Μία ελληνική έκδοση του ναζιστικού ύμνου, δημιουργία του Horst Wessel, επέλεξε η Χρυσή Αυγή ως μουσική υπόκρουση κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων και ρουχισμού την οποία διοργάνωσε αποκλειστικά για Έλληνες έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στον σταθμό Λαρίσης.
Όπως καταγράφει ρεπορτάζ του EnetEnglish, όση ώρα ο συγκεντρωμένος κόσμος στεκόταν στην ουρά για να λάβει τρόφιμα και ρούχα, από την ηχητική εγκατάσταση της εκδήλωσης αναπαραγόταν μία ελληνική έκδοση του ναζιστικού ύμνου του Horst Wessel. Η ίδια η Χρυσή Αυγή ανάρτησε στην ιστοσελίδα της βίντεο με στιγμιότυπα από τη διοργάνωση, το οποίο αποκαλύπτει την αναπαραγωγή του συγκεκριμένου ηχητικού.
Η πρωτότυπη εκδοχή του τραγουδιού είναι απαγορευμένη στη Γερμανία, καθώς αποτελούσε τον επίσημο ύμνο του ναζιστικού κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ την περίοδο 1930 - 45.
H Χρυσή Αυγή έχει προσαρμόσει ελληνικούς στίχους στο τραγούδι του Horst Wessel, τον ύμνο του ναζισμού.
Η Χρυσή Αυγή είχε σχεδιάσει να διοργανώσει το συσσίτιο στην πλατεία Αττικής, κάτι που απαγόρευσαν τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, εν μέσω αντιδράσεων για τα ρατσιστικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Τελικά το συσσίτιο έγινε δίπλα από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Σταθμό Λαρίσης, όπως αποδεικνύεται, με σαφείς παραπομπές στον Χίτλερ.
Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή, η οποία αρκείται να αυτοπροσδιορίζεται ως ελληνικό εθνικιστικό κόμμα, απείχε από τη ψήφιση διεθνούς συμφωνίας για τα θύματα του ναζισμού η οποία συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη, οπότε και συμπληρώθηκαν 39 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Πηγή:enet.gr
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Αν δεν κάνω λάθος το τραγούδι αυτό το είχε συνθέσει ο Λεωνίδας λίγο πριν την μάχη των θερμοπυλών. Όπως δηλαδή και το "αίμα τιμή" (Blut und Ehre στην γλώσσα τους) πριν το κλέψουν οι Nazi
Τι πιο αποτελεσματικος τροπος να δημιουργησεις νεους οπαδους δινοντας τους ειδη πρωτης αναγκης και παιζοντας τους υμνους σου ταυτοχρονα για πλυσιμο εγκεφαλου. Αν πραγματικα ηθελαν να κανουν το καλο, να το ριχναν και στον γυαλο χωρις να παιρνει κανεις ειδηση, ουτε καν αυτοι που βοηθανε θα επρεπε να ξερουν πιοι ειναι. Ολα τα κομματα εχουν τον τροπο τους, αλλοι με ρουσφετια και αλλοι με συσσιτια. Και μονο οτι ειναι πολιτικο κομμα στην Βουλη δεν τους κανει σε τιποτα καλητερους απο... ΣΥΝΕΧΕΙΑ τους μπλεδοπρασινοκοκκινους..