Ο αδερφός ενός εκ των καμικάζι που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου θα είναι μέλος της βελγικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Ο 21χρονος Μουράντ Λαχράουι, αθλητής ταεκβοντό, κέρδισε ήδη το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «ετοιμάζει βαλίτσες» για τη Βραζιλία. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο 24χρονος Ναζίμ ήταν ένας από τους δράστες των επιθέσεων αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου. Οι επιθέσεις είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 30 ανθρώπους.
Την Παρασκευή, ο 21χρονος Μουράντ κέρδισε στο Μοντρέ της Ελβετίας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 54 κιλών, με την φλαμανδική ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο να τον «χρίζει» σε tweet της «βασιλιά ελαφρών βαρών της Ευρώπης».
Δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις, ο Μουράντ είχε χαρακτηρίσει σε συνέντευξη Τύπου τον αδερφό του «ένα καλό και έξυπνο αγόρι» που δεν είχε εκδηλώσει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης πριν αναχωρήσει για τη Συρία το 2013, όποτε και έχασε κάθε επαφή με την οικογένεια του.
Ο Ναζίμ, ισλαμιστής μαχητής στη Συρία, με εκπαίδευση στην ηλεκτρομηχανική, φέρεται επίσης ως ύποπτος για την κατασκευή των ζωνών εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, που είχε αποτέλεσμα 130 νεκρούς.
«Είναι παράξενο, πραγματικά, οι ίδιοι γονείς, η ίδια ανατροφή και ο ένας μεγαλώνει προς μια πραγματικά καλή κατεύθυνση και ο άλλος προς μια πραγματική κακή» είχε δηλώσει τον Μάρτιο ο δικηγόρος του Φιλίπ Κυλό.
«Δεν επιλέγεις την οικογένεια σου» σχολίασε ο Μουράντ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Το θέμα είναι απλό. Όλοι οι Ισλαμιστές δεν είναι Τζιχαντιστές αλλά όλοι οι Τζιχαντιστές είναι Ισλαμιστές. Άρα αν οι ίδιοι οι Ισλαμιστές δε λύσουν το πρόβλημα δε μπορούν να περιμένουν από άλλες θρησκείες να τους το λύσουν !