Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

«Θα έφευγε από την Εθνική»

Αν το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποτύχανε να προκριθεί στο Μουντιάλ ο Ρεχάγκελ θα έλεγε «αντίο»


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πεπεισμένος πως σε περίπτωση που η Εθνική δεν προκρινόταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο τότε ο Ότο Ρεχάγκελ θα αποχαιρετούσε την ομάδα, ήταν ο Γιάννης Τοπαλίδης όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6».

«Το διαισθανόμασταν πως σε περίπτωση που δεν πήγαινε κάτι καλά, αυτό θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι. Δεν θέλει πολύ μυαλό να το καταλάβεις. Όμως δεν σκεφτόταν κανείς το δικό του μέλλον. Η μεγαλύτερη πίεση ήταν να φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο», τόνισε ο συνεργάτης του Γερμανού ομοσπονδιακού προπονητή, ενώ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για το μέλλον του Ρεχάγκελ στον ελληνικό πάγκο μετά το Μουντιάλ. «Δεν έχουμε κάνει καμία τέτοια συζήτηση και συνεπώς δεν θα μπορούσα να απαντήσω κάτι τέτοιο. Τον βλέπω ότι είναι δυνατός και ορεξάτος, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό του».

Παράλληλα, τόνισε πως ο Ότο δεν θεωρεί πως η πρόκριση είναι απάντηση προς τους επικριτές του: «Ο κύριος Ρεχάγκελ δεν θέλει ο Τύπος να είναι προσβλητικός. Λέει πως όταν έρχονται άσχημα αποτελέσματα είναι φυσικό να γράφονται άσχημα πράγματα. Η καλύτερη απάντηση είναι το αποτέλεσμα. Δεν θεωρεί πως με την πρόκριση έδωσε απάντηση σε κάποιους. Είναι ρεαλιστής».

Σε ότι αφορά την υπάρχουσα ατμόσφαιρα στην Εθνική μετά τα όσα αρνητικά γράφτηκαν στον Τύπο, ο Τοπαλίδης τόνισε: «Το κλίμα ήταν πάντα καλό και παραμένει. Δεν ξέρω από πού βγήκαν αυτά τα πράγματα από τα ΜΜΕ. Το μόνο που είχε συμβεί ήταν να πει ένας παίκτης στον άλλο στο ημίχρονο ενός αγώνα 'Μη φωνάζεις, μας αγχώνεις'. Όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, όλοι είμαστε στενοχωρημένοι. Το κλίμα όμως ουδέποτε διαταράχθηκε».

Για την ιστορική πρόκριση επί της Ουκρανίας ανέφερε: «Ο στόχος μας ήταν να πετύχουμε γκολ στο Ντόνετσκ. Οι Ουκρανοί είχαν πρόβλημα στο σκοράρισμα στην έδρα τους. Είχαμε δώσει οδηγία να πετύχουμε και δεύτερο γκολ για να τους αποτελειώσουμε. Όλοι οι παίκτες ήταν ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι στο ημίχρονο. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε ξανά, αλλά κρατήσαμε το μηδέν. Όταν παίζουμε εκτός έδρας και οι αντίπαλοι είναι το φαβορί, μας πηγαίνει καλύτερα. Είμαστε καλύτεροι όταν παίζουμε με αντεπιθέσεις και αμυντικά».

Επόμενο μέλημα για την Εθνική είναι η κλήρωση για τα τελικά του Μουντιάλ και η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. «Δεν έχουμε ασχοληθεί με το ποιος θα μας πέσει στην κλήρωση. Δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Απολαμβάνουμε αυτό που πετύχαμε, είναι μεγάλη επιτυχία. Έχουμε πάει σε δύο EURO, ένα Συνομοσπονδιών και τώρα ένα Μουντιάλ τα τελευταία χρόνια. Θα δώσουμε ένα φιλικό στις 3 Μαρτίου και πριν φύγει η ομάδα για τη Νότιο Αφρική θα παίξουμε άλλα δύο με τρία παιχνίδια. Η προετοιμασία δεν θα γίνει στη Γερμανία».

Ερωτηθείς για το αν αναμένονται εκπλήξεις στην 23μελη αποστολή για την τελική φάση, απάντησε: «Παρακολουθούμε συνεχώς τους Έλληνες παίκτες κι έχουμε μία λίστα. Νομίζω πως τον πρώτο λόγο έχουν οι παίκτες που κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση. Αν όμως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα διακριθούν και μπορούν να μας βοηθήσουν, ίσως να κληθούν».

Τέλος, αναφέρθηκε στο δικό του ρόλο ως βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ. «Ο βοηθός ενημερώνει για τα πάντα το αφεντικό. Παρακολούθησα τα δέκα επίσημα και τα πέντε φιλικά της Ουκρανίας, Αυτό δεν το κάνω μόνο εγώ, αλλά κάθε βοηθός προπονητής».




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ