Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ξανά σε κόκκινο συναγερμό το Πεκίνο!

Σχεδόν 10 μέρες αφού το Πεκίνο τέθηκε πρώτη φορά σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού εξαιτίας της έντονης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο συναγερμός επανέρχεται για δεύτερη φορά.

Ο «κόκκινος συναγερμός» είναι η υψηλότερη βαθμίδα συναγερμού και μέχρι πρόσφατα δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ στο Πεκίνο.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας προβλέπει ότι η  πόλη αναμένεται να καλυφθεί με πυκνή ομίχλη από το Σάββατο έως την Τρίτη. Μάλιστα, οι Αρχές σημειώνουν ότι η ρύπανση αναμένεται να είναι χειρότερη από την προηγούμενη φορά.

Οι δημοτικές αρχές θα επιβάλουν Δακτύλιο, απαγορεύοντας εκ περιτροπής την κυκλοφορία σε οχήματα των οποίων οι πινακίδες λήγουν σε ζυγό ή μονό αριθμό. Περιορισμοί θα επιβληθούν στη λειτουργία εργοστασίων και στις οικονομικές εργασίες.

Στην πρόσφατη Σύνοδο για το κλίμα στο Παρίσι, η κυβέρνηση της Κίνας υποσχέθηκε να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Την προηγούμενη φορά η συγκέντρωση μικροσωματιδίων έφτασε λίγο κάτω από τα 300 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά ένα μέσο ανώτατο όριο μόλις... 25 μικρογραμμαρίων για 24 ώρες.

Τα αιωρούμενα μικροσωματίδια έχουν διάμετρο 2,5 micron και εισχωρούν στους πνεύμονες προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόωρους θανάτους ετησίως στη χώρα.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ