Quantcast
NEWS
87 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πανικός στις Βρυξέλλες: Τρομοκρατικό χτύπημα με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες (ΦΩΤΟ+VIDEOS)

Βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε το θάνατο στο αεροδρόμιο - Η έκρηξη έγινε στο check-in της American Airlines


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Σοκ και πανικός επικρατεί στη βελγική πρωτεύουσα καθώς το πρωί της Τρίτης (Μεγάλη Τρίτη για τους Καθολικούς) το αεροδρόμιο των Βρυξελλών συγκλονίστηκε από δύο εκρήξεις, ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκε έκρηξη και στο σταθμό του μετρό Σουμάν.

Στις τρομοκρατικές επιθέσεις τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 55 τραυματίστηκαν.

Στο αεροδρόμιο, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε βόμβες κοντά στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines. Το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga μετέδωσε ότι πριν τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο υπήρξαν και πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο "πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις". "Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (...) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι".

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ σε διάγγελμά του πριν τον βελγικού λαό, πριν από λίγη ώρα, έκανε λόγο για δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Ο Βέλγος πρωθυπουργός δεν έδωσε ακριβή αριθμό θυμάτων. Ανακοίνωσε επίσης ότι στην παρούσα φάση οι βελγικές αρχές προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση. "Την ώρα της τραγωδίας πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και αλληλέγγυοι" είπε ο πρωθυπουργός του Βελγίου. Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι εξακολουθούν να υφίστανται υποψίες για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις και ως εκτούτου οι βελγικές αρχές λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. «Φοβόμασταν επίθεση και έγινε», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κάνοντας λόγο για «τυφλές, βίαιες και δειλές » επιθέσεις. Ο βέλγος πρωθυπουργός μίλησε για «πολλούς νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ορισμένους σε σοβαρή κατάσταση».

Η Eurocontrol ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο έχει 23 εκατ. επιβάτες το χρόνο, κλείνει μέχρι νεωτέρας. Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί ή να απογειωθεί, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό. Ολα τα αεροπλάνα που είχαν προορισμό τις Βρυξέλλες κατευθύνονται σε γειτονικές χώρες.

Οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σημειώνονται ένα 24ωρο μετά την ταυτοποίηση ενός εκ των συνεργών του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, η ταυτοποίηση του οποίου έγινε χτες από τις βελγικές αρχές. Πρόκειται για τον τρομοκράτη που έφτιαχνε τις βόμβες, τον Najim Laachraoui. Από χτες οι αρχές έχουν εξαπολύσει  ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, βρίσκονταν πολύ κοντά στην σύλληψή του. 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ