Quantcast
NEWS
254 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Τελειώσαμε και πάμε για… άλλα

Η μέτρια ΑΕΚ αναδείχθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια, μετά την (πρώτη εντός έδρας) ισοπαλία απέναντι στην Λάρισα με 1-1και πλέον κοιτάζει το … μέλλον της στην Super League φτιάχνοντας την ομάδα που θα τη φέρει ξανά στην κορυφή της Ελλάδας - Το aek365 ήταν στο Στάδιο και σας μετέφε παραλειπόμενα και LIVE το ματς


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Βασικός στόχος ήταν η άνοδος. Ωστόσο, εξίσου σημαντικός ήταν και η κατάκτηση της πρώτης θέσης, για το πρεστίζ του συλλόγου. Το ένα επετεύχθη απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, το άλλο ήρθε σήμερα, με την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Λάρισα. Η βελτιωμένη ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου, άνοιξε το σκορ με τον Αραβίδη στο 31’, έχοντας όμως αρκετές ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα τέρματα, ενώ δέχθηκε την ισοφάριση στο 41’ (με τον Κοντοδήμο) σε μία από τις λίγες φορές που η αδράνησε η άμυνά της. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε, η έλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια, έκανε και πάλι την εμφάνισή της και τελικά το αποτέλεσμα παρέμεινε ως είχε από το πρώτο μέρος.

Ωστόσο δύο ήταν τα σημεία που έμειναν από το συγκεκριμένο ματς. Το πέναλτι που δεν δόθηκε στις καθυστερήσεις στον Αραβίδη και φάση του γκολ της ΑΕΚ. Ο «Άραβας» ξεκίνησε την προσπάθεια του από θέση οφσάιντ, με τον πρώτο βοηθό Αργύρη Κουρομιχελάκη να βρίσκεται στην ευθεία και να μην υποδεικνύει την παράβαση. Κάτι που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση καθώς η φάση ήταν πεντακάθαρη. Για αυτό και μόνο ως προβοκάτσια θα μπορούσε χαρακτηριστεί μία τέτοια ενέργεια, αφού δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση η συγκεκριμένη φάση. Και αυτός είναι ο λόγος που ο εν λόγω ρέφερι θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά και αν είναι εφικτό να μην χρειαστεί να «ξανασφυρίξει».

Το ματς

Αισθητά βελτιωμένη, συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια των playoffs, παρουσιάστηκε στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ στο ματς με τη Λάρισα και ιδιαίτερα στο δημιουργικό της κομμάτι το οποίο κατά διαστήματα θύμιζε όσα είδαμε κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Με τα πλάγια μπακ να ανεβαίνουν και να έχουν ενεργό ρόλο το επιθετικό κομμάτι, με κινήσεις από όλους τους ποδοσφαιριστές που εκμεταλλευόντουσαν τους χώρους που είχαν στη διάθεσή τους και σαφώς με βελτιωμένο κέντρο, όπου Κορδέρο και Γίοχανσον προσέφεραν τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΚ κατάφερνε συχνά-πυκνά να κάνει αισθητή την παρουσία της απέναντι από τον Αποστολίδη. Και…  αδικείται από το γεγονός ότι άνοιξε το σκορ στο 31’,  με τον Αραβίδη (μετά από κάθετη του Μπαρμπόσα) να είναι σε θέση οφσάιντ, καθώς είχε κλασσικές ευκαιρίες –πριν και μετά- να το κάνει χωρίς να υπάρχει κάποια παράβαση. Μπορούσε να πετύχει γκολ με τον Πλατέλλα στο 13 (έχασε σε τετ α τετ με τον Αποστολίδη), μπορούσε ένα λεπτό αργότερα με κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, όπως και στο 15’ με σουτ Τζανετόπουλου από το ύψος της μικρής περιοχής, που έστειλε τη μπάλα άουτ. Τεράστια ευκαιρία είχε όμως ο Αραβίδης και στο 36’ όταν μετά από κάθετη του Γιόχανσον, προσπάθησε να κρεμάσει τον Αποστολίδη, όμως ο γκολκίπερ της Λάρισας σταμάτησε τη μπάλα εντυπωσιακά.

Αντίθετα, αν και υπήρξε βελτίωση στο ανασταλτικό κομμάτι, προβλήματα έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, κυρίως στην αρχή του αγώνα και μέχρι πάλι να… βρεθεί η «νέα» τετράδα που επέλεξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ωστόσο, η άμυνα σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε… παιδική χαρά όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Και τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν μπορούσε να αξιοποιήσει την υπεροχή της στο γήπεδο (στο ημίχρονο η κατοχή ήταν 76-24) μία ολιγωρία του Νίκου Γεωργέα στάθηκε η αιτία ώστε οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Κοντοδήμος πρόλαβε στο δεύτερο δοκάρι τον «Φούλη» και με κοντινό πλασέ έκανε τα 1-1.

Έλειψε το καθαρό μυαλό

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς άλλαξε εντελώς. Και σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η Λάρισα η οποία σταμάτησε να πιέζει ψηλά την ΑΕΚ και κλείστηκε στο μισό της γήπεδο για να παίξει με αντεπιθέσεις. Κάτι που έδωσε περισσότερο χώρο στην Ένωση, αλλά περιορίστηκαν οι δίοδοι για την εστία του Αποστολίδη. Η ΑΕΚ ανέβασε παίκτες από την άμυνα, είχε σωστή κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο στην τελική προσπάθεια έκανε το λάθος.

Έτσι κύλησε όλο το δεύτερο μέρος, με τον «δικέφαλο» να κυκλοφορεί τη μπάλα, τη Λάρισα να αμύνεται και ουσιαστικά οι δύο γκολκίπερ είχαν τον ρόλο του… κομπάρσου. Ούτε οι αλλαγές του Δέλλα (έβαλε τον «φρέσκο» Ανάκογλου, την κορυφή τον Ντακόλ και στο αριστερό άκρο της επίθεσης τον Γροντή) άλλαξαν την εικόνα της ΑΕΚ, η οποία είχε μόλις μία καλή στιγμή, με την κεφαλιά του Αραβίδη στο 52’ μετά από κόρνερ του Σοϊλέδη. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με ένα φάουλ του Ελιομάρ στο 74’, όταν η μπάλα έσκασε επικίνδυνα μπροστά από τον Ανέστη, όμως ο γκολκίπερ της Ένωσης αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 87’ ωστόσο ήρθε και η μεγάλη φάση για την ΑΕΚ, που θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Μετά από σέντρα, ο Πλατέλλας πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, έβαλε την προβολή, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη (και τελευταία) καλή στιγμή του ματς, με την Ενωση να μην κερδίζει για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, αλλά παρ’ όλα αυτά, η ήττα του Ηρακλή από τον Απόλλωνα, έδωσε στην ΑΕΚ την πρωτιά στην FootballLeague. Πάντως στην Ένωση δικαίως μπορούν να ζητάνε πέναλτι σε ανατροπή του Αραβίδη από τον Δεληζήση, στο 94’, με τον Σελεμίδη πάντως να μην το καταλογίζει, αν και μπροστά στη φάση. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία 3’ των καθυστερήσεων, η Λάρισα αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Μπανούση.

Οι συνθέσεις:

AEK: Ανέστης, Γεωργέας, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Κορδέρο (64' Ανάκογλου), Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (80' Γροντής), Αραβίδης, Κρισάντους (70' Ντακόλ)

ΛΑΡΙΣΑ: Αποστολίδης, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος, Μπανούσης, Νεμπεγλέρας, Κορέια (79' Σταθάκης), Μουλόπουλος (86' Παμλίδης), Μπόγιοβιτς, Σερζίνιο

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΕΚ365 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

18.59 Επίσημη είσοδος των ομάδων και όμορφη ατμόσφαιρα από περίπου 10.000 ΑΕΚτζήδες στο ΟΑΚΑ, στο τελευταίο φετινό εντός έδρας ματς 

18.58 Για αρκετή ώρα τα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο μεγάλο μπουθ του ΟΑΚΑ, πάνω από τα επίσημα

18.47 Τέλος η προθέρμανση για τις δύο ομάδες, με τους παίκτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για να ετοιμαστούν και να κάνουν την επίσημη είσοδό τους στο γήπεδο. 

18.41 Στο ΟΑΚΑ βρίσκεται ο Μιχάλης Μπακάκης, ο οποίος ακόμη δεν έχει πετάξει τις πατερίτσες που τον βοηθούν να μετακινείται. Μαζί με τον Μπακάκη και ο Πέτρος Μάνταλος. 

18.33 Έχει αυξηθεί σημαντικά η προσέλευση του κόσμου: Περίπου 5.000 αυτή τη στιγμή στο ΟΑΚΑ και η συνεχίζεται η εισοδος των φίλων της ΑΕΚ

18.21 Με πρώτο τον Αραβίδη και τους υπόλοιπους να ακολουθούν βγαίνει η ΑΕΚ για ζέσταμα με τον κόσμο να ακούγεται για πρώτη φορά σήμερα μαζικά...

18.20 Υπέροχη εικόνα στη θύρα 11, όπου περίπου καμια 10αριά πιτσιρίκια στα κιτρινόμαυρα και με σημαίες, φωνάζουν το όνομα του Ανέστη... 

18.11 Eκτός αποστολής την τελευταία στιγμή ο Δέλλας άφησε τους Ρόβα, Πεταυράκη και Σαρρή

18.10 Βγαίνει και ο Ανέστης για προθέρμανση

18.08 O τερματοφύλακας της Λάρισας, Μανώλης Αποστολίδης, βγαίνει πρώτος απ' όλους για ζέσταμα.

18.01 Αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου στο ΟΑΚΑ, ωστόσο μία ώρα πριν την έναρξη του ματς παραμένει λιγοστός

17.34 Ο δυνατός αέρας κύριο χαρακτηριστικό των καιρικών συνθηκών στο Στάδιο

17.33 Άδειο το ΟΑΚΑ αυτή την ώρα 

17.30 Οι παίκτες των δύο ομάδων έχουν στήσει "παγαδάκια" στον αγωνιστικό χώρο, λίγη ώρα πριν πάνε στα αποδυτήρια και ετοιμαστούν για προθέρμανση. 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ