Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, μιλώντας στον «Sentra 103,3» αποκάλυψε τι είπε στους διεθνής για τους αγώνες μπαράζ με την Ουκρανία. «Κάθε παίκτης έχει δυο, το πολύ τρεις, ευκαιρίες στην καριέρα του να πάει σε ένα Μουντιάλ. Εσείς την έχετε τώρα», ήταν τα λόγια του πρόεδρου της ΕΠΟ.
Αναφέρθηκε ακόμη:
Στην προσέλευση του κόσμου: «Η προπώληση είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Από την άλλη, το ΟΑΚΑ δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να πηγαίνει την τελευταία στιγμή, ενώ και ο καιρός είναι καλός κάτι που ψάχνουμε πολύ στην Ελλάδα».
Στην παρουσία Ουκρανών φιλάθλων στις κερκίδες του ΟΑΚΑ: «Στην αρχή ζήτησαν 1000 εισιτήρια, μετά έπεσαν στα 500, αλλά εγώ δεν βλέπω να είναι περισσότεροι από 100».
Στο μήνυμα που θέλει να στείλει στους φιλάθλους: «Γενικά είναι κόσμιοι και σπάνια υπάρχουν ακρότητες ή άσχημα εθνικιστικά συνθήματα που με βρίσκουν αντίθετο. Το γήπεδο δεν είναι χώρος για έκφραση των εθνικιστικών απόψεων του καθενός, αλλά μόνο για την υποστήριξη της ομάδας».
Για την έξαρση των φαινομένων εθνικισμού στα γήπεδα: «Το θέμα είναι γενικό, αφού κάποιες ομάδες ανθρώπων βρίσκουν έκφραση σε μεγάλους χώρους, όπου μπορούν να ακουστούν. Το ίδιο ισχύει με το θέμα της βίας. Έχουν μια περίεργη τάση προβολής όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Εμείς, πάντως, βλέπουμε πού πάνε τα εισιτήρια, κυρίως μετά το παιχνίδι με το Λουξεμβούργο, όπου υπήρξε ένα μικρό κρούσμα. Αυτό που σκέφτομαι, είναι να διεξαχθεί ομαλά το παιχνίδι και να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα».
Στο θέμα που έχει προκύψει με την εξάπλωση της νέας γρίπης στην Ουκρανία: «Προσωπικά ήρθα σε επαφή με αξιωματούχους σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, όπως με την ελληνική πρεσβεία στην Ουκρανία και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Μας είπαν ότι τα μέτρα που έχουν πάρει είναι προληπτικά και ότι δεν υπάρχει κατάσταση συναγερμού. Ως Εθνική ομάδα παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη δική μας υγιεινή, με γιατρούς και όσους μας συμβουλεύουν. Θα είμαστε αρκετά προσεκτικοί. Εμβόλια έκαναν όσοι παίκτες το ήθελαν. Είναι φυσιολογικό να προσέχουν οι παίκτες την υγεία τους, αλλά αυτή τη στιγμή έχουν το μυαλό τους στο παιχνίδι».
Στην τηλεοπτική μετάδοση του επαναληπτικού: «Είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα μεταδοθεί. Εμείς, πάντως, επιτρέψαμε να μεταδοθεί το δικό μας. Η Ομοσπονδία δεν παίρνει μέρος σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν ατζέντηδες που διαπραγματεύονται τα δικαιώματα. Απ' ότι μαθαίνω υπήρξε παράλογη απαίτηση της μοναδικής ουκρανικής εταιρείας, αλλά πλέον είναι κοντά στην επίτευξη της συμφωνίας. Κι εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε».
Στην επόμενη μέρα των μπαράζ: «Υπάρχουν δύο εκδοχές. Η μια είναι η πρόκριση και η άλλη του αποκλεισμού που δεν θέλω καν να τη συζητώ».
Στο πρόβλημα του εκάστοτε προπονητή της Εθνικής να δυσκολεύεται να βρει παίκτες για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που αγωνίζονται στην Ελλάδα: «Το πρόβλημα θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο όσο περνάει ο καιρός. Η ομοσπονδία έχει κάνει αρκετά πράγματα στις μικρότερες κατηγορίες, επιβάλλοντας πόσοι παίκτες πρέπει να αγωνίζονται. Για τη Superleague, έχω πει κατ' επανάληψη ότι πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία κυρίων αν μας ενδιαφέρει το μακροπρόθεσμο. Ξέρετε καλά ότι με την ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βάλει στενά όρια.
Δεν μπορεί κανείς να επιβάλει πόσοι θα αγωνίζονται. Ο κύριος Μπλάτερ της ΦΙΦΑ είχε μια πολύ καλή σκέψη το 6+5, ένας κανόνας που θα εφήρμοζε η ΦΙΦΑ σύμφωνα με τον οποίον θα παίζουν στην ενδεκάδα έξι γηγενείς. Αυτό βρήκε τεράστια αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο συνέδριο της Βουδαπέστης υπήρξε νέα πρόταση, οι έξι παίκτες να είναι γηγενείς, αλλά και αλλοδαποί που θα έχουν παίξει πέντε χρόνια στη συγκεκριμένη χώρα. Ακόμη και η ΦΙΦΑ δεν μπορεί να κάνει κάτι.
Ως ομοσπονδία και άνθρωποι του ποδοσφαίρου πρέπει να το σκεφτούμε καλά. Σκεφτόμαστε να κάνουμε κάτι πιλοτικό τουλάχιστον στο Κύπελλο, με συμφωνία ομάδων να αγωνίζονται περισσότεροι Έλληνες παίκτες. Οι ομάδες το λένε αλλά δεν το θέλουν. Δεν θα δώσω 100% άδικο στους συλλόγους γιατί όταν πάνε να αγοράσουν Έλληνα παίκτη ακόμη και από κάποιο τοπικό πρωτάθλημα οι οικονομικές απαιτήσεις είναι υπέρογκες».
Στις δυσκολίες της μετακίνησης με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο: «Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά κάποια πράγματα δεν είναι μέσα στις δυνατότητές μας».
Στο τι θα ήθελε να αλλάξει άμεσα, όταν ανέλαβε την προεδρεία: «Αυτό που θα ήθελα να κάνω άμεσα δεν γίνεται. Θα ήθελα να αλλάξω τη νοοτροπία, αλλά αυτό είναι γενικό θέμα. Γίνεται μια συνεχής προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά στη θέση που είμαι τώρα βλέπω πολύ περισσότερο από πιο παλιά. Η νοοτροπία ισχυρό εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια».
Στο σεμινάριο που παρακολούθησε την περασμένη εβδομάδα στο Βόλο: «Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η ενέργεια του Σεβασμιότατου Ιγνάτιου που έχει μαζέψει πάνω από 100 τσιγγανόπουλα κι έφτιαξε ένα σωματείο. Το σωματείο παίζει στην τρίτη τοπική κατηγορία του Βόλου. Αυτό είναι σημαντική ενέργεια κατά του ρατσισμού και υπέρ της ένταξης ανθρώπων στο κοινωνικό σύνολο».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
