του Γιώργου Νικολάου
Ενδιαφέρεται ο Μπομπ Κοζώνης για την ΚΑΕ ΑΕΚ; Ενδιαφέρεται... Το είχε αποκαλύψει παλαιότερα ο (παραιτηθείς) πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Θανόπουλος. Θα επιβεβαιωθεί, ωστόσο, την 27η Δεκεμβρίου οπότε και η τηλεοπτική συνέντευξη του ομογενούς επιχειρηματία στο Σικάγο.
Συνεχίζονται οι επαφές ανάμεσα σε διοικητικά στελέχη της ΚΑΕ ΑΕΚ και στον Χρήστο Παπαδημητρίου, εκπρόσωπο του Μπομπ Κοζώνη; Συνεχίζονται... Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μπάμπης Καραμανλής, δεν το έκρυψε. Δεν έκρυψε ούτε τον Παπαδημητρίου, ο οποίος παραβρέθηκε και σε αγώνα της ΑΕΚ στο Ελληνικό.
Ο Γιάννης Φιλίππου γνωρίζει για τις επαφές με την πλευρά Κοζώνη; Ο κ. Φιλίππου γνωρίζει για τις επαφές της Ερασιτεχνικής με Ισραηλινό επιχειρηματία, αλλά ΚΑΙ για τον λόγο αυτό επικοινωνήσαμε με τον Σωκράτη Λαμπρόπουλο. Επικοινωνήσαμε και επειδή πληροφορηθήκαμε για συμμετοχή του σε συνάντηση με τον Παπαδημητρίου.
Ο πληρεξούσιος του μεγαλομετόχου δεν επιβεβαίωσε τη συνάντηση (σ.σ. έγινε πάντως το περασμένο Σάββατο), αλλά παραδέχθηκε: "Εχουν γίνει διερευνητικές συζητήσεις με εκπροσώπους του Μπομπ Κοζώνη". Στην πορεία της κουβέντας, ο κ. Λαμπρόπουλος ανοίχτηκε περισσότερο και αποκάλυψε: "Με δική μου πρωτοβουλία έγινε μία έρευνα στο Σικάγο. Αξιόπιστοι άνθρωποι, επιχειρηματίες και νομικοί, με διαβεβαίωσαν ότι ο κύριος Κοζώνης είναι έντιμος και ισχυρός επιχειρηματίας, με την έννοια ότι είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και διαθέτει μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Με βάση και κάποια άλλα στοιχεία που συνέλεξα, εκτιμώ ότι ο κύριος Κοζώνης είναι η μόνη υπαρκτή λύση για την ΚΑΕ ΑΕΚ. Δεν επιθυμώ να πιέσω καταστάσεις. Γνωρίζω ότι ο κύριος Κοζώνης έχει ως προτεραιότητα την ΠΑΕ και το γήπεδο, και μακάρι να ευοδοθούν οι όποιες προσπάθειες γίνονται και κατόπιν αν το επιθυμεί, που το επιθυμεί κατά πως φαίνεται, ας ασχοληθεί και με το μπάσκετ. Ο κύριος Κοζώνης επιθυμεί να επενδύσει στην Ελλάδα και η ΑΕΚ είναι μία αφορμή για να το πράξει μία ώρα αρχύτερα".
Ο Γιάννης Φιλίππου είναι διατεθειμένος να πουλήσει; Στον Μπομπ Κοζώνη, ναι! Αυτό -τουλάχιστον- ισχυρίστηκε ο κ. Λαμπρόπουλος. "Ο Γιάννης Φιλίππου είναι διατεθειμένος να μεταβιβάσει την ΚΑΕ σε έναν ισχυρό επενδυτή. Εχω ξαναπεί, ότι ο Γιάννης Φιλίππου δεν έχει την πρόθεση να μεταβιβάσει μετοχές και χρέη στην Ερασιτεχνική, όπως έκαναν κάποιοι μέτοχοι στην ΠΑΕ. Είναι έτοιμος, όμως, να παραδώσει την ΚΑΕ. Χρέη προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και στο ελληνικό δημόσιο δεν υπάρχουν. Τα χρέη προς την εφορία είναι ρυθμισμένα. Υπάρχουν χρέη προς πιστωτές τα οποία με βάση το άρθρο 99 θα πρέπει να εξοφληθούν σε είκοσι τέσσερις δόσεις. Για όλα αυτά είτε έχουν ενημερωθεί οι εκπρόσωποι του κυρίου Κοζώνη, είτε θα ενημερωθούν. Είμαστε έτοιμοι μάλιστα να γίνει και έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία της ΚΑΕ. Να γίνει έλεγχος αύριο, σήμερα! Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Δεν δοξολογώ στα καλά καθούμενα τον κύριο Κοζώνη. Θεωρώ απλά και με βάση την έρευνα που έγινε, ότι η ΚΑΕ ΑΕΚ είναι ελκυστική για έναν επιχειρηματία του βεληνεκούς του Κοζώνη".
Μάθαμε, όμως, από την πλευρά του μεγαλομετόχου, ότι ακόμη υφίσταται το θέμα με τον Ισραηλινό επενδυτή και την Ερασιτεχνική. Ο κ. Λαμπρόπουλος αποκάλυψε και τούτο: "Μίλησα χθες με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Δημήτρη Χατζηχρήστο. Τον ρώτησα για τον Ισραηλινό επενδυτή. Μου απάντησε ότι θα έχει νεότερα μετά τις είκοσι Ιανουαρίου. Δεν ξέρω περισσότερα σε ό,τι αφορά στην ταυτότητα του επενδυτή. Οφείλω να πω δε -επειδή υπήρξε μία παρερμηνεία τις προάλλες- ότι έχω παραδώσει στον κύριο Χατζηχρήστο οικονομικά στοιχεία που αφορούν στην ΚΑΕ. Και περιμένω. Ο κύριος Φιλίππου δεν λέει "όχι" σε όποιον ενδιαφέρεται για την ΚΑΕ".
Για τις διοικητικές ανακατατάξεις στην ΚΑΕ ΑΕΚ, ο κ. Λαμπρόπουλος: "Πληροφορήθηκα ότι παραιτήθηκε ο Μιχάλης Τσάγγαρης. Θέλω να πω με την ευκαιρία, ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ανθρώπους με την ευρύτητα πνεύματος και το "κιτρινόμαυρο" όραμα του Μιχάλη Τσάγγαρη. Θέλω να πιστεύω ότι ο Μιχάλης Τσάγγαρης θα το ξανασκεφτεί και θα ανακαλέσει την παραίτηση του. Ο κύριος Τσάγγαρης δεν ανήκει στη κατηγορία των παραγόντων που είχα υπαινιχθεί τις προάλλες. Και να πω και κάτι άλλο για το οποίο κατηγορήθηκα: Επειδή κάποιοι παράγοντες έχουν όντως βάλει κάποια χρήματα στην ΚΑΕ -και δεν αναφέρομαι στον πρόεδρο Μπάμπη Καραμανλή, που έχει "ματώσει" οικονομικά και θεσμικά δικαιούται διά να ομιλεί- δεν νομιμοποιούνται να κάνουν δημόσιες σχέσεις! Δεν νομιμοποιούνται να κάνουν δηλώσεις σε καθημερινή βάση και επί παντός του επιστητού, να απαξιώνουν οι ίδιοι την επένδυση τους και στο κάτω-κάτω να απαξιώνουν την ΑΕΚ. Σε κάθε περίπτωση, ο κύριος Καραμανλής έχει την αποκλειστική ευθύνη για τους συμβούλους του. Αυτός ξέρει καλύτερα τί πρέπει να πράξει".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
