μόνο που δεν ξέρει είναι να γλύφει εκεί που έφτυσε.
Δεν μπορείς να πεις το ίδιο όμως για τον μπαγεβιτς, δεν έδειξε στιγμή να έχει πρόβλημα......
Και αυτά δεν στα λέει κανείς πιτσιρικάς.
Φιλε nastafaris, +1924!
Χαλαρώστε παιδιά. Φέτος ειναι η χρόνια της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά, κτηριακά-εγκαταστάσεις, συλλογικά. Όλοι οι καλοί χωράνε.
εχω καλο προαισθημα........καλως ηρθες.
Ολα θα πανε καλα ο Ντανιελ θα μεινει για πολλα χρονια στην ομαδα ειναι πολυ καλη επιλογη και σιγουρα θα εχει δυνατα κονε !
Αντε καλοριζικος...