Την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε, όπως είχε προαναγγείλει από νωρίς το πρωί, σε αλλαγές που απαλλάσσουν μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων από το κίνδυνο διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με τις αλλαγές:
- Αυξάνεται στις 12.000 ευρώ από 6.000 ευρώ που ήταν, το όριο του ετήσιου εισοδήματος για να εξαιρεθεί από την διαθεσιμότητα δημόσιος υπάλληλος που είναι προστάτης ανάπηρου τέκνου ή συζύγου.
- Το ίδιο χρηματικό όριο (12.000 ευρώ ) ισχύει και για την γονική μέριμνα τέκνου.
- Εξαιρούνται από την διαθεσιμότητα οι δικαστικοί συμπαραστάτες.
- Εξαιρούνται από την διαθεσιμότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 5000 κατοίκων (κυρίως μικρά νησιά)
- Κατά την διάρκεια της διαθεσιμότητας ο δημόσιος υπάλληλος είναι ασφαλισμένος
Όπως διευκρινίζεται επίσης όσοι υπάλληλοι του Δημοσίου έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ ουσιαστικά εξαιρούνται από τη διαδικασία διαθεσιμότητας
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ... ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ Δ.Υ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΔΗ ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΑΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ.. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, Η ΔΗΛΩΣΗ ΛΕΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΩΝ Δ.Υ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ !!!!!!!!!!! ΑΠΛΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ, ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ, ΟΠΟΥ ΚΑΤΣΕΙ..... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΟΙ ΤΥΠΟΙ....!!!!!!!!!!