Τη δεύτερη νίκη της στην Α1 σημείωσε η Καβάλα επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 75-70 στο κλειστό της Καλαμίτσας. Κορυφαίος για του νικητές ήταν ο Σίλντς με 15 ενώ από τον ΠΑΟΚ ο Κένι Γκρέγκορι με 20 πόντους.
Οι γηπεδούχοι με την ορμή τους και το γρήγορο παιχνίδι τους αιφνιδίασαν απόλυτα τον ΠΑΟΚ. Η άμυνα του Δικεφάλου πιάστηκε πολλές φορές αδιάβαστη αφού και δεν επέστρεψε γρήγορα και άφηνε συνεχώς ακάλυπτους τους περιφερειακούς της Καβάλας να σουτάρουν ανενόχλητοι για τρεις. Ετσι πολύ γρήγορα (με τους Σιλντς και Αλεξάντερ να ηγούνται) η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη έχτισε μεγάλο προβάδισμα (17-7, 28-14).
Ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις όταν έβαλε στην εξίσωση της επίθεσής του τον Ντρόπνιακ αρχικά και τον Γκρέγκορι στη συνέχεια. Αμφότεροι χάρισαν πολύτιμο σκορ στο Δικέφαλο του Βορρά σε κρίσιμες στιγμές και βοήθησαν αποφασιστικά έτσι ώστε η διαφορά να ψαλιδιστεί σε λογικά πλαίσια πριν το ημίχρονο (38-28, 41-34).
Η Καβάλα συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο τρίτο δεκάλεπτο, ανεβάζοντας και πάλι τη διαφορά στο σκορ σε διψήφια νούμερα. Οι Σιγγούνας, Ραίτσεβιτς και Γκούστας ήρθαν να δώσουν λύσεις στο σκοράρισμα, την ίδια ώρα που ο Γκρέγκορι συνέχισε να παλεύει μόνος του, έχοντας μια μικρή βοήθεια από τον Μονρόε. Η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 59-51, όμως το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με μπροστάρη τον Μονρόε κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να μετατρέψει τον αγώνα σε ντέρμπι, το οποίο κρίθηκε τελικά στις λεπτομέρειες.
Στα 18'' πριν από το φινάλε ο Τσιάρας υπέπεσε σε βήματα και απώλεσε τη δυνατότητα για τον ΠΑΟΚ να διεκδικήσει να στείλει το ματς στην παράταση με σουτ τριών πόντων. Ο Κόλινς δεν λάθεψε και με δύο βολές, 15’’ πριν το τέλος έγραψε το 72-67, αλλά ο Μονρόε με καλάθι έκανε το 72-69, μόλις 11’’ πριν την εκπνοή. Στη συνέχεια, ο Ηλιάδης ευστόχησε σε μια βολή (73-69) και κάπου εκεί οι Θεσσαλονικείς τα παράτησαν για να οδηγηθούμε στο τελικό 75-70.
Δεκάλεπτα: 28-14, 41-34, 59-51, 75-70
Καβάλα: Νίκου, Αλεξάντερ 14, Στεφανίδης 3, Αγγελόπουλος, Κόλινς 14, Ηλιάδης 1, Σιλντς 15, Ραΐσεβιτς 8, Σιγκούνας 7, Τσέρανιτς 4, Γκούστας 9.
ΠΑΟΚ: Μονρό 18, Καυκής 6, Γκρέγκορι 20, Ταπούτος, Χέλιγουελ 5, Τσιάρας, Έιβερι, Καλαϊτζίδης 1, Παπαδόπουλος 4, Δεμερτζής 2, Ντρόμπνιακ 9, Γκετσέφσκι 5.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
