Στη Νορβηγία ο ΠΑΣ Γιάννινα τα βρήκε σκούρα, ωστόσο, παρά την ήττα 3-1, προκρίθηκε στην παράταση επί της Οντ και θα είναι στον τρίτο προκριματικό γύρο του EuropaLeague.
Ο Γιάννης Πετράκης αποκάλυψε τι είπε στους ποδοσφαιριστές του πριν την έναρξη τη παράτασης.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης, μετά την πρόκριση: «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα για την ομάδα μας. Καταφέραμε στην πρώτη παρουσία μας σε Γιουρόπα Λιγκ να περάσουμε στην επόμενη φάση. Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για την πολύ καλή προσπάθεια που έκαναν και τους συνεργάτες μας που μας βοηθάνε να έχουν οι παίκτες την κατάσταση που πρέπει. Και να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο που ήρθε να μας συμπαρασταθεί.
Η σημερινή πρόκριση αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα. Πέρυσι αυτή η ομάδα έφτασε ένα βήμα πριν τους ομίλους και είχε ήδη 20 παιχνίδια στα πόδια της. Για μας ήταν μόλις το τρίτο παιχνίδι, παίξαμε 2 με την Οντ κι ένα φιλικό.
Βρεθήκαμε με καλή εικόνα στο α’ και το διαχειριστήκαμε πολύ καλά το ματς, δυστυχώς το πέναλτι μας αποσυντόνισε, χάσαμε την ηρεμία και τη συνοχή. Στο διάστημα αυτό η Οντ έδειξε σπουδαίες αρετές. Κατάφερε κι έβαλες 2 γκολ σε 2 λεπτά είχε ευκαιρίες και το πράγμα που έγειρε εναντίον μας στο τελευταίο λεπτό, φαινόταν ότι το πλεονέκτημα πήγαινε στον αντίπαλο. Γίνεται πιο σπουδαία η νίκη, γιατί οι παίκτες μου έβγαλαν ψυχή, βοήθησαν πολύ οι αλλαγές που μπήκαν και νομίζω ότι στην παράταση ελέγχαμε το ματς και είχαμε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ.
Δεν γίναμε σε μία μέρα σπουδαία ομάδα. Ήμουν σίγουρος για τις σημερινές δυσκολίες στο παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε καλή ομάδα. Ευχαριστούμε την Οντ για τη φιλοξενία.
Χάσαμε τη συνοχή μας κάποια στιγμή. Φάγαμε 2 γκολ και το πλεονέκτημα πήγε στον αντίπαλο. Αλλάξαμε σχηματισμό στο τέλος, ενώ και οι αλλαγές μας έδωσαν ενέργεια, αποκαταστήσαμε την τάξη και με καλές επιθέσεις είχαμε την εικόνα του α’ ημιχρόνου.
Η μπάλα είναι έτσι που δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο αυτό που έγινε σήμερα σ’ εμάς, αλλά είμαστε πρωτοεμφανιζόμενοι, μην το ξεχνάμε».
Για το παιχνίδι στην Ολλανδία με την Άλκμααρ: «Δεν έχω εικόνα δεν ξέρω κάτι για την Άλκμααρ, είχαμε επικεντρώσει μόνο στο σημερινό ματς».
Για το τι είπε στους παίκτες του πριν την παράταση: «Τους είπα μπορούμε, κάνατε προσπάθεια, δώσαμε και κάποιες τεχνικές οδηγίες για αλλαγή σχηματισμού, αλλά έπαιξε ρόλο το πάθος, η θέληση και η πίστη. Το κακό μισάωρο δεν ακυρώνει την εικόνα του πρώτου αγώνα και του πρώτου ημιχρόνου».
Για την εμψύχωση του πάγκου σε όσους έπαιζαν: «Οικογένεια δεν είμαστε μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού, δεν το χάνουμε ποτέ αυτό το χαρακτηριστικό. Όλοι μια γροθιά για να γίνουμε καλύτεροι».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Τον έχω σε εκτίμηση τον Πετράκη.Αξιοπρεπέστατος κόουτς και πολύ καλός στη δουλειά του.Μπράβο του για την επιτυχία του και γενικά στην ομάδα και τους Γιαννιώτες.