Το Eurogroup του Σαββάτου είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα, δήλωσε η Καγκελάριος Μέρκελ από τις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.
Ερωτηθείσα για το κατά πόσο εξετάστηκε το σενάριο να μη βρεθεί λύση το Σάββατο, είπε πως δεν είναι σε θέση να κάνει εικασίες για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, τονίζοντας ότι η πολιτική βούληση υπάρχει από παντού για να βρεθεί μια λύση. «Ελπίζουμε πως μια συμφωνία θα επιτευχθεί το Σάββατο», ανέφερε η Α. Μέρκελ.
Ο χρόνος πιέζει και το Σάββατο η συνεδρίαση του Eurogroup θα πρέπει να είναι αποφασιστική και να βρεθεί μια τελική λύση, ανέφερε η κ.Μέρκελ.
Επίσης, υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να αναζητήσουν μια λύση μαζί με τους θεσμούς και την Ελλάδα.
Δεν μπορούν, είπε, οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων να εμπλακούν στις τεχνικές διαβουλεύσεις, όπως για παράδειγμα την απόδοση που θα έχουν συγκεκριμένα μέτρα.
Όπως υπογράμμισε ακόμα και οι υπουργοί Οικονομικών είναι αναγκαίο να βασίζονται στους εμπιερογνόμωνες. Τέλος, ερωτηθείσα αν συμμερίζεται την άποψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με την ελληνική πρόταση, ότι δηλαδή δεν είναι αξιόπιστη, είπε πως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον κ. Σόιμπλε για τις εξελίξεις στο Eurogroup, ο οποίος της μετέφερε ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά ερωτηματικά που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Οι γερμανοί είναι φίλοι μας!!!!!!!
Εάν για τους αρχαίους ΄Ελληνες ίσχυε το ''φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας'' για τους σύγχρονους ΄΄φιλους'' μας ευρωπαίους θα πρέπει να ισχύει ''φοβού αυτούς και όταν σε ..φιλάνε''.