Μια ξεχωριστή αθλητική εκδήλωση με «άρωμα» ποδοσφαιρικής αίγλης από το παρελθόν, θα πραγματοποιηθεί σήμερα 5 Οκτωβρίου 2015 στις 18.00, στο γήπεδο Ηφαίστου, που βρίσκεται επί των Οδών Εθνικής Αντιστάσεως & Ηφαίστου 22 στο Περιστέρι. Ο φιλικός-φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου παλαιμάχων μεταξύ των ομάδων Ήφαιστου και ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού τα έσοδα, θα διατεθούν για τη οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου «Φωνή Αγάπης για τα παιδιά». Θα γράφαμε λοιπόν, ότι οι παλαίμαχοι άσοι των δύο ομάδων, ενώνουν τις ενέργειές τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η καλύτερα τις… φωνές τους, για να δείξουν την αγάπη τους για τα προστατευόμενα πλασματάκια της «Φωνή αγάπης για τα παιδιά»
Ενός συλλόγου, στον οποίο πρόεδρος είναι ο πρώην ντράμερ των «Aphrodite Child» Βασίλης Ζήκας και δραστηριοποιείται με βοήθεια σε εγκαταλελειμμένα, ορφανά και κακοποιημένα παιδιά. «Η ίδρυσή του Συλλόγου ήταν πρωτοβουλία μιας ομάδας ευαισθητοποιημένων, προς όλα τα παιδιά, ατόμων. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε όσα περισσότερα παιδιά έχουν ανάγκη με προγράμματα δράσης, δωρεές, εθελοντισμό.
Επιθυμία μας είναι να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία ώστε να εξασφαλίσουμε μια ποιοτική και αξιοπρεπή ζωή για αυτά. Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, μας έχει φέρει όλους σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Απευθυνόμαστε στην ευαισθησία κάθε συνανθρώπου και ζητάμε την υλική και ηθική στήριξη της προσπάθειάς μας. H ύπαρξη και η δράση του συλλόγου εξαρτάται αποκλειστικά από τις δωρεές και τις χορηγίες. Ακόμα και η πιο μικρή προσφορά είναι σημαντική, γιατί μπορεί να προσφέρει χαμόγελα και ζεστασιά σε παιδικές ψυχές», μας τόνισε ο Βασίλης Ζήκας. Χαρακτήρισε μάλιστα συγκινητική και ιδιαίτερα σημαντική την προσπάθεια που κάνει ο πρόεδρος των παλαιμάχων του Ηφαίστου Μαρίνος Παπαπαντωνόπουλος για να βοηθήσει το Σύλλογο με σειρά τέτοιων εκδηλώσεων, που προσφέρουν χαρά όχι μόνο στους διαγωνιζόμενος αθλητές, αλλά και στα παιδιά
Μ. Παπαντωνόπουλος: «Καλούμε όλο τον κόσμο στο γήπεδο του Ηφαίστου»
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Ήφαιστου Μαρίνος Παπαντωνόπουλος, είναι ταυτισμένος με τους φιλανθρωπικούς αγώνες, που οργανώνει για την ομάδα του. Και μπορεί για ορισμένους οι αγώνες φιλανθρωπικού σκοπού να είναι ένα ζήτημα ρουτίνας, όμως για τους Παλαίμαχους του Ηφαίστου και τον πρόεδρό τους, είναι κάτι το ιερό. Πίσω από κάθε τέτοιο αγώνα, κρύβεται ένα η στοργή και η προσπάθεια για περισσότερο χαμόγελο, ενός κακοποιημένου ή ορφανού παιδιού… Είναι μια μάχη για την επόμενη μέρα, που θέλουν να είναι καλύτερη και πιο ποιοτική. Για τον σημερινό αγώνα λοιπόν, μας επεσήμανε: «Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο γήπεδο του Ηφαίστου, θα πραγματοποιηθεί κατ΄ αρχήν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος «Φωνή αγάπης για τα παιδιά». Είναι ο 23ος για εφέτος αγώνας των παλαίμαχων του Ήφαιστου και επίτιμοι καλεσμένοι μας, θα είναι οι φίλοι παλαίμαχοι της ΑΕΚ. Στις πέντε το απόγευμα λοιπόν, όλοι Περιστεριώτες που διαθέτουν μεγάλη ψυχή και θέλουν τα φαινόμενα των ορφανών και εγκαταλειμμένων παιδιών να περιοριστούν στο ελάχιστο, να αφήσουν τον καναπέ τους και να έρθουν στο γήπεδο. Άλλωστε τόσο γι΄ αυτούς, όσο και για εμάς, υπάρχει μια επίσης μεγαλύτερη πρόκληση, που λέγεται ΑΕΚ. Και οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ, θα παραταχθούν με όλα τα αστέρια του πρόσφατου παρελθόντος, αφού θέλουν να συμβάλει σ’ αυτό το μεγάλο σκοπό»
«Αφιερώνουμε τον αγώνα στον Κώστα Νεστορίδη και τιμάμε την ιστορία της ΑΕΚ»
Και ο κ. Παπαντωνόπουλος, συνέχισε: «Η δράση του Συνδέσμου μας, είναι ταυτισμένη με φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνες. Και κυρίως με την βοήθεια Συλλόγων, όπως η «Φωνή Αγάπης για τα παιδιά», για την οποίο θα αγωνιστούμε για ακόμη μια φορά εφέτος. Με λισμονούμε, ότι ο πρώτος αγώνας μας για τον Σύλλογο «Φωνή Αγάπης για τα παιδιά», ήταν στις 6 Απριλίου με αντιπάλους τους παλαίμαχους του Αιγάλεω. Από τότε βέβαια, έχουμε κάνει σειρά φιλικών αγώνων για φιλανθρωπικό σκοπό. Και αυτός με την ΑΕΚ, θα είναι ιδιαίτερος, αφού θα είναι αφιερωμένος, στον «μάγο» της μπάλα Κώστα Νεστορίδη. Ένα ποδοσφαιριστή, που «χάραξε» με τη παρουσία του όχι μόνο της ΑΕΚ, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο και του οποίου υπήρξαμε μεγάλοι θαυμαστές, αφού όταν ήμασταν μικροί, ψάχναμε να βρούμε τα χαρτάκια με τη φιγούρα του». Και ο κ. Παπαντωνόπουλος, που με τον μοναδικό τρόπο λειτουργία του, έχει ανάγει σε πρωταγωνιστές φιλανθρωπίας τους Παλαίμαχους του Ήφαιστου, συνέχισε: «Για εμάς, είναι ιδιαίτερη τιμή, που ο Σύνδεσμος παλαιμάχων της ΑΕΚ, αποδέχτηκε την πρόσκληση μας, για να συμμετέχει σε αυτόν τον με ιερό σκοπό αγώνα. Και φυσικά τιμή μας, ότι θα βρεθούνε κοντά μας, οι αστέρες μιας εκ των κορυφαίων ομάδων της χώρας, πολλοί από τους οποίους έχουν τιμήσει και τις Εθνικές μας ομάδες. Και στόχος μας είναι να τιμήσουμε την ιστορία της ΑΕΚ, με απονομές επάθλων σε ποδοσφαιριστές που έγραψαν χρυσές σελίδες στο βιβλίο της δόξας της. Εκτός από τον Κώστα Νεστορίδη λοιπόν, θα απονέμουμε τιμητικά έπαθλα και στους Λάκη (Παντελή) Νικολάου, Τάκη Καραγκιοζόπουλο, Χάρη Κοπιτσή. Στο πλάνο μας ήταν και η τιμή στον Γιώργο Καραφέσκο, που δόξασε την ΑΕΚ με το ήθος και την αγωνιστική του προσφορά. Όμως ο κύριος Καραφέσκος, βρίσκεται στο Νοσοκομείο μετά το πρόβλημα υγείας, που έχει. Μπορεί να δώσει παρόν στη εκδήλωσή μας, όμως το έπαθλό του, θα το δώσουμε και θα το παραλάβει κάποιος άλλος από την ΑΕΚ, για να του το δώσει, μαζί με τις ευχές μας για περαστικά. Θα τιμήσουμε επίσης τον κορυφαίο νευροχειρούργο Αντώνη Ανδρουλή δια το έργο του στον αθλητισμό(ποδόσφαιρο) και τα ιατρικά του επιτεύγματα. Καλούμαι λοιπόν τους φίλαθλους του Περιοστερίου και όχι μόνο, και κυρίως τους φίλους της ΑΕΚ, να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Τόσο για να δουν αγωνιζόμενους τους άσους του παρελθόντος, όσο και για να ενισχύσουν με την παρουσία τους, τη δράση του Συλλόγου «Φωνή αγάπης για τα παιδιά».
Πλημμυρίζει με ΑΕΚ το Περιστέρι
Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά ορισμένους από αυτούς που έγραψαν μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς με την «Ένωση» αναμένεται να αγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Στέλιος Σεραφείδης, Απόστολος Τόσκας, Χρήστος Αρδίζογλου, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος Ντανιέλ Μπατίστα, Λάμπρος Γεωργιάδης, Δημήτρης Καραγκιοζόπουλος, Χαρης Κοπιτσής, Μιχάλη Βλάχο, Μανόλης Παπαδόπουλος Λυσσανδρος Γεωργαμλής, Μάκης Χατζής. Ο Μιχάλης Σιμιγδαλάς, ως κόουτς και υπεύθυνος επί των κλήσεων στην ομάδα, εκτός από τους άσους που προαναφέραμε, έχει απευθυνθεί και στους: Ανδρέα Σταματιάδη, Κώστα Νεστοριδη, Μιμη Παπαιωάννου, Θωμά Μαύρο, που αποτελούν «σημαίες» για την ιστορία της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ. Και ακόμη στους Κώστα Νικολαϊδη, Νίκο Σταθόπουλο, Άρη Τσαχουρίδη, Γιώργο Βλαντή, Ηλία Ατματσίδη, Στέφανο Πορφύρη, Στέφανο Καλεντέρογλου, Κοσμά Πεσιρίδη , Μιχάλη Πιθαρούλη, Δημήτρη Ζήση, Θωμά Λαγινά, Αναστάσιο Αγγελόπουλο, Σεραφείμ Σοφιανίτη, αλλά και άλλους. Επίσης, θα έλθει από τη Μυτιλήνη ο Βαγγέλης Χατζηαναγνώστου, για να υπερασπιστεί την εστία της ΑΕΚ. Τέλος, παρόντα αναμένεται να είναι και τα μέλη της διοίκησης Στέλιος Κωνσταντινίδης, Νίκος Σεβαστόπουλος, Γιάννης Σπυρόπουλος, Μιχάλης Καρούσης , ενώ από την αποστολή θα απουσιάσει το επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Κώστας Μάρκου, αφού έχει πρόβλημα με το μάτι και σήμερα θα κάνει ειδική εξέταση. Από τους γηπεδούχους, που έχουν τεχνικό διευθυντή το Νίκο Βράκα, μεταξύ άλλων θα αγωνιστούν οι Δημήτρης Μόσχος, Δημήτρης Καριώτης, Νίκος Δεμίρης, Γιάννης Βίτσας, Δημήτρης Δράκας, Κώστας Λιάπης, Γιώργος Σπανός, Βασίλης Κουσουλας, Γιώργος Μέλoς
Να σημειωθεί, ότι μετά τον αγώνα οι διοργανωτές, θα παραθέσουν δεξίωση στις αποστολές των δύο ομάδων στο Δικαστήριο CLUB, που ανήκει στο επίλεκτο μέλος της οικογένειας των βετεράνων του Ηφαίστου Δημήτρη Μόσχο
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!