Με τη φιλοδοξία να οδηγήσει τον Άρη σε καλύτερες μέρες και να εξελιχθεί στο ηγέτη της ομάδας, έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Χουάν Ντίξον. Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο Αμερικανός γκαρντ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των «κίτρινων».
«Ήταν μια δύσκολη απόφαση να έρθω για πρώτη φορά στην Ευρώπη, έπειτα από 7 χρόνια στο ΝΒΑ. Στο ξεκίνημα της σεζόν συμμετείχα στην προετοιμασία των Ατλάντα Χοκς, έμεινα ελεύθερος και σκέφτηκα ποια ήταν η καλύτερη επιλογή για την οικογένειά μου. Έπειτα από πολλή σκέψη, αποδέχθηκα την πρόταση του Άρη. Πιστεύω ότι έκανα μια εξαιρετική επιλογή», είπε ο 31χρονος άσος και συμπλήρωσε: «Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω σκληρά, ότι θα είμαι καλός συμπαίκτης για την ομάδα και ελπίζω ότι θα βοηθήσω να έρθουν νίκες για τον σύλλογο, αξιοποιώντας την εμπειρία που έχω αποκτήσει στο ΝΒΑ».
Το νέο απόκτημα του Άρη, που υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους, μίλησε και για τη φιλία του με τον Άαρον Μάιλς, με τον οποίο συνυπήρξε στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου στην προετοιμασία των Ατλάντα Χοκς, ενώ το 2002 είχαν παίξει ως αντίπαλοι στο Φάιναλ φορ του κολεγιακού πρωταθλήματος NCAA.
«Μίλησα με τον Άαρον και μου είπε πολλά πράγματα για την ομάδα και για την πόλη. Γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και ανυπομονώ να ξαναβρεθούμε ως συμπαίκτες στο γήπεδο. Πιστεύω ότι έρχομαι σ’ ένα σπουδαίο περιβάλλον. Έχω μάθει ότι οι οπαδοί του Άρη είναι ενθουσιώδεις και στηρίζουν πολύ την ομάδα. Γνωρίζω επίσης ότι ο σύλλογος έχει μεγάλη ιστορία. Ελπίζω να παίξω αρκετά καλά, ώστε να αποτελέσω κι εγώ κομμάτι της ιστορίας του Άρη», υπογράμμισε.
Σε ό,τι αφορά το ρόλο του στον αγωνιστικό χώρο, ο Αμερικανός παίκτης δήλωσε: «Μπορώ να ανταποκριθώ και στις δύο θέσεις των γκαρντ, είτε στη θέση ‘1’ είτε στο ‘2’. Μίλησα τηλεφωνικά με τον προπονητή της ομάδας και μου είπε ότι με προορίζει να είμαι ο δεύτερος πλέι μέικερ στο γήπεδο. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να προσφέρω ό,τι χρειάζεται και ό,τι προσδοκά ο προπονητής από εμένα».
Τέλος, σε ερώτηση για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί, έτσι ώστε να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα, ο 31χρονος Αμερικανός τόνισε: «Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στον πρώτο αγώνα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα μιλήσω με το προπονητικό επιτελείο και θα δουλέψω με τους συμπαίκτες μου, σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Ελπίζω ότι δεν χρειαστεί πολύς χρόνος για να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι βέβαια κάτι διαφορετικό από το ΝΒΑ, αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσω να προσαρμοστώ. Έχει πολλά σκριν και πικ εν ρολ, πράγματα που έκανα στο κολεγιακό πρωτάθλημα, μέχρι το 2002. Επιπλέον, γνωρίζω το στιλ του ευρωπαϊκού μπάσκετ από την συμμετοχή μου στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα του 2001, όπου μάλιστα τα είχα πάει πολύ καλά».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
