Οι αυτονομιστές αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία δύο αστυνομικών στη νοτιοανατολική Τουρκία, λέγοντας ότι η πράξη τους είναι αντίποινα για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας με «σφραγίδα» της ISIS που συγκλόνισε το Σουρούτς.
Το μακελειό στην τουρκική μεθόριο γιγάντωσε την οργή των Κούρδων της Τουρκίας κατά της κυβέρνησης και του Ταγίπ Ερντογάν, τους οποίους κατηγορούν εδώ και πολλά χρόνια ότι «κάνουν τα στραβά μάτια» ή ακόμη και στηρίζουν συγκεκαλυμμένα τη μάχη των τζιχαντιστών κατά των Κούρδων της Συρίας.
Σε ανακοίνωση του PKK αναφέρεται ότι δύο αστυνομικοί δολοφονηθηκαν στις 6:00 το πρωί της Τετάρτης στην πόλη Τσεϊλάνπιναρ, στα σύνορα με τη Συρία, «γιατί συνεργάζονταν με τις συμμορίες του Νταές [αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους».
Οι αστυνομικοί βρέθηκαν νεκροί με μία σφαίρα στο κεφάλι στο σπίτι όπου συγκατοικούσαν.
Η επίθεση ήλθε δύο ημέρες μετά το αιματοκύλισμα στο Σουρούτς με απολογισμό 32 νεκρούς και περίπου 100 τραυματίες. Στόχος ήταν ομάδα νεαρών ακτιβιστών της αριστεράς, υποστηρικτών της κουρδικής υπόθεσης, που ήθελαν να διασχίσουν τα σύνορα για να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση της συριακής πόλης Κομπάνι, η οποία καταστράφηκε έπειτα από τέσσερις μήνες σφοδρών μαχών που κατέληξαν στη νίκη των Κούρδων της Συρίας επί των τζιχαντιστών.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
