Τον μεγαλύτερο σε ηλικία ελέφαντα πυροβόλησε και σκότωσε ένας Γερμανός κυνηγός στη Ζιμπάμπουε.
Το περιστατικό συνέβη στις 8 Οκτωβρίου, περίπου τρεις μήνες μετά τη θηριωδία του Αμερικανού οδοντίατρου με το λιοντάρι Σεσίλ.
Το ζώο, που ήταν 30 ετών και 3 μηνών σκότωσε ο Γερμανός στη ζώνη που προορίζεται για ιδιωτικό κυνήγι, και η οποία συνορεύει με το Εθνικό Πάρκο Gonerazhou, ανέφερε η TheDailyTelegraph.
Μάλιστα, ο κυνηγός φέρεται να πλήρωσε περίπου 50.000 ευρώ ώστε να βγάλει την άδεια να πυροβολήσει ένα μεγάλο ελέφαντα. Στο σημείο όπου βρισκόταν το ζώο, τον οδήγησε ένας έμπειρος τοπικός ξεναγός.
Οι διοργανωτές του κυνηγιού αρνήθηκαν να κατονομάσουν τον κυνηγό, ο οποίος πήγε στη Ζιμπάμπουε για να πυροβολήσει το λεγόμενο BigFive των στόχων: έναν ελέφαντα, μια λεοπάρδαλη, ένα λιοντάρι, ένα βουβάλι και έναν ρινόκερο.
Με τον ρυθμό που σκοτώνονται οι ελέφαντες –κυρίως από λαθροθήρες- υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσαν να εξαφανιστούν μετά από μια γενιά.
Ο AnthonyKaschula, ο οποίος διευθύνει μια εταιρεία φωτογραφικού σαφάρι, τράβηξε φωτογραφίες από το σαφάρι και αναρτώντας τις στη σελίδα του στο Facebook, αλλά τώρα φαίνεται να τις έχει αφαιρέσει.
Έγραψε στη σελίδα του ότι ο ελέφαντας δεν θα έπρεπε να έχει σκοτωθεί.
Οι λαθροθήρες πιστεύεται ότι σκοτώνουν περίπου 50.000 ελέφαντες το χρόνο, προκειμένου να εμπορευτούν το ελεφαντόδοντο, αλλά και για κάποιες ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Once nazi always nazi
ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ,...μακαρι να σας ριχνανε στο ΚΟΛΟΣΣΑΊΟ , κι ολοι εμεις απο πανω να σας βλεπαμε να σας τρωνε τα θηρια τα πραγματικα.