Ένας 18χρονος από τη Βόρεια Ελλάδα απειλούσε να αυτοκτονήσει αν δεν αναιρούνταν ο αποκλεισμός του από το διαδικτυακό παιχνίδι «League of Legends» γνωστό και ως «L.O.L.».
Οι διαχειριστές του παιχνιδιού τον απέκλεισαν από αυτό μετά από κάποιες παρατυπίες του και αυτός για να τους αναγκάσει να του ενεργοποιήσουν πάλι τον λογαριασμό, απείλησε τους διαχειριστές, με αυτοκτονία, γράφοντάς τους πως θα έπαιρνε μία καρτέλα χάπια αν τον αποβάλουν.
Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε άμεσα μέσω του «CYBER ALERT», το πρωί της Τετάρτης, από τον διαχειριστή της συγκεκριμένης ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, ότι χρήστης του παιχνιδιού, φερόμενος ως εθισμένος παίκτης, όπως ο ίδιος παρουσιαζόταν, προκειμένου να πετύχει την άρση του αποκλεισμού του από το L.O.L., εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η εκδήλωση πρόθεσης αυτοκτονίας διατυπώθηκε σε επικοινωνία με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας , μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων στο chat room του παιχνιδιού. Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν, άμεσα, αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε η διαδικτυακή σύνδεση, μέσω της οποίας απεστάλησαν τα επίμαχα μηνύματα στους διαχειριστές της ιστοσελίδας.
Αμέσως ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που έμενε ο νεαρός και όπως προέκυψε, το άτομο που εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει ήταν ο 18χρόνος, ο οποίος μεταφέρθηκε συνοδεία Αστυνομικών και συγγενών του σε Νοσοκομείο, όπου, όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς, δεν συνέτρεχαν λόγοι νοσηλείας του.
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
