Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γενικό μπλακ-άουτ στη Βενεζουέλα

Στο σκοτάδι το 70% της χώρας της Λατινκής Αμερικής


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στο σκοτάδι βυθίστηκε αρκετά μεγάλο μέρος της Βενεζουέλας, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος ακόμη και στο Καράκας -το οποίο συνήθως «γλιτώνει» τα μπλακ-άουτ του προβληματικού δικτύου ηλεκτροδότησης. Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο μίλησε για σαμποτάζ και έδειξε την «άκρα δεξιά», βλέποντας «χτύπημα για να επιστρέψουμε στην αποσταθεροποίηση».

Περίπου το 70% της χώρας έμεινε χωρίς ρεύμα. Σύμφωνα με την προεδρία, σε 14 από τις 23 επαρχίες η διακοπή διήρκησε για μεγάλο μέρος της ημέρας. Οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, πάντως δεν επηρεάστηκαν.

Ο υπουργός Ενέργειας Τζέσε Τσακόν ανέφερε, μιλώντας στην τηλεόραση, πως το γενικό μπλακ-άουτ οφείλεται σε πρόβλημα στον κεντρικό «δίαυλο» τροφοδοσίας από την περιοχή Μπάχο Καρόνι, όπου και παράγεται το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας.

Από την πλευρά του ωστόσο, ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο κράτησε σημαντικά υψηλότερους τόνους στις αναφορές του για το μπλακ-άουτ στο twitter. Αναφέροντας ότι διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να εγγυηθούν την ασφάλεια της χώρας μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματα, κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι μπορεί να κρύβονται πίσω από το γενικό μπλακ αουτ.

«Αυτή τη στιγμή, τα πάντα φαίνεται να δείχνουν ότι η ακροδεξιά επανέλαβε το σχέδιό της για ένα ηλεκτρικό μπλακ αουτ ενάντια στη χώρα», ανέφερε ο Μαδούρο στο λογαριασμό του στο twitter, καλώντας σε επαγρύπνηση και λέγοντας πως «θα νικήσουμε».

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ