Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

«Να στηρίξουν τον Μπάγεβιτς»

Ο Κώστας Τσάνας μίλησε στην εφημερίδα «Score live» και έστειλε το μήνυμα του στους παίκτες της ΑΕΚ


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Αυτόν τον χρόνο το μάτι του Κώστα Τσάνα είδε πολλά. Οχι μόνο στο πλαίσιο της «κατασκοπίας» των αντιπάλων της ΑΕΚ. Είδε πολλά μέσα στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια. Συνεργάστηκε με δύο προπονητές, πέρασε από δύο διοικήσεις, είδε τεχνικό διευθυντή... Πολλά μαζεμένα για μόλις ένα χρόνο.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής (έχει αγωνιστεί σε Λεβαδειακό, ΟΦΗ, Αθηναϊκό και Εθνικό) και νέος στην προπονητική (με δίπλωμα, τις απαραίτητες σπουδές και θητεία στην Β' εθνική με τον Ηλυσιακό), μίλησε αποκλειστικά στο «Score» για την ΑΕΚ. Εστειλε το μήνυμα του στους ποδοσφαιριστές της ομάδας για να φτάσουν στις επιτυχίες, είπε την γνώμη του για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον Γιώργο Δώνη, τον Ντέμη Νικολαΐδη, ανέλυσε το υλικό της ΑΕΚ και εξηγεί τους λόγους αποχώρησης του Στέλιου Μανωλά.

- Ενας χρόνος στην ΑΕΚ. Πως βίωσες την συνεργασία σου με την ομάδα; «Ηταν μία πολύ σημαντική χρονιά για μένα. Συνεργάστηκα με μία πολύ μεγάλη ομάδα που με έκανε καλύτερο σε αυτό που ασχολούμαι. Συνεργάστηκε άψογα με τους προπονητές και τα τιμ τους. Είχα πολύ καλή συνεργασία με την Ανθή Παπακώστα που με βοήθησε πολύ με την είσοδο μου στα γήπεδα και με την Σέσσυ Καραγιαννίδου που κανόνιζε όλα τα ταξίδια μου».

- Πως έγινε η πρώτη επαφή και ήρθες πέρυσι στην ΑΕΚ; «Γνώριζα τον Γιώργο Δώνη από την σχολή προπονητών της ΕΠΟ, επικοινώνησε μαζί μου και πρότεινε την θέση του κατασκόπου των επόμενων αντιπάλων της ΑΕΚ και δέχθηκα με πολύ μεγάλη χαρά. Η επαφή έγινε λίγο πριν φύγει η ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας».

- Συνεργάστηκες με δύο προπονητές. Αρχικά, πως είδες τον Γιώργο Δώνη στην ΑΕΚ; «Είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα για να τον κρίνουμε ως προπονητή. Ο Δώνης έχει πολλά νέα πράγματα για το ποδόσφαιρο στο μυαλό του και είναι καλός στην δουλειά του».

- Γιατί η ομάδα παρουσιάστηκε τόσο κακή μαζί του; «Ηταν δύσκολο καλοκαίρι για την ΑΕΚ. Εφυγαν πολλοί και κομβικοί παίκτες ξαφνικά, ήρθαν κάποιοι άλλοι πολύύ αργά και ο Δώνης δούλευε στην προετοιμασία με άλλους. Αν έχεις συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία και έρθουν 1-2 παίκτες μπαίνουν εύκολα σε αυτήν. Αν έρθουν περισσότεροι χαλάει όλη η χημεία και η δουλειά. Χρειάζεται πίστωση χρόνου μία ομάδα που έχει τόσα νέα πρόσωπα».

- Τι έφερε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ και ήρθαν τα καλά αποτελέσματα; «Περισσότερο ηρεμία και σιγουριά. Αλλά θεωρώ ότι κατάλαβαν οι παίκτες ότι είναι κρίσιμη η κατάσταση και έβαλαν πρώτα το καλό της ομάδας. Ετσι, η ΑΕΚ σιγά - σιγά βελτιώθηκε και πήρε καλά αποτελέσματα προς το τέλος του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ. Οι παίκτες κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν».

- Τι νομίζεις ότι λείπει από την ΑΕΚ για να πάρει το πρωτάθλημα; «Πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια η ομάδα κατά την διάρκεια της χρονιάς. Να έχει καλή αγωνιστική εικόνα όσο το δυνατόν για περισσότερο χρόνο».

 

- Η γνώμη σου για τον Ντέμη Νικολαΐδη έτσι όπως τον είδες από κοντά, αλλά και από την πορεία του στην ΑΕΚ; «Τον είδα για λίγο στην αρχή της χρονιάς. Ανέλαβε την ΑΕΚ στα δύσκολα και έχει πολλά υπέρ μαζί του, καθώς η ομάδα με αυτόν στην διοίκηση λειτούργησε πολύ καλά σε πολλούς τομείς. Οταν εκτίθεσαι όμως στα κοινά δεν θα είσαι σε όλους αρεστός. Η ιστορία θα τον κρίνει για το έργο του. Για το πώς ήταν η ΑΕΚ πριν τον Ντέμη, πως ήταν μαζί του και πως θα είναι μετά από αυτόν».

- Θα είναι πλήγμα αν αποχωρήσει ο Στέλιος Μανωλάς από την ομάδα; «Δεν ξέρουμε τι θα κάνει οριστικά ακόμα... Είναι από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της ΑΕΚ. Λειτουργεί πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας. Πιστεύω ότι θεωρεί ότι επειδή κάνει αυτός τα πάντα για την ΑΕΚ πρέπει να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο. Ετσι, λειτουργεί ο Στέλιος. Αν φύγει τελικά θα είναι μεγάλη απώλεια. Είναι άνθρωπος που βοήθησε τον προπονητή και τους υπόλοιπους ανθρώπους της ομάδας. Η γνώμη του μετρά στον κόσμο και ότι έχει να σου το πει, θα στο πει μπροστά σου με ευθύτητα. Αυτό τον έκανε να είναι αρεστός ή όχι. Την αλήθεια και την ευθύτητα κάποιοι δεν την αντέχουν».

- Τι πιστεύεις τον έχει κάνει να θέλει να παραιτηθεί; «Πιθανόν ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας που είχε στο μυαλό του να μην συμπίπτει με αυτό που γίνεται τώρα. Είχε κάποια σχέδια και δεν τα είδε να υλοποιούνται. Δεν θέλει ο Μανωλάς να είναι κάπου ως διακοσμητικός».

- Πως κρίνεις το υλικό που έχει τώρα η ΑΕΚ; «Θα μπορούσε να έχει ακόμα δύο καλούς παίκτες στην 11αδα. Αυτό που έχει πει και ο ίδιος ο Μπάγεβιτς. Αλλά ακόμα και όλα τα εχέγγυα να έχει μία ομάδα, όλα να τα έχεις, δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρεις το πρωτάθλημα. Ολα υπέρ σου να είναι δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει. Πρόπερσι η ΑΕΚ διεκδίκησε μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα και πέρυσι στα πλέι οφ λειτούργησε όσο καλύτερα μπορούσε. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα ότι κράτησε τον κορμό της ομάδας. Φέτος έχουν ενισχυθεί οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα και θα είναι πιο δυνατό το πρωτάθλημα. Δεν φτάνει να έχεις τον κόσμο δίπλα σου. Πρέπει να έχεις και καλή ομάδα. Οταν έχεις την αγάπη του κόσμου πρέπει να φτιάξεις μία ομάδα που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του. Ο φίλαθλος από την παθολογική του αγάπη δεν μπορεί να δει κάποια πράγματα καθαρά. Ο παίκτης όσο και να την αγαπήσει θα δει πράγματα που οι άλλοι δεν βλέπουν. Ο προπονητής υπάρχει για να βλέπει πράγματα που όλοι τα βλέπουν, αλλά κανείς δεν τους δίνει σημασία. Τις λεπτομέρειες. Τι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο. Γιατί πάει κάτι σωστά και γιατί πάει κάτι λάθος».

- Ποιο είναι το πλεονέκτημα της ΑΕΚ έναντι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού; «Η ΑΕΚ δεν πρέπει να κοιτά τους άλλους. Πρέπει να κοιτάξει να βελτιώσει και άλλο την ομάδα της για να έχει σταθερότητα στο πρωτάθλημα. Είναι πολλά τα παιχνίδια και πρέπει να είναι έτοιμη με λύσεις σε κάθε πρόβλημα που θα προκύψει. Τα ματς με Εργοτέλη, Πανθρακικό και Πανιώνιο δίνουν τους ίδιους βαθμούς με τα ντέρμπι. Αν κερδίσει η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα και χάσει τα υπόλοιπα τι θα κάνει; Πέρυσι δεν κέρδισε τον Παναθηναϊκό την πρώτη αγωνιστική; Μετά τι έκανε; Δεν μπορούμε να υποτιμούμε τον Ολυμπιακό των σερί πρωταθλημάτων και τον Παναθηναϊκό των τόσο καλών μεταγραφών».

- Ο Μπάγεβιτς είναι το μεγάλο «όπλο» της ΑΕΚ στην «μάχη» του τίτλου; «Είναι πολύ σημαντικό αυτό και είναι πολύ μεγάλο βάρος για τον ίδιο. Πρέπει να αποφορτιστεί κάποια στιγμή. Δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στην ΑΕΚ. Είναι πολύ σημαντικό η αναγνώριση των αντιπάλων, αλλά δεν είναι σωστό να περνούν όλα από αυτόν. Είναι πολλοί που είναι δίπλα στην ομάδα, αλλά πρέπει να τον βοηθήσουν και άλλο. Πολύ σημαντικό είναι να τον στηρίξουν και οι παίκτες του. Αν καταλάβουν τι ζητά και τι θέλει, θα πάει καλά η ΑΕΚ. Αν δεν κάνεις αυτό που λέει ο προπονητής τότε δεν θα έχει όφελος. Πρέπει να λειτουργεί η ομάδα όπως θέλει ο προπονητής της. Ο προπονητής θα έχει παράπονα αν κάνεις λιγότερα από αυτά που ζητά, όχι αν κάνει αυτό που θέλει».

 

- Ο Μπάγεβιτς είναι το μεγάλο «όπλο» της ΑΕΚ στην «μάχη» του τίτλου; «Είναι πολύ σημαντικό αυτό και είναι πολύ μεγάλο βάρος για τον ίδιο. Πρέπει να αποφορτιστεί κάποια στιγμή. Δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στην ΑΕΚ. Είναι πολύ σημαντικό η αναγνώριση των αντιπάλων, αλλά δεν είναι σωστό να περνούν όλα από αυτόν. Είναι πολλοί που είναι δίπλα στην ομάδα, αλλά πρέπει να τον βοηθήσουν και άλλο. Πολύ σημαντικό είναι να τον στηρίξουν και οι παίκτες του. Αν καταλάβουν τι ζητά και τι θέλει, θα πάει καλά η ΑΕΚ. Αν δεν κάνεις αυτό που λέει ο προπονητής τότε δεν θα έχει όφελος. Πρέπει να λειτουργεί η ομάδα όπως θέλει ο προπονητής της. Ο προπονητής θα έχει παράπονα αν κάνεις λιγότερα από αυτά που ζητά, όχι αν κάνει αυτό που θέλει».

- Τι τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους προπονητές; «Η καθοδήγηση του. Τι κάνει πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα. Ο καλός από τον μέτριο ξεχωρίζει σε αυτόν τον τομέα. Και ο Μπάγεβιτς έχει αυτά τα στοιχεία και μας το έχει αποδείξει με τις επιτυχίες του. Ενας προπονητής πρέπει να έχει πλάνο και αγωνιστική φιλοσοφία».

- Σε λίγο καιρό αν όλα πάνε καλά θα είσαι προπονητής της εθνικής Νέων. Τι θα ήθελες να πάρεις από τον προπονητή Μπάγεβιτς; «Οχι μόνο την καθοδήγηση του που είπα πριν. Εχεις να κερδίσεις πολλά δίπλα σε ένα προπονητή επιπέδου Μπάγεβιτς. Πρώτα ο τρόπος αντιμετώπισης, η διαχείριση συγκεκριμένων καταστάσεων, η συμπεριφορά στους συνεργάτες του και τους παίκτες του. Είναι άνθρωπος που δίπλα του κερδίζεις πράγματα. Η ΕΠΟ τον πήρε για να του ανακοινώσει την πρόταση σε μένα και κατάλαβε. Τον ευχαριστώ για όλα. Ηταν διπλή χαρά για μένα γιατί με βοήθησε να πάρω την απόφαση. Κατάλαβα με τον τρόπο που το αντιμετώπισε γιατί είναι ο Μπάγεβιτς. Δεν θέλω να πω περισσότερα».

- Για το τέλος ένα «μήνυμα» στον κόσμο της ΑΕΚ για την ομάδα που θα δει την νέα σεζόν; «Την ομάδα που θα δει δεν την έχω δει ούτε εγώ για να μπορώ να πω κάτι. Δεν είναι σωστό να κρίνουμε από τώρα... Θα τους πω μόνο να βοηθούν την ομάδα. Αν δεν τους αρέσει αυτό που βλέπουν να μην πηγαίνουν στο γήπεδο. Κάθε τι άλλο κάνει κακό. Είναι πολύ άσχημο να φρενάρεις την ίδια σου την ομάδα με αυτά που κάνεις. Βέβαια πολλοί αγαπούν παθολογικά την ομάδα και δεν βλέπουν καθαρά. Αλλά αν το κάνουν θα την βοηθήσουν περισσότερο. Και ο κόσμος της ΑΕΚ έχει αποδείξει πολλά όλα αυτά τα χρόνια».

 

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ