Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ολάντ: Η Γαλλία είναι σε πόλεμο (VIDEO)


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μια ιστορική ομιλία έκανε  Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών

«Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο», τόνισε ο Ολάντ.

Όπως είπε «η Γαλλία δεν εμπλέκεται σε πόλεμο πολιτισμών, καθώς αυτοί οι δολοφόνοι δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν» πολιτισμό.

«Σήμερα η χώρα μας θρηνεί», σημείωσε.

Οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου έχουν στόχο «να σπείρουν τον φόβο και να μας διαιρέσουν. Οι επιθέσεις της Παρασκευής αποφασίστηκαν και σχεδιάστηκαν στη Συρία, οργανώθηκαν στο Βέλγιο και πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στη Συρία, σημειώνοντας ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» θα πλεύσει αύριο στη Μεσόγειο για καλύτερο συντονισμό των δράσεων στη Συρία.

«Αυτοί που στήριξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα εγκλήματά τους ενισχύουν την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να τους πολεμήσει και να τους καταστρέψει» δήλωσε.

Τόνισε ότι η Συρία αποτελεί «το μεγαλύτερο εργοστάσιο τρομοκρατών».

Η Γαλλία έχει αντιμετωπίσει «πολύ χειρότερες δοκιμασίες», δήλωσε ο Ολάντ, ο οποίος σημείωσε ότι όλα τα κράτη της Ευρώπης πρέπει να δείξουν την αλληλεγγύη τους, καθώς ο εχθρός «είναι εχθρός όχι της Γαλλίας, αλλά της Ευρώπης».

Σημείωσε ότι χρειάζεται αποτελεσματικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, διαφορετικά προειδοποίησε ότι θα υπάρξει επιστροφή στα εθνικά σύνορα και «αποδόμηση της ΕΕ».

Ανάμεσα στα μέτρα που πρότεινε ο Ολάντ για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων, ήταν:

-Η Γαλλία θα επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα για τρεις μήνες.

-Το Σύνταγμα θα πρέπει να επιτρέπει στο κράτος να απαγορεύει σε πολίτη με διπλή υπηκοότητα να μπαίνει σε γαλλικό έδαφος, εάν αυτός αποτελεί «τρομοκρατική απειλή».

-Θα πρέπει να υπάρχει νόμος που να ορίζει ότι θα μπορεί να αφαιρείται από πολίτες που έχουν διπλή υπηκοότητα, η γαλλική υπηκοότητα, εάν κατηγορηθούν για τρομοκρατία.

-Παράλληλα σημείωσε ότι θα πρέπει να απευλαύνονται με ταχύτερες διαδικασίες οι ξένοι πολίτες που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

-Είπε ότι 5.000 θέσεις εργασίας στην αστυνομία θα δημιουργηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

-Δεν θα υπάρξουν περικοπές στις θέσεις εργασίας στον γαλλικό στρατό μέχρι το 2019.

Ο Ολάντ είπε, επίσης, ότι τα μέτρα ασφαλείας θα αυξήσουν τις δαπάνες και σημείωσε ότι η ασφάλεια είναι πιο σημαντική από τους κανονισμούς της ΕΕ για τους προϋπολογισμούς των κρατών - μελών.

Θα εξαλείψουμε την τρομοκρατία, είπε ο Ολάντ και κλείνοντας την ομιλία του δήλωσε: «Ζήτω η Δημοκρατία! Ζήτω η Γαλλία». Οι γερουσιαστές και οι βουλευτές τον χειροκρότησαν και στη συνέχεια έψαλαν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

Η ομιλία προέδρου στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών και στα δύο Σώματα είναι κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια. Η τελευταία φορά είχε γίνει κάτι τέτοιο ήταν το 2009, όταν ο Νικολά Σαρκοζί αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ