Quantcast
NEWS
2 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Μποροβήλος: Δεν είμαστε ευτυχείς για το πρωτάθλημα που τελείωσε

Ο πρόεδρος της Super League μίλησε για τον ΟΠΑΠ, τις χορηγίες, το ενδεχόμενο να μην κατέβουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αλλά και για τη μείωση των ομάδων


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Αισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε ο Γιώργος Μποροβήλος, αν και παραδέχτηκε πως δεν είναι ευτυχής για τον τρόπο που τελείωσε το πρωτάθλημα φέτος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της SuperLeague, Γιώργος Μποροβήλος, στον ΣΠΟΡ FM 94.6

Για την πρόταση του ΟΠΑΠ: “Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν προτάσεις και αντιπροτάσεις. Θα έρθει στο σώμα της SuperLeague, κάθε ομάδα θα τοποθετηθεί και θα αποφασίσουμε. Ο ΟΠΑΠ είναι ένας χορηγός τόσα χρόνια, έχει δώσει και έχει πάρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω πως είναι καλό να κινηθούμε μαζί και την επόμενη χρονιά. Αυτή η πρόταση έχει ήδη κοινοποιηθεί σε όλες τις ομάδες, θα κληθούμε να πάρουμε θέση στο προσεχές Δ.Σ. και από εκεί και πέρα θα συνθέσουμε μια αντιπρόταση για να δούμε πώς θα κινηθούμε. Η πρόταση χαρακτηρίζεται στο σύνολο της μικρή, αλλά περιμένουμε την τοποθέτηση των ομάδων επίσημα στο Δ.Σ.”.

Για το ενδιαφέρον χορηγίας από άλλη εταιρεία: “Και τέτοιες φωνές έχουν ακουστεί, αλλά επειδή είναι λεπτό το ζήτημα, δεν θέλω να προκαταλάβω τις θέσεις των ομάδων. Η κεντρική χορηγία στη SuperLeague και στις φανέλες των ομάδων είναι κομβικής σημασίας για το πώς θα κινηθούν οι ομάδες. Εμείς μέχρι στιγμής δεν έχουμε έρθει σε επαφή με οποιαδήποτε εταιρεία, αλλά κάποιες εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον”.

Για το ποσοστό που θέλουν οι ομάδες του στοιχήματος: “Οι ομάδες είχαν παλιά ένα 11% που έπαιρναν από το ΠΡΟ-ΠΟ. Πλέον το παιχνίδι αυτό έχει αντικατασταθεί από το στοίχημα και ένα τέτοιο ποσοστό, από τη στιγμή που χρησιμοποιείται το όνομα των ομάδων, είναι ένα δίκαιο αίτημα και ο ΟΠΑΠ πρέπει να το δει. Ο Έλληνας φίλαθλος μπορεί να είναι πληγωμένος, αλλά αγαπά το ελληνικό πρωτάθλημα”.

Για το αν αξίζει στο υπάρχον ελληνικό πρωτάθλημα χορηγία 17.5 εκ.: “Αυτοί που δίνουν τα λεφτά ξέρουν τι κάνουν. Δεν κάνουν ελαφρά τη καρδιά τέτοιες χορηγίες. Κανείς δεν είναι τόσο φιλεύσπλαχνος. Έχουμε πολλά προβλήματα, αλλά το ποδόσφαιρο αγαπιέται από τον Έλληνα φίλαθλο. Μπορεί να μην πηγαίνει γήπεδο, να στεναχωριέται ή να βρίζει, αλλά από τη φύση του ο Έλληνας αγαπά το ελληνικό ποδόσφαιρο και αν πράγματι δείξουμε δείγματα προς τη σωστή κατεύθυνση σύντομα ένα ανταγωνιστικό ελληνικό πρωτάθλημα θα παρουσιάσει δείγματα προόδου”.

Για τη μείωση των ομάδων: “Σε πρώτη φάση ναυάγησε και δεν θέλω να το ωραιοποιήσω. Πάμε σε πρωτάθλημα 16 ομάδων. Με την ΑΕΚ και τον Ηρακλή να επανέρχονται κι όλες τις υπόλοιπες, θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ήδη πάμε από τις 18 σε 16 ομάδες κι έρχονται δυο ομάδες σούπερ ανταγωνιστικές που θα προσδώσουν ένα άλλο πρεστίζ. Και η δική μου ομάδα έχει όνειρα, είναι πάλι στο EuropaLeague και θέλει να φτάσει ψηλά”.

Για το ενδεχόμενο να μην κατέβουν ομάδες όπως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στο νέο πρωτάθλημα: “Αν πάμε σε τέτοιες λύσεις… Σίγουρα θα υπάρχουν επιπτώσεις. Υπάρχουν κανονισμοί που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις”.

Για το αν σκοπεύει να πάρει πρωτοβουλία να φέρει πιο κοντά τους παράγοντες των ομάδων: “Υπάρχει διαφορά απόψεων και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ των κορυφαίων παραγόντων της χώρας. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πάρω μια τέτοια πρωτοβουλία, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πάμε στην επόμενη μέρα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάνει καμία κίνηση και δεν έχω προσπαθήσει. Κρίνω ότι για να πάρεις μια απόφαση και να ενεργήσεις πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο κλίμα. Ελπίζω να καταλάβουν όλοι πως το θέμα δεν είναι πώς θα έχεις επιρροή στα πράγματα, αλλά πώς τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Όποιος πιστεύει πως είναι μέσα σε ένα καράβι, και αν αυτό βυθιστεί αυτός θα σωθεί, κάνει πολύ μεγάλο λάθος και δεν γνωρίζει το αντικείμενο. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική”.

Για τα επεισόδια στα ΔΣ της Super League: "Είχαμε μια δύσκολη χρονιά, με δύσκολα συμβούλια, με αποχωρήσεις δύο ομάδων… Δεν είμαστε ευτυχείς για το πρωτάθλημα που τελείωσε. Εγώ δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως με μαγικό ραβδάκι θα αλλάξουν όλα σε ένα μήνα. Όμως για να πας μακριά, πρέπει να κάνεις ένα βήμα".

Για τους λόγους που αισιοδοξεί: "Μέσα στη μαυρίλα υπάρχουν και κάποια θετικά πράγματα, όπως η νέα συμφωνία με τη Nova. Έχουμε κινηθεί κι έχουμε φτιάξει καλύτερα γήπεδα, υπάρχει ασφάλεια για τους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους. Έχουν γίνει τροποποιήσεις στους κανονισμούς που μου δίνουν τη δυνατότητα να είμαι αισιόδοξος, και στον κανονισμό πρωταθλήματος, αλλά και στη διαιτησία. Μια ομάδα δεν θα μπορεί να φύγει από το πρωτάθλημα, δεν θα μπορεί να επιλέξει κατηγορία για να σβήσει χρέη. Οι δύο τελευταίοι διαιτητές του πίνακα θα φεύγουν και δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογηθούν για την επόμενη σεζόν. Αν είμαστε όλοι μαζί, θα κάνουμε πράγματα".

Για την ΚΕΔ: "Μετά την παραίτηση του κ. Ζωγράφου θα επανδρωθεί μια νέα ΚΕΔ. Φαντάζομαι στο επόμενο συμβούλιο θα εκλεγεί η νέα ΚΕΔ. Σε αυτές τις περιπτώσεις κυριαρχεί η ονοματολογία. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Η νύχτα βγάζει επίσκοπο και η μέρα αρχιμανδρίτη".

Για το αν υπάρχει θέμα μη συμμετοχής του Αστέρα στην Ευρώπη: "Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, το λέω κατηγορηματικά. Με οριστική απόφαση συμμετέχουμε στο Europa League. Δεν θέλω να απαντήσω για άλλες ομάδες. Με ρωτήσατε για την ομάδα μου και είμαι κάθετος. Η UEFA έχει ρήτρα εμπιστευτικότητας σε αυτά τα θέματα κι απαντά απευθείας σε κάθε ομάδα".

Για τους στόχους του Αστέρα: "Ο στόχος του Αστέρα είναι κάθε χρόνο να πάει ψηλότερα και κάποια στιγμή να χτυπήσει και πρωτάθλημα. Μπορεί να με πουν γραφικό, αλλά γραφικό με έλεγαν κι όταν έλεγα να παίξουμε στο Europa League".




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ