Quantcast
NEWS
70 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Είναι προπονητής που «παίζει» από τον πάγκο

Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει για τα τρία διαφορετικά συστήματα του Πογιέτ, το σχήμα με τρία στόπερ στο τέλος και το άγχος της ΑΕΚ, που ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλός της στην Κομοτηνή

Η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με νίκη από την Κομοτηνή, κάτι που είχε μεγάλη ανάγκη όπως είχαν διαμορφωθεί τα πράγματα, σε ένα παιχνίδι που περισσότερο τη δυσκόλεψε η ανάγκη για το αποτέλεσμα. Με τον Γκουστάβο Πογιέτ να πανηγυρίζει (μαζί με τον κόσμο) το πρώτο του τρίποντο, έχοντας σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή του ματς και επιβεβαιώνοντας -έπειτα από τα πρώτα δείγματα γραφής που είχε δώσει με Παναθηναϊκό και Αστέρα- ότι σε κάθε περίπτωση είναι ένας κόουτς που... παίζει από τον πάγκο του.

Τα στοιχεία που έμειναν από το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, για να γίνεται... κουβέντα, ήταν ότι ο Ουρουγουανός τεχνικός χρησιμοποίησε μέσα σε 90 λεπτά τρία διαφορετικά συστήματα και ότι τελείωσε το ματς παίζοντας με τρεις στόπερ. Στην πραγματικότητα, ο Πογιέτ «ακολούθησε» τις απαιτήσεις του αγώνα με τον τρόπο που εκείνος έκρινε.

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι προετοιμασμένη να βρει απέναντι της έναν Πανθρακικό «μαζεμένο». Στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, με τους γηπεδούχους να περιμένουν και την Ένωση να πιέζει, το 4-3-3 του Πογιέτ, με πέντε παίκτες κοντά στο αντίπαλο τέρμα (τους τρεις της επίθεσης και τους Μάνταλο, Γιόχανσον) δούλεψε καλά. Η ομάδα του άσκησε πίεση, δημιούργησε ευκαιρίες και τελικά κατάφερε να βρει ένα σχετικά γρήγορο γκολ από τον Σουηδό.

Μετά το 0-1, αυτό που άλλαξε ήταν ότι ο Πανθρακικός (αναγκαστικά) ανέβασε πιο ψηλά την πίεσή του. Κάτι που δημιούργησε πρόβλημα στην ΑΕΚ, η οποία έπαιζε με έναν «κόφτη», τον Σιμόες, που συν τοις άλλοις μετά από πάρα πολύ καιρό βρέθηκε σε μια όχι και τόσο καλή βραδιά. Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αναφερόμενος στην είσοδο του Κορδέρο, ο Πογιέτ είχε πει «δώσαμε στους παίκτες μας δέκα λεπτά, μετά έπρεπε να κάνουμε κίνηση από τον πάγκο». Το ίδιο ακριβώς έκανε και στην Κομοτηνή.

Η αλλαγή των συνθηκών στο παιχνίδι ξεκίνησε περίπου στο 25'. Στο 35', χωρίς να περάσουν από το μυαλό του εγωιστικές σκέψεις για όσα μπορεί να ακούγονταν (ότι εγκατέλειψε γρήγορα το 4-3-3 που δούλευε δύο εβδομάδας για να επιστρέψει στο... σύστημα του Δέλλα), ο Ουρουγουανός τεχνικός έκανε αυτό που «ζητούσε» το ματς, από τη στιγμή που και ο Μάνταλος είχε ζητήματα στα αμυντικά του καθήκοντα. «Έφερε» τον Γιόχανσον δίπλα στον Σιμόες, κάνοντας τη διάταξη 4-2-3-1, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που είχε η ομάδα «μπροστά» από την περιοχή της.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ