Σεμπάστιαν Σάχα: Μία φορά πήρε την απόφαση να βγει από το τέρμα του και να διεκδικήσει εναέρια μπαλιά μέσα στην περιοχή του και την «καθάρισε». Ο Σάχα έχει τις εξόδους όταν αποφασίζει να δράσει. Σπάνια όμως το κάνει και η ΑΕΚ το πληρώνει στις στημένες φάσεις. Λάθη στην αμυντική λειτουργία, αδράνεια του Σάχα και το γκολ (από θέση οφ σάιντ) για τον Άρη. Μετά το τέρμα όμως ο Σάχα απέδειξε γιατί είναι από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ελλάδα, με τις όποιες αδυναμίες του. Έβγαλε δύο μεγάλες φάσεις (Στο 4' στην κεφαλιά του Αμπρέου και στο 45' στο γωνιακό σουτ του Γκαρσία). Θεατής ήταν στο δεύτερο ημίχρονο.
Κάρλος Αραούχο: Ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν από τους λίγους που έκανε κάποιες θετικές εμφανίσεις. Στην επανάληψη όμως έκανε εξαιρετικά πράγματα παραδίνοντας μαθήματα για το πως παίζεται η θέση του δεξιού μπακ. Παθιασμένος στις επεμβάσεις του, ανέβαινε μπροστά, έπαιζε σωστά τις πάσες και το παράλληλο ποδόσφαιρο. Με εμφανίσεις όπως στο Βικελίδης η ΑΕΚ δείχνει ότι έχει ένα εξαιρετικό δεξί μπακ.
Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς: Πολλά προβλήματα είχε στο πρώτο ημίχρονο. Και για μία φορά υπέπεσε σε ένα από τα γνωστά του λάθη: Άφησε τη θέση του (δεξί κεντρικό στόπερ) και από το ζήλο του να κόψει τη φάση, έτρεξε προς το κέντρο και αριστερά με αποτέλεσμα να υπάρχει κενό στο κέντρο της άμυνας. Ο Μπάγεβιτς είχε παράπονα από αυτόν στο πρώτο 45λεπτο όταν έπαιρνε την πρωτοβουλία να τροφοδοτεί τους φορ με γεμίσματα από την περιοχή της ΑΕΚ. Δεν είναι αυτό ποδόσφαιρο. Όσο περνούσε η ώρα πάντως πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και έδειχνε πιο σταθερός στις επεμβάσεις του.
Σανέλ Γιάχιτς: Έπαιξε με πολύ πάθος ο Βόσνιος. Ο Μπάγεβιτς τον χρησιμοποίησε σαν κεντρικό αμυντικό, όμως υπήρχαν στιγμές που η ομάδα και ο ίδιος πήγε να πληρώσει το πάθος του. Πήγαινε δυνατά στις φάσεις και όλοι φοβόντουσαν ότι δεν θα τη γλιτώσει και θα δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα ακριβώς για το λόγο που δέχθηκε την πρώτη (σκληρό μαρκάρισμα). Και αυτός όμως ανέβασε την απόδοσή του και έπαιξε πιο ώριμα.
Νίκος Καράμπελας: Επίσης ένας παίκτης που έπαιξε με πάθος. Αλλά χωρίς ουσία. Η ΑΕΚ χρειαζόταν τα ανεβάσματά του στην επίθεση του Άρη όμως δεν τα είχε. Είχε πίεση όμως και δικαιολογείται από το γεγονός ότι δεν είχε πολλές βοήθειες αμυντικά. Θέλει πάντως πολύ δουλειά. Το θετικό είναι ότι εμφανίζει κάποια καλά στοιχεία όσο περνά ο καιρός.
Ταμαντανί Ενσαλίβα: Στο πρώτο ημίχρονο που η ΑΕΚ κατέρρεε προσπαθούσε με το πάθος του να σώσει την κατάσταση. Χωρίς να αποφύγει τα λάθη (λογικό καθώς όλο το παιχνίδι της ΑΕΚ περνούσε από τα... πόδια του!) ήταν ο παίκτης που ήταν εκεί που έπρεπε. Εμφανιζόταν από το πουθενά και έκλεβε μπάλες. Ήταν από τους διακριθέντες (αν πρέπει να βρούμε τέτοιο) στην ΑΕΚ του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη αντικαταστάθηκε από τον Μπάγεβιτς, χωρίς προφανή λόγο. Προφανώς ο προπονητής ήθελε να φρεσκάρει το κέντρο με το Μάκο. Δεν έδειχνε κουρασμένος όμως ο Ενσαλίβα.
Παντελής Καφές: Άφαντος στο πρώτο ημίχρονο, τόσο αμυντικά όσο και οργανωτικά. Απόλυτα σημαντικός λόγος για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν απείλησε ούτε... μισή φορά από τον άξονα τον Άρη. Στην επανάληψη ο Καφές ήταν... άλλος παίκτης. Με διάθεση, με πάθος, με τρεξίματα και γρήγορη εναλλαγή της μπάλας. Ένα λάθος του χρεώνεται όταν στο 55' δεν έδωσε σωστή πλαϊνή πάσα στον Μπλάνκο σε αντεπίθεση της ΑΕΚ και όταν ο Αργεντινός περίμενε μία καλή ασίστ για να βρεθεί τετ α τετ. Η ομάδα πάντως θέλει πιο συχνά τον Καφέ του δευτέρου ημιχρόνου.
Γιουσούφ Χέρσι: Αν εξαιρέσουμε από το 30' και μετά όταν και μπήκε με πάθος σε δύο διεκδικήσεις της μπάλας, δεν υπήρχε στο γήπεδο! Είχε πολλά προβλήματα και δεν κατάφερε να βγάλει ούτε μία πάσα μπροστά, δεν έκανε ούτε μία κούρσα από τα δεξιά. Δικαίως αντικαταστάθηκε.
Νάτσο Σκόκο: Υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέσαι: Αν δεν υπάρχει ο Σκόκο στο γήπεδο ποιος θα πάρει τη μπάλα να κάνει μία επέλαση; Ποιος θα σου δημιουργήσει φάσεις από το πουθενά και θα κάνει τον αντίπαλο να τρέμει το... απρόβλεπτο; Πλην του Σκόκο ουδείς. Γκολ ποίημα πέτυχε ο Αργεντινός, που στο πρώτο ημίχρονο οι συμπαίκτες του έδειχναν στο γήπεδο ότι σκέφτονταν «που είσαι Νάτσο να πάρεις τη μπάλα;». Τόσο μεγάλη σημασία έχει αυτός ο παίκτης στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ο ίδιος όμως, από το 70 έως το 80' είτε λόγω κούρασης είτε επειδή ότι το ματς της ΑΕΚ πέρασε από τα δεξιά (αριστερό χαφ σε πιο ελεύθερο ρόλο είχε ο Αργεντινός) είχε το γνωστό του διάστημα μέσα στα παιχνίδια που εξαφανίστηκε. Και πάλι όμως θα μπορούσε να βάλει τη σφραγίδα του αν έμπαινε γκολ η «φωτοβολίδα» που έφυγε από το δεξί του πόδι στην κίνηση λίγο πριν το φινάλε του ματς.
Κριστσιάν Νέμεθ: Δεν πήρε πολλές μπάλες. Έκανε σωστή κίνηση στο χώρο, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να πάρει γρήγορη μπαλιά. Και όταν τελικά οι συμπαίκτες του του περνούσαν τη μπάλα μπροστά έβγαινε οφ σάιντ. Οι παίκτες του Άρη όμως είχαν σκοπό να τον... εξουθενώσουν. Από το πρώτο λεπτό του αγώνα μέχρι και το τελευταίο δέχθηκε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα για να του σπάσουν τον... τσαμπουκά.
Ισμαέλ Μπλάνκο: Τούτη τη φορά τον σταμάτησε το δοκάρι. Απίστευτη φάση με πρωταγωνιστή τον Μπλάνκο ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται μακριά από τα γκολ στο πρωτάθλημα. Έπαιξε και πάλι με πάθος, έτρεξε, διεκδίκησε πάσες. Η ΑΕΚ όμως θέλει τον Μπλάνκο μέσα στην περιοχή και να του έρχονται μπαλιές. Όταν αυτό δεν γίνεται, χάνει τον προσανατολισμό του και βγαίνει έξω από το χώρο δράσης του. Έτσι έγινε και απέναντι στον Άρη και να δούμε πότε θα διορθώσει η ομάδα αυτό το θέμα...
Λεονάρντο: Μπήκε στο γήπεδο δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και έπαιξε στο δεξί άκρο του 4-4-2. Με την είσοδο του έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς έκανε κακή εκτέλεση. Ο Λεονάρντο δεν έδειξε «καθαρό μυαλό» σε δύο περιπτώσεις που έπρεπε να σουτάρει ή να δώσει πάσα στο πέναλτι (όπου ερχόταν ο Μπλάνκο),αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα εκτέλεσε και κάποιες στημένες φάσεις, αλλά δεν έγινε απειλητικός.
Γρηγόρης Μάκος: Ο Μπάγεβιτς πέρασε τον Μάκο στο γήπεδο για να «φρεσκάρει» το κέντρο. Έδειξε διάθεση ο διεθνής μέσος να βοηθήσει, πήρε δύο μονομαχίες, αλλά θα περίμενε κανείς να ήταν πιο αποφασιστικός και με γρήγορη σκέψη με τη μπάλα στα πόδια. Σε γενικές γραμμές η απόδοσή του ήταν θετική, αν και η ομάδα ήθελε το κάτι παραπάνω από αυτόν.
Γκουστάβο Μαντούκα: Δέκα λεπτά έπαιξε περίπου ο Μαντούκα παίρνοντας την θέση του Μπλάνκο για να παίξει η ΑΕΚ το 4-2-3-1. Όμως δεν πρόλαβε να φανεί και πολύ ο Βραζιλιάνος. Σίγουρα ο προπονητής θα περίμενε να μην ήταν τόσο... light σε κάποιες στιγμές που ενώ έπαιρνε τη μπάλα (από τα δεξιά) δεν έκανε κούρσα και έκοβε το ρυθμό προκειμένου να φέρει τη μπάλα στο αριστερό.
ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ: Με 4-4-2 ξεκίνησε την ομάδα, και στο τελευταίο δεκάλεπτο άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1. Θα μπορούσε να μην έκανε τόσο γρήγορα αλλαγή τον Ενσαλίβα, καθώς η ομάδα είχε βρει ρυθμό στο παιχνίδι της. Ο προπονητής σίγουρα δεν φέρει ευθύνη για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, όμως η ΑΕΚ έδειξε και σε αυτό το ματς αδούλευτη στις στημένες μπαλιές (είτε αμυντικά είτε επιθετικά) και χωρίς πλάνο όταν βγαίνει στην οργανωμένη επίθεση.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
