«Έρχεται ο πιο ψυχρός χειμώνας της τελευταίας δεκαετίας» - «Ετοιμαστείτε για τον πιο άγριο χειμώνα των τελευταίων 100 ετών» - «Πολικές θερμοκρασίες - Προετοιμαστείτε για τον πιο ''σκληρό''' χειμώνα».
Αυτοί οι τίτλοι αποτελούν μόνο ένα δείγμα από δημοσιεύματα που έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ημέρες το ίντερνετ, σκορπίζοντας τον... τρόμο σε χιλιάδες Έλληνες πολίτες που εν καιρώ κρίσης, το τελευταίο πράγμα που θέλουν να ακούσουν (έντονη ανησυχία για πετρέλαιο, ξύλα στο τζάκι, ρούχα, σόμπες) είναι ότι θα «πέσει» χειμώνας βαρύς.
Ο γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, μιλώντας στο protothema.gr διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».
«Τα σενάρια αυτά αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Η είδηση που κυκλοφόρησε παντού ότι έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας της δεκαετίας, δεν είναι είδηση. Βασίζεται σε περσινές προβλέψεις», σημειώνει ο ίδιος.
Την είδηση διαψεύδει, μέσω άρθρου, και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Φυσικός - Μετεωρολόγος FRMetS και Μετεωρολόγος στο Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της ΕΜΥ.
Τις τελευταίες ημέρες ο ψυχρός χειμώνας αναφερόταν στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια χωρίς καμία αναφορά σε πηγή, μετεωρολόγο, ή Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Πρέπει να σκοράρει ο χειμώνας.αφού στο πρώτο μάτς ήρθε 2-1..απλά πράγματα ρε ΑΜΠΑΛΟΙ
ο Προκόπης ο ξυλάς έκανε την τρολλιά για να πουλήσει κανένα τόνο οξιά παραπάνω.Ο κόσμος πεινάει.
Μια από τις ωραιότερες φωτογραφίες της Ακρόπολης που έχω δει..!!!! Los Almiros τα είπες όλα. Και οι δέκα ημέρες είναι πολλές. Όταν οι οικονομολόγοι θα ξέρουν που πάει η οικονομία τότε και οι μετεωρολόγοι θα ξέρουν που πάει ο καιρός..
ο φετεινός χειμώνας θα είναι βαρύς. όλα τα ως τώρα δεδομένα αυτό δείχνουν.
Σταματα να λες ανοησιες εσυ και και οι "ομοϊδεατες" σου ψευδοεπιστημονες! Για πια δεδομενα μιλας; Η προγνωση καιρου φτανει ΑΥΣΤΗΡΑ μεχρι τις 10 μερες. Απο εκει και μετα η φυσικη της ατμοσφαιρας γινεται τοσο χαοτικη που ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γινει οποιαδηπωτε προγνωση. Αυτα τα δηθεν "δεδομενα" δεν ειναι παρα στατιστικα στοιχεια απο κλιματολογικα μοντελα καιρου, που απλως περιγραφουν το κλιμα μιας περιοχης και τιποτα αλλο. Ελεος πια με "σημαδια" και τα "ματζουνια", γεμισαμε σαμανους... ΣΥΝΕΧΕΙΑ και μαγους της φυλης!!!!!!!