Γυναίκα έκαψε ζωντανή την έφηβη κόρη της επειδή τόλμησε να παντρευτεί τον άνδρα που επέλεξε μόνη της, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές του Πακιστάν, χώρας η οποία μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από τέτοιου είδους «εγκλήματα τιμής».
Η Περβίν Μπίμπι σκότωσε την 16χρονη κόρη της, Ζινάτ, γύρω στις 9 το πρωί της Τετάρτης, στη Λαχόρη, ανέφερε ο αξιωματικός Χαϊντάρ Άσραφ. Την περασμένη εβδομάδα, στις 29 Μαΐου, η έφηβη είχε παντρευτεί άνδρα ονόματι Χάσαν, τον οποίο διάλεξε η ίδια για σύζυγό της.
Είναι το τρίτο έγκλημα αυτού του είδους τους τελευταίους μήνες.
Την περασμένη εβδομάδα η 19χρονη Πακιστανή Μαρία Σαντακάτ βασανίστηκε και κάηκε ζωντανή από ομάδα χωρικών σε κοινότητα κοντά στο Ισλαμαμπάντ επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί τον γιο του πρώην αφεντικού της. Τον Απρίλιο, στα βορειοδυτικά της χώρας, άλλη νεαρή γυναίκα δολοφονήθηκε και το πτώμα της πυρπολήθηκε από τους συγχωριανούς της που την κατηγορούσαν ότι βοήθησε μια φίλη της να το σκάσει με τον άνδρα που αγαπούσε.
Ο σύζυγος της Ζινάτ Μπίμπι εξήγησε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Geo News ότι είχαν φύγει από την περιοχή αλλά κατόπιν εκείνος συμφώνησε να επιστρέψει η 16χρονη στην οικογένειά της, αφού οι συγγενείς της υποσχέθηκαν ότι δεν θα της έκαναν κακό. «Μετά τον γάμο ζήσαμε μαζί για τέσσερις ημέρες. Μετά επικοινώνησε μαζί μας η οικογένειά της. Μας υποσχέθηκαν ότι θα οργάνωναν μια γιορτή για τον γάμο μέσα σε μια εβδομάδα και μετά θα μπορούσαμε να μείνουμε μαζί. Η Ζινάτ δεν ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι της, μου είπε ότι θα την σκότωναν. Τελικά δέχτηκε, αφού ένας θείος της την διαβεβαίωσε ότι θα ήταν ασφαλής», είπε.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της οικογένειας ομολόγησαν το έγκλημα.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Να έρθουν όλοι αυτοί στην Ελλάδα ως ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ για να ανταλλάξουν κουλτούρα με τους .... κουλτουριάδηδες δικούς μας προοδευτικούς, γιατί στο Πακιστάν τους συλλαμβάνουν όταν κάνουν τέτοια και τους καταπιέζουν οι αρχές εκεί. Ενώ εμείς θα είμαστε ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ εάν τους περνάμε γενεές 14 πριν τους βάλουμε στη χώρα μας.