Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Αντιχούλιγκαν 11/07/2009

Bronx - Kasos - Holiday In...

Σημαδιακή ημέρα. Πέρυσι τέτοια εποχή ξημερωνόμασταν στη Λεωφόρο μετά το κουραστικό βράδυ στο Holiday In. Τι έγινε ένα χρόνο μετά ; Τα πάντα και τίποτα. Τα πάντα όλα που λένε. Περίμενα ότι δεν θα τα καταφέρναμε, διαφορετικοί άνθρωποι, από διαφορετικές σχολές και με διαφορετικά χνώτα που ακόμα προσπαθούμε να τα ταιριάξουμε. Το πιο δύσκολο ήταν ότι μετά από λίγες μέρες μας προέκυψε τότε και το μπάσκετ. Το οποίο αφού δεν βρέθηκε κανένας σωτήρας να το σώσει « αποφασίσαμε » να πάμε στον πρόεδρο του δικαστηρίου ( Πρωτοδικείο ) για να μας αναθέσει το επικίνδυνο και δύσκολο έργο της σωτηρίας. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Αδιαφορία από τον πολύ τον κόσμο, συμπαράσταση από τους λίγους και προσπάθεια ανάτασης και ανάστασης του μέχρι και τώρα χρεοκοπημένου καταστήματος της Δεκελείας.

Ευτυχώς δεν άλλαξα. Και αν ο κινηματογράφος στη Μαυρομιχάλη δεν είχε κλείσει ακόμα εκεί θα μαζευόμασταν. Μέχρι και σήμερα γύρναγα από σπίτι σε σπίτι, από γραφείο σε γραφείο για να μαζέψω 35 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξω. Γιατί όπως είναι γνωστό - άγνωστο, δεν κάνει η καρέκλα τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος την καρέκλα. Οι πολλοί θα έχουν πετάξει το κομμάτι μου διαβάζοντας τις μέχρι τώρα γραμμές, όμως έτσι για να σκάσετε ( όσοι πετάξατε το κομμάτι ) δεν θα σας πω τι ώρα ξεμπερδέψαμε χθες το βράδυ με τον Γιούρκα. Που ελπίζω να μη μας βγει Μπασινάς.

Με λύπη μου κάπου διάβασα, κάποιος, κάτι μου είπε για τον Οκκά. Θα ήταν πολύ εύκολο να σηκώσω το τηλέφωνο και να πάρω τον πρόεδρο να του επιστήσω την προσοχή ότι μια τέτοια επιλογή θα ήταν ακόμη ένα χτύπημα στην πλήρως εξουδετερωμένη και κατεστραμμένη τα τελευταία χρόνια, επικοινωνιακή πολιτική της Π.Α.Ε. Απόψε ήταν ωραία.

Ελάχιστες ήταν οι κακές Παρασκευές. Σχεδόν πάντα, κατά κανόνα, φεύγω ήσυχος. Πότε για την Χαραλάμπη, πότε για τη Λιβύης, πότε για τη Διστόμου και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια για την Πελοποννήσου. Οι παραπάνω στάσεις δεν με διαφοροποίησαν στο παραμικρό. Η πυξίδα έγραφε πάντα σταθερά : Άνω - Κάτω Τούμπα. Για αυτό και ήρθαν όλα στη ζωή μου Τούμπα. Όλα τα γήπεδα που έπαιζε η Α.Ε.Κ. τα έβλεπα Τούμπες. Και εγώ εκεί σε μια γωνία να περιμένω την Α.Ε.Κ. να αποδράσει με τη νίκη και εγώ να θέσω σε λειτουργία το σχέδιο απόδρασης και προσέγγισης της πλατείας Ναβαρίνου. Εκεί αφήναμε τα πούλμαν και ακολουθούσε μέχρι να φτάσουμε σε αυτά μετά τη λήξη του αγώνα ένα ανελέητο κυνηγητό με τους ΠΑΟΚτζήδες.

Δεν έχει αλλάξει από τότε τίποτα. Το μόνο που άλλαξε είναι η νοοτροπία. Η φανέλα της Α.Ε.Κ. γέμισε διαφημίσεις, η ΑΕΚοσύνη του κάθε οπαδού βγήκε σε πλειστηριασμό και το δικό μου τιμολόγιο ήταν πάντα αφορολόγητο. Παράνομο δηλαδή. Τα τελευταία χρόνια ζω προσπαθώντας να ταυτίσω τη σκέψη μου με αυτή του μέσου ΑΕΚτζή. Και αλήθεια πανικοβάλλομαι. Τώρα τελευταία η πόρτα που μας έριξε ο « τίγρης » στεναχώρησε πολλούς φίλους και προσγείωσε ανώμαλα ακόμα περισσότερους. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν βέβαια μετά από χρόνια. Όπως και αυτό το παραμύθι της δήθεν προδοσίας που είχε νικητή τον ...αόρατο Χρήστο Ζούπα.

Στην ουσία δεν προδώσαμε τον Μελισσανίδη, τον ευεργετήσαμε. Διότι καλύτερο άλλοθι από αυτό στις δύσκολες πραγματικά εποχές που ζούμε, ο Δημήτρης δεν θα μπορούσε να βρει. Καλύτερο αντίδοτο από αυτό, την πίεση που δέχτηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν θα μπορούσε να βρεθεί για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Μιλάμε για τη δική του απόδραση, μέσω της οποίας ξέφυγε από την ιστορικής σημασίας έλευσή του τώρα. Τέτοιες σκέψεις όμως με κάνουν και μελαγχολώ. Γι' αυτό θα συνεχίσω με πάθος και με τρέλα να πιστεύω ότι θα βγάλουμε από το σπίτι χωρίς να έχουμε σύμμαχο το « όχι » του Νικολαΐδη στον Κόκαλλη αλλά και τα ωραία γκολάκια που έβαλε στον Ελευθερόπουλο.

Έναν - έναν τον κόσμο της Α.Ε.Κ. Η « δουλειά » της ORIGINAL θα συνεχίσει να είναι να ακολουθεί την Α.Ε.Κ. παντού και πάντα. Η δουλειά των απλών φίλων της Α.Ε.Κ. θα εξακολουθήσει να είναι όταν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά, να γκρινιάζει πάντα.

Τώρα όσον αφορά το προπονητικό, έστω και δια της τεθλασμένης βγήκε στη δημοσιότητα και ίσως έτσι καταλάβει ο κάθε Ενωσίτης περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Αν και είμαι βέβαιος ότι αυτό που λένε απλός κόσμος της Α.Ε.Κ. δεν έχει πια καμία διάθεση να ερμηνεύει, να αναλύει αλλά και να καταλαβαίνει. Προτιμάει να βλέπει τη μπάλα στα δίχτυα και τον Σεϊταρίδη ντυμένο στα κίτρινα. Εγώ όμως που δεν γουστάρω να δίνουμε 800 χιλιάρικα το χρόνο στον Χουανφράν θέλω να μπερδεύομαι. Να συνεχίσω να καταπιάνομαι με όλες αυτές τις ασήμαντες - σημαντικές λεπτομέρειες που οδήγησαν την Α.Ε.Κ. σε μια εικόνα αποσύνθεσης φάσης - φύσεως.

Για το μπάσκετ έχω μείνει στον Φλεβαράκη. Και όπως όλα δείχνουν δυστυχώς φέτος παρέα θα κάνουν στις τσέπες της Κ.Α.Ε. οι χορηγοί του Ελληνικού και στους παίκτες της ομάδας μεμονωμένες παρουσίες συγγενών και φίλων. Ευτυχώς έφυγε ο Λιανός από τον Πανιώνιο, το Μαρουσάκι παραπαίει οι ...ΠΑΟΚάρα πάει για φούντο και έτσι θα έχουμε και φέτος την ευτυχία να παραμείνουμε στην Α1.

Μελαγχόλησα πολλούς με την επέτειο αυτή αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Τα μόνα ευχάριστα μας έρχονται από το γήπεδο, όπου είδαμε έναν άλλο Δήμαρχο από αυτόν που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τελευταία. Όσο κι αν προσπαθεί ο πολύς κόσμος της Α.Ε.Κ. να μας διαολοστέλνει εμείς θα είμαστε εκεί. Στη κάθε Τούμπα δηλαδή. Κώστα καλή επιτυχία στο καινούργιο ξεκίνημα. Άσε όσους περισσότερους μπορείς να με βρίζουν γιατί έτσι κάθε Δευτέρα μου διώχνουν το ψυχοπλάκωμα της δουλειάς και με διασκεδάζουν αφάνταστα. Παιδιά συνεχίστε. Τα δικά μας τώρα. Η προηγούμενη Κυριακή ήταν μαγική. Μια πινελιά όπως τότε. Τι λες φίλε, ξαναπάμε το άλλο Σαββατοκύριακο ;


Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ