Ένα περιστατικό που αποδεικνύει την έκταση της ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη καταγράφηκε στην Βαρκελώνη, όπου μια έγκυος γυναίκα που φορούσε την μουσουλμανική μαντίλα δέχθηκε επίθεση από δύο άντρες, ο ένας εκ των οποίων τη χτύπησε με μανία στην κοιλιά.
Μάλιστα, μετά την έρευνα που διεξήχθη, η υπόθεση πήρε διαφορετική τροπή. Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες ήταν μέλη ενός ακροδεξιού γκρουπ οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας Εσπανιόλ.
Η γυναίκα που δέχθηκε έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, κάτι που, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, ήταν εμφανές. «Το στοιχείο αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο δράστης ήθελε να κάνει κακό στο παιδί και στην ίδια», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η γυναίκα περπατούσε στην περιοχή της Παλιάς Πόλης στη Βαρκελώνη, με το σύζυγό της και το ανήλικο παιδί τους. Τότε τους προσέγγισαν δύο άνδρες, οι οποίοι άρχισαν να τη βρίζουν γιατί φορούσε μαντήλα, ζητώντας να την αφαιρέσει από το κεφάλι της. Όταν ο σύζυγός της ζήτησε το λόγο για τα υβριστικά σχόλια, άρχισαν να τον σπρώχνουν και τελικά τον χτύπησαν. «Η γυναίκα μπήκε ανάμεσά τους για να σώσει τον σύζυγό της. Τότε ο ένας από τους δύο κλώτσησε με όλη του τη δύναμη τη γυναίκα στην κοιλιά», αναφέρεται στην έκθεση της αστυνομίας.
Οι περαστικοί έσπευσαν να προφυλάξουν τη γυναίκα και το σύζυγό της, μέχρι να καταφτάσει η αστυνομία. Η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι γλίτωσε από τα χειρότερα, όπως και το παιδί στην κοιλιά της.
Μετά από λίγες ώρες, δύο ύποπτοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν για ανάκριση στο τμήμα. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο δράστες ήταν χούλιγκαν της ακροδεξιάς ομάδας γνωστή ως «Brigadas Blanquiazules», η οποία οπαδικά ανήκει στην Εσπανιόλ. Τα μέλη του συγκεκριμένου γκρουπ είχαν προκαλέσει κατά το παρελθόν πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα να αποβληθούν από το γήπεδο το 2010.
Το τοπικό συμβούλιο στη Βαρκελώνη έχει εκδώσει απόφαση από το 2010, βάση της οποίας απαγορεύεται η χρήση μαντήλας στο κεφάλι, καθώς και ρούχων που καλύπτουν όλο το πρόσωπο. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το προσφυγικό, η απόφαση άλλαξε και η απαγόρευση ισχύει πλέον μόνο για Δημόσια κτίρια.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
