Πληροφορίες μέχρι και οχτώ νεκρούς υπάρχουν μετά την έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα την Πέμπτη έξω από παραθαλάσσιο εστιατόριο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, στην παραλία του Λίντο.
Λίγα λεπτά αργότερα, ακούστηκαν πυροβολισμοί έξω από την καφετέρια του ξενοδοχείου Beach View Hotel, επίσης στην παραλία του Λίντο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η καφετέρια του ξενοδοχείου δέχεται επίθεση από άνδρες με πυροβόλα όπλα.
Μετά την έκρηξη του αυτοκινήτου, πέντε άντρες πιθανότατα μέλη της Αλ Σαμπάαμπ με αυτόματα, οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν προς την καφετέρια μεγάλου ξενοδοχείου της παραλίας και προς τους θαμώνες της παραλίας, ενώ φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ»
Αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό. Οι τοπικές αρχές εξέφρασαν τους φόβους τους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγάλος.
Οι επιθέσεις δεν έχουν σταματήσει πάντως καθώς μια άλλη ομάδα επιτίθεται διά θαλάσσης πυροβολώντας με αυτόματα προς την παραλία.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίθεση εκδηλώθηκε από ένοπλα τμήματα της οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ, η οποία αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Στην περιοχή έσπευσε ο στρατός, οι άνδρες του οποίου έδωσαν μάχη με τους τρομοκράτες σε πολλά μέτωπα. Οι τελευταίοι είχαν εισβάλει στο ξενοδοχείο και κρατούσαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περισσότερους από 20 ομήρους, ενώ ανάμεσά τους υπήρχαν και δημοσιογράφοι, ένας εκ των οποίων φέρεται να έχει τραυματιστεί.
Όπως ανέφεραν απεσταλμένοι διεθνών πρακτορείων, οι κυβερνητικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο και απελευθέρωσαν τους ομήρους.
Η ίδια περιοχή έχει πληγεί κατ' επανάληψη από τα ένοπλα παρακλάδια της Αλ Κάιντα.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΟΧΙ ΑΛΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ !!!
ALLAHU AKBAR = ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ = Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ !!!