Για τις υποχρεώσεις του με την Εθνική αλλά και το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα του, την ΑΕΚ, μίλησε ο Διονύσης Σκουλίδας στην εφημερίδα Sportday.
Αναλυτικά η συνέντευξη
Για το πώς κύλησε η προετοιμασία και συνολικά το καλοκαίρι: «Ήταν από τα καλοκαίρια τα συνηθισμένα που μαζευόμαστε όλοι μαζί. Απλά είχαμε κάποιες απώλειες από την αρχή. Έλειπε ο Βασίλης (σ.σ.: Χαραλαμπόπουλος), ο Γιώργος (σ.σ.: Παπαγιάννης) δεν ήρθε καθόλου και ο Αντετοκούνμπο που δεν ήρθε από την αρχή αφού δεν είχε τη βίζα του. Ωστόσο αυτές οι απουσίες δεν μας έβγαλαν από τους στόχους μας. Όσοι ήμασταν από την αρχή, δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Γι' αυτό και ανεβήκαμε κατηγορία. Ο στόχος μας εξαρχής δεν ήταν ούτε η δεύτερη, ούτε η τρίτη θέση. Ο στόχος μας ήταν να επιστρέφουμε».
Για την απουσία του Παπαγιάννη: «Φάνηκε πως ήταν κρίσιμη απώλεια, γιατί είχαμε μόνο δύο ψηλούς. Με τον Γιώργο θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Χωρίς αυτόν δεν θα παίρναμε το χρυσό στο Βόλο. Μακάρι να τον έχουμε του χρόνου».
Για τη νοοτροπία της Εθνικής: «Αυτή η ομάδα είναι κάτι το μοναδικό. Πάντα, σε κάθε παιχνίδι, όταν βρίσκουμε τα δύσκολα, καταφέρνουμε και το γυρνάμε. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί είμαστε καλά ψυχικά. Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ξέρουμε πως αυτή η ομάδα έχει πάρα πολύ ταλέντο. Ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας είναι ο εξής. Σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση, έχει ψυχικά αποθέματα να καταφέρει το δύσκολο. Γιατί πάντα είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον».
Για το τι ειπώθηκε στο ημίχρονο του αγώνα με την Κροατία: «Ο κόουτς μπήκε στα αποδυτήρια και μας μίλησε με τον ίδιο ήρεμο τρόπο όπως μας είχε μιλήσει και πέρυσι στον τελικό με την Τουρκία. Μας είπε πως δεν πρέπει να είμαστε αγχωμένοι και πως θα πρέπει να ξεχάσουμε την ήττα από την Ισλανδία. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν περίμενε πως θα χάναμε από την Κροατία. Ούτε εμείς οι ίδιοι περιμέναμε πως θα χάναμε. Γι' αυτό και βγαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο αποβάλλαμε το άγχος μας και με πολλή ψυχραιμία καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή».
Για το αν αποδυναμώνεται η ομάδα με την αποχώρηση των «96άρηδων» Σταμάτη, Κώττα, Μπιλλή, Τσαλμπούρη και Τολιόπουλου: «Σίγουρα! Η σχέση αυτής της ομάδας με τους 97άρηδες που ήμασταν στον Βόλο, δεν μπορεί να συγκριθεί. Έχει πολύ ταλέντο αυτή η ομάδα. Απλά πιστεύω ότι μπορεί η ομάδα να χάνει λίγο από την ποιότητά της χωρίς αυτούς τους παίκτες, αλλά είμαστε νέα παιδιά, φάνηκε και στον Βόλο ότι έχουμε ενέργεια. Το μόνο που θα λείπει στην ομάδα αυτό το έξτρα ταλέντο που υπήρχε με αυτούς τους παίκτες».
Για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ και αν νιώθει έτοιμος: «Δεν φοβάμαι κανέναν! Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να δεθώ με την ομάδα πολύ γρήγορα. Δεν γίνεται τόσο μικρός παίκτης να παίζει κατευθείαν πολύ. Σιγά σιγά, βήμα βήμα θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να παίζω. Πέντε; Δέκα λεπτά: Όσο γίνεται».
Για το αν έχει μιλήσει με τον Γιούρι Ζντοβτς: «Όχι, δεν έχω καταφέρει να μιλήσω με τον κόουτς. Έχω μιλήσει όμως και με τον κ. Αγγελόπουλο και μου είπε πως θα με εμπιστευτούν για να μπορέσω να μπω στη 12άδα».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Βρε παιδιά ή είστε άσχετοι από μπάσκετ ή είστε άσχετοι. ...Η ομάδα ψάχνει σέντερ για 3η επιλογή (ο Μαυρίδης δεν μπορεί να δεχθεί να είναι 3η επιλογή αλλά ακόμα και να δεχθεί για 3η επιλογή τα χρήματα είναι πολλά )
Βρε φιλαράκι, εσύ που είσαι σχετικός με το μπάσκετ (ή με τα λογιστικά, δεν ξέρω), πες μου ποιόν παίκτη έχεις μέσα στη ρακέτα, που να έχει όγκο, δύναμη και να μπορεί να παίξει με πλάτη στο low post ? Όσους είχες τους έδιωξες. Δύο είχες βέβαια όλους και όλους. Φέτος θα κατέβεις να παίξεις με τον κανένα ? Είναι παίκτης με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς που έχουμε πια. Είναι όχι απλά χρήσιμος, αλλά απαραίτητος. Για σετ παιχνίδι, ο Μαυροειδής είναι μανούλα. Αυτό είναι το... ΣΥΝΕΧΕΙΑ παιχνίδι του. Τώρα τι λες εσύ ο σχετικός, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Να μου έλεγες πως δεν τον θέλεις γιατί είναι αργός και δεν μπορεί να σπάσει εύκολα το pick n roll, να πάω πάσο. Αλλά για τα φράγκα και 3ος σέντερ, αυτά είναι βλακείες. Σε κάθε υγιή ομάδα, που δεν έχει την πεντάδα της dream team στη σύνθεσή της, ο χρόνος συμμετοχής κερδίζετε μέσα από τις προπονήσεις και την κατάσταση του κάθε παίκτη. Και όσο ποιοτικότερες είναι οι επιλογές σου, τόσο βελτιώνεις την ομάδα σου.
Βλεπω λεει ο ενας θελει τον Μαυροειδη για 3ο σεντερ, ο αλλος θελει τον αλλον και παει λεγωντας. Εγω που δεν εχω γενικα ιδεα απο μπασκετ, μπορω να καταλαβω οτι δεν χρειαζεται να παρεις εναν τοσο καλο παιχτη για 3ο σεντερ. Εγω μαζι σας μακαρι να δεχτει ο Μαυροειδης τον ρολο του 3ου σεντερ αλλα ενταξει ειπαμε. Σκεφτητε απλα ποσο χρονο ειχε φετος ο Σαρικοπουλος. Πειραζε κανεναν που ειχαμε τον Σαρικοπουλο για 3ο σεντερ;
Το ότι δεν έχεις ιδέα από μπάσκετ φίλε μου δεν είναι απαραίτητα κακό. Αν όμως ήξερες κάποια βασικά από μπάσκετ, θα έβλεπες πως παρά τις εξαγγελίες του κόουτς, πως θέλει να στήσει μία καθαρά αμυντική ομάδα, αυτό δεν γίνετε. Όλες οι επιλογές είναι για run n gun παιχνίδι, φύση επιθετική. Σε σετ παιχνίδι δεν έχουμε πια καμία επιλογή. Οι θέσεις μέσα στη ρακέτα αντίστοιχα είναι κατηλειμμένες από soft ψηλούς. Κανένας δεν έχει όγκο. Μας χρειάζεται ένας τέτοιος παίκτης. Σε πολλά παιχνίδια θα πάρει και... ΣΥΝΕΧΕΙΑ 20 λεπτά συμμετοχής. Και σίγουρα δεν θα πάρει τη θέση του Σαρικόπουλου. Ο Ζήσης, είχε τον Μαυροειδή μπροστά του. Ο Καββαδάς θα ήταν η καλύτερη επιλογή, λόγω αλτικότητας - δύναμης και ταχύτητας, αλλά και ο Μαυρειδής δεν θα με χαλαγε καθόλου.
Άσε, με τον Ζντοβτς δεν χρειάζεται να μιλήσεις. Δεν θα βρεις άκρη.
Eίναι ντροπή να μη θέλει ο Ζντοβτς τον Μαυροειδή στην ΑΕΚ έναν εξαιρετικό παίκτη και με ήθος .Όταν θα έχει αποτελέσει παρελθόν για την ομάδα ,καθώς μόνο ο Αγγελόπουλος τον πιστεύει ,η ΑΕΚ θα έχει χάσει έναν παίκτη κόσμημα .
Περα απο ντροπη ειναι κ υποβαθμιση της ομαδας αν τον συγκρινουμε με τους αντικαταστατες που ακουγονται. Κριμα
Περα απο ντροπη ειναι κ υποβαθμιση της ομαδας αν τον συγκρινουμε με τους αντικαταστατες που ακουγονται. Κριμα
θελεις πολυ δουλεια διονυση ,με την εθνικη ησουν πολυ πεσμενος σε σχεσει με περσι