Ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ και οι ηγούμενοι δύο μονών κατάφεραν να σταματήσουν τα γυρίσματα ενός 5λεπτου βίντεο στα Μετέωρα, το οποίο θα διαφήμιζε την Ελλάδα σε 160 χώρες σε όλο τον κόσμο, δωρεάν και είχε προγραμματίσει να γυρίσει γνωστή εταιρεία ενεργειακών ποτών. Η εταιρεία εξασφάλισε τις απαραίτητες άδειες από το ΚΑΣ και τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, όμως το βίντεο δεν θα γυριστεί, αφού αντέδρασαν ο μητροπολίτης και οι ηγούμενοι.
Σύμφωνα με το Έθνος, στο βίντεο θα πρωταγωνιστούσε ο 27χρονος Νορβηγός αθλητής του wingsuit-flying, Γιοακίμ Σόμερ, ο οποίος θα πετούσε πάνω από τους βράχους των Μετεώρων χωρίς καμία μηχανική υποστήριξη.
«Αποτελεί βεβήλωση του ιερού αυτού χώρου να διαφημίζεται με φόντο τις ιερές μονές ένα ποτό εμπορικής εταιρείας με σκοπό το κέρδος. Μας είπαν ότι θα διαφημιστούν τα Μετέωρα. Αλλά τα Μετέωρα είναι ήδη γνωστά από την Ιαπωνία και την Κίνα και σε όλες τις ηπείρους. Δεν χρειαζόμαστε αυτή τη διαφήμιση», έγραψε στην επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο ο μητροπολίτης Σεραφείμ, καλώντας τον να ανακαλέσει τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ.
Επιπλέον, ο ηγούμενος της μονής Βαρλαάμ αρχιμανδρίτης Ισίδωρος προσέφυγε στη 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με μια οργισμένη επιστολή, σημειώνοντας ότι δεν συναινεί στο γύρισμα, ενώ η ηγουμένη της μονής Αγίου Στεφάνου, Χριστονύμφη, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και απέσπασε προσωρινή διαταγή για τη ματαίωση του γυρίσματος.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Πολύ ΚΑΛΑ έκανε!!! Τα Μοναστήρια είναι πνευματικά ησυχαστήρια. Αν θέλει ο καθένας να κάνει το χαβαλέ του να πάει σε άλλα βουνά! Λίγο Σεβασμός δεν βλάπτει!
Φιλε οπως ειπα και ποιο πανω απο καλαμπακα ειμαι . σεβομαι το ιερο του χωρου αλλα εκτος αφτου ειναι και απο τα πιο ομορφα τουριστικα αξιοθεατα του κοσμου, οσο δημοφιλες και να ειναι με αυτην την κριση και με τα προβληματα που ανεφερα λιγη διαφημιση θα ηταν οτι πρεπει . Πριν χρονια ειχε γυριστει και ταινια του James Bond (δεν την εχω ζησει ειμαι μικρος στα 21 μου) δηλαδη επειδη εχει προβλημα η ζαμπλουτη εκκλησια ολη η γυρο περιοχη δεν πρεπει να βοηθηθει καπως? Οπως σεβομαστε... ΣΥΝΕΧΕΙΑ εμεις την εκκλησια να σεβεται και αυτη εμας!
μισο λεπτο ρε παιδια... τα μετεωρα σαν βραχοι ανήκουν στην εκκλησία?? μονο οι μονες δεν ανηκουν? τα μετεωρα δεν ειναι δημοσιος χωρος? με πιο δικαίωμα τα καπηλεύεται η εκκλησία? (για τους βραχους μιλαω παντα)
επειδη ειμαι απο καλαμπακα φιλε μου, οχι μονο τα βραχια αλλα σε λιγα χρονια ολη η περιοχη καλαμπακα καστρακι και τα γηρο χωρια θα ανηκουν στην εκλλησια . Αλλα δεν φταινε μονο αυτοι μεγαλο μεριδιο εχει και ο δημος! η καλαμπακα αποτι θυμαμαι (γτ λυπω 3 χρονια και παω μονο στις διακοπες) ειχε 1εκατ. τουριστες τον χρονο..... (ελπιζω να καταλαβαινεισ για τι αριθμο μιλαμε!!) Λοιπον αμα δεις τουριστα εκτος μοναστιριου και ξενοδοχειου θα ειναι ενα μεγαλο θαυμα ! Δυστυχως λυπαμαι που το λεω αλλα απο... ΣΥΝΕΧΕΙΑ δω και περα δυσκολα τουριστες θα μενουν καλαμπακα, απλα θα περνανε για τα μετεωρα και θα φευγουν!!
Μόνο στην Ελλάδα και στο Ιράν συμβαίνουν αυτά ...
«Αποτελεί βεβήλωση του ιερού αυτού χώρου να διαφημίζεται με φόντο τις ιερές μονές ένα ποτό εμπορικής εταιρείας με σκοπό το κέρδος,χωρις να παιρνουν ποσοστα οι μονες.......ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΔΕΡΦΟ ΕΦΡΑΙΜ........