Η «παρέα» των Αργεντινών που έχει φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα μεγάλωσε. Ο Ντιέγκο Μπουονανότε είναι ο 18ος ποδοσφαιριστής από την χώρα του τάνγκο, που θα αγωνιστεί με τον δικέφαλο στο στήθος. Αν αναλογιστεί κανείς την μεγάλη ιστορία του συλλόγου και το γεγονός πως η συγκεκριμένη χώρα «προμηθεύει» όλη την ευρωπαϊκή αγορά με ποδοσφαιριστές της, ο αριθμός δεν είναι πολύ μεγάλος. Μάλιστα, στην ΑΕΚ που η «προσωπολατρεία» είναι ένα φαινόμενο που εντοπίζεται συχνά πυκνά στις τάξεις των οπαδών της, όλοι όσοι αγωνίστηκαν για την Ενωση, άφησαν και κάτι ξεχωριστό. Καλό ή κακό, δεν έχει σημασία. Καθένας άφησε το… σημάδι του. Από τους Βιθέντε Ροντόλφο και Νέστορ Ερέρα, που ήταν ο πρώτοι Αργεντινοί (1972/73) που φόρεσαν τη φανέλα της ΑΕΚ, μέχρι και τον Κριστιάν Νασούτι (2010/11) που ήταν ο τελευταίος. Ενδιάμεσα πέρασαν και οι Πριέτο, Ρουίς, Μεντίνα, Καντέρο, Παουτάσο, Ασκάρατε, Πελετιέρι και Αρτσε. Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιοι που ξεχώρισαν στις καρδιές των Ενωσιτών… ή τους θυμούνται για άλλους λόγους. Ο Μπουονανότε, θέλει να μπει στην… κατηγορία των πρώτων. Ακόμα και σήμερα συζητάει με τους συμπαίκτες του και δεν ξεχνάει την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι οπαδοί της ΑΕΚ στο αεροδρόμιο. Και όπως τονίζει, θέλει να τους το ανταποδώσει μέσα στο γήπεδο.
ΝΑΤΣΟ ΣΚΟΚΟ
Ακόμα και σήμερα, στην είδηση ότι ο «υδραυλικός» μπορεί να επιστρέψει στην ΑΕΚ, προκαλείτε παροξυσμός. Είναι από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές –εξ ου και το παρατσούκλι- που έχουν φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα και είναι ο Αργεντινός που έχει σηκώσει τον κόσμο από την εξέδρα, είτε για γκολ του, είτε για μία του ενέργεια, περισσότερο από κάθε άλλον. Αγωνίστηκε στην Ενωση 3 σεζόν, πετυχαίνοντας 33 γκολ σε 118 συμμετοχές.
ΙΣΜΑΕΛ ΜΠΛΑΝΚΟ
Η μάσκα του Ζορό, που ήταν σήμα κατατεθέν του στους πανηγυρισμούς, παραμένει ακόμα στις καρδιές των Ενωσιτών οπαδών. Ο Αργεντινός γκολεαδόρ, από τους μεγαλύτερους σκόρερ της ΑΕΚ, όλων των εποχών, αγωνίστηκε για 4 σεζόν με την κιτρινόμαυρη φανέλα και σε 169 συμμετοχές, πέτυχε 72 γκολ. Δεν είναι τυχαίο πως ακομα και σήμερα, που η Ένωση αναζητά επιθετικό, ο κόσμος εξακολουθεί να τον… θυμάται.
ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΝΑΒΑΣ
Με 41 συμμετοχές σε δυόμιση χρόνια, με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς, ο Φερνάντο Νάβας έρχεται στην ΑΕΚ, ως μία σπουδαία μεταγραφή. Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε τότε να φανταστεί ότι θα λατρευτεί όσο λίγοι (Ελληνες και ξένοι). Τα αλησμόνητα παιχνίδια με τη Λεβερκούζεν, όπως και η χειρονομία του (επικαλέστηκε ότι έδειχνε το σκορ), στο ματς με τον Ολυμπιακό, είναι κάποια στοιχεία που δεν θα ξεχαστούν. Ωστόσο, η καριέρα του ολοκληρώθηκε άδοξα και πολύ νωρίς. Επαιξε μόλις 20 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 6 γκολ.
ΜΑΡΤΙΝ ΑΡΟΥΑΜΠΑΡΕΝΑ
Ηρθε από την Βιγιαρεάλ, με μία πλούσια καριέρα και με πολλές παραστάσεις, το 2007. Οταν η ΑΕΚ «έχτιζε» την ομάδα που στο τέλος θα κατακτούσε τον τιτλο, εντός γηπέδου και τον έχανε στα χαρτιά. Κανείς δεν αμφέβαλλε για την αξία του αν και στην Ενωση δεν απέδωσε όσο θα ήθελαν. Το τεράστιο όμως συμβόλαιο του, σε συνδυασμό με την προσφορά του, παραμένουν ακομα (για τον κόσμο) παράδειγμα προς αποφυγή. Εμεινε μόλις έναν χρόνο και έπαιξε 25 ματς.
ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΣΑΧΑ
Από τους καλύτερους γκολκίπερ που έχουν υπερασπιστεί ποτέ την εστία της ΑΕΚ. Ωστόσο, η συμμετοχή του σε εκείνο το «μαύρο» βράδυ στο Καραϊσκάκη, όπως και στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου, σε μία ντροπιαστική ήττα για την Ενωση, είναι παιχνίδια που τον στιγμάτισαν. Αγωνίστηκε 3 σεζόν και είχε 117 συμμετοχές.
ΚΑΡΛΟΣ ΑΡΑΟΥΧΟ
Επί σειρά ετών η ΑΕΚ αναζητά τον… διάδοχο του Βασίλη Μπορμποκη. Το 2009 εμφανίζεται ένας Αργεντινός, παντελώς άγνωστος στον κόσμο, που κλέβει αμέσως τις εντυπώσεις και ο κόσμος αρχίζει να πιστεύει πως (επιτέλους) η Ένωση βρήκε έναν ακραίο αμυντικό που θα αφήσει εποχή. Το επόμενο όμως καλοκαίρι και μετά από 35 συμμετοχές, ο Αραούχο θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του και με «τσαμπουκά» σπάει το συμβόλαιο του. Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ, Σταύρος Αδαμίδης «φωνάζει» πως η ΑΕΚ από αυτή την κίνηση, θα έπαιρνε 1 εκατ δολάρια. Χρήματα που δεν τα κέρδισε ποτέ η Ενωση.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Ισμαελ Μπλανκο οε οε οε!!!
ΕΡΡΕΑ
στως βέβαια και για τη μνήμη του.Μεγάλος τερματοφύλακας που αγάπησε την ΑΕΚ και αγαπήθηκε από τον κόσμο παρά τη μικρή του θητεία στην... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ομάδα...!!!!
Παιδιά και με 2 ρ ,έτσι τον μάθαμε,συγχωρέθηκε ο άνθρωπος μη του αλλάξουμε το όνομα τώρα.Εντάξει έπαιξε τότε που ίσως κάποιοι δεν είχατε γεννηθεί ,αυτό όμως δεν δικαιολογεί το λάθος όνομα και για εσάς αλλά και για την ΑΕΚ που εκπροσωπείτε,πρωτί
ΕΡΕΡΑ....???.......!!!!!????
Πελετιερι, το χταποδι.Πολυ καλος.αλλα εχουμε δωσει και κατι τζαμπα λεφτα ρε παιδι μου.βλεπε Ασκαρατε, Αρτσε, Νασουτι, Παουτασο.ελεος.ελπιζω και ειμαι βεβαιος οτι τετοια τζαμπα χρηματα δεν θα ξαναδωθουν.Βεβαια, δν μπορεις να εχεις 100% επιτυχια στις μεταγραφες.Θα φανουν ολα συντομα ΑΕΚαρες.Ολοι γηπεδο να στηριξουμε την ομαδα!!
ωραιος ο πελετιερι αν και νομιζω πως αυτος ειχε χασει το κρισιμο πεναλντι στον τελικο των τελικων.
οσον αφορα τον ελ νανο δεν υπαρχει περιπτωση να μην παιξει μπαλαρα.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...
"Κολεξιον"
Tsakona mia erotisi tha kanw mono kai na mou apantisis,ti lepto tha sas sfirixi to proto penalti me to panionio?ela twra afou to exete sigouro,
κλασσικη περιπτωση βλαβης.... στην σφυριχτρα!
Σιγά μη χρειαστούν πέναλτυ με τον ολυμπιακό Β...
Όσο τον έχω δει τον κοντό σε βίντεο στο youtube έχει πολύ καλό κόλλημα της μπάλας στο παπούτσι και καλή ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια.Αλλά αυτή τη γλύκα και το χάιδεμα της μπάλας του Βάργκας δεν την έχει.Πάμε να δούμε ποιός θα είναι ο κορυφαίος μας φέτος,έχουμε όλα τα προσόντα για καλή μπαλίτσα
Nacho - osoi ton lene peripathth, as baloun ena videaki na 8ymh8oune ti ekane otan "dialege paixnidia".
Blanco - "ampalos, xwris control kai tripla" - skepsou na mhn htan ki ampalos dhladh, 8a eixe 172 gkol.
Navas - ti paixnidares me th Leverkusen (ki aytos kai olh h omada)!!!! Nomizw oti genika eixe poly kakh e3eli3h h karriera kai h zwh tou, krima.
Saja - kalos - alla pera apo osa anaferontai sto ar8ro, otan to metro gia tous 3enous einai o Sorrentino... oloi oi alloi einai mia (h' kai polles) skales katw.
Ο Μπαροχα παντως με την μπαλα στα ποδια ειναι εφαμιλος του Σορε (μη σου πω και καλυτερος απο τα λιγα που εχουμε δει)........
Ε ΦΛΕΒΑ ΧΡΥΣΟΥ ΑΔΕΡΦΕ!!!!
Απο τοτε ειχα να δω 50αρα μπαλια ακριβειας απο τερματοφυλακα μας (Ουτε ο Σαχα ηταν τοσο καλος!!!)!!!... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Τωρα αν αποδεικτει εφάμιλλος του Σορε (παρομοιο υψος και σουλουπι εχουν παντως) και κατω απο την εστια.....ΧΤΥΠΗΣΑΜ
Πριν λιγο εκλεισα εισιτηριο για το σαβατο...ελατε οσοι περισσοτεροι μπορουμε ... πρεπει να μαστε εκει για την επιστροφη μας εκει που μας αξιζει....ολοι γηπεδο το σαβατο.....
ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ !!! ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ........ Η ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ..ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΚΑΝΕΙ !!!!!!
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ......ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΠΑΛΑ.
..........................................ΟΠΩΣ KAI ΑΡΚΕΤΕΣ ΖΕΪΜΠΕΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΑΜΥΝΕΣ...!!!
ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΚΙ Ο ΛΟΥΚΑ ΚΙ ΕΝΑ ΦΟΡ-(ΙΣΩΣ) ΚΑΙ "ΔΕΣΟΥΝΕ", ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑΝΓΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ RUMBA, SAMBA.............
ΘΑ .....ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ.....!!!
ΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΜΠΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΚΑΛΟ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΕΞΤΡΕΜ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟΠΕΡ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΠΕΡ ΚΑΛΟΣ Ο ΤΖΑΝΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΠΙΣΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΕΖΟΝ ΘΑ ΧΡΕΑΙΣΤΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ
Aek365 μια ενημερωση παρακαλω για το θεμα του ηλεκτρονικου εισιτηριου !
Παιδιά να δείτε, αυτόν τον τρελάναμε ήδη και θα μας τρελάνει και αυτός. Να τον στηρίξουμε όπως ξέρουμε να ανέβει ψυχολογικά και θα γράψει ιστορία, είναι παιχταράς!
Ολα καλα και αγια , αλλα με τον κλεισμενο ΛΟΥΚΑ και τον πολυ καλο φορ τι θα γινει Εντεκα μερες ακομα ......????????