Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Στα 13.6 εκ. ευρώ οι επιστροφές από συντάξεις «μαϊμού»

Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά ακόμα 12.4 εκατομμύρια ευρώ


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Σε έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κάνει γνωστό πως στο ελληνικό Δημόσιο έχει επιστραφεί το ποσό των 13.6 εκατομμυρίων ευρώ από συντάξεις που δεν έπρεπε να έχουν καταβληθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στο έγγραφο ο κ. Σταϊκούρας, «η υπηρεσία συντάξεων, έχει κάνει κατά καιρούς στοχοποιημένους ελέγχους σε συνταξιούχους του Δημοσίου (χήρες, άγαμες θυγατέρες, διασταυρώσεις θανάτων με TAXIS κλπ.).
Αναζητήθηκαν συνολικά 26 εκατομμύρια ευρώ για αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις. Έχουν επιστραφεί συνολικά 13,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναζητούνται ακόμη 12,4 εκατομμύρια. Η διαδικασία αναζήτησής τους είναι σε εξέλιξη».
Όπως εξάλλου ενημερώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα (Μάρτιος 2013) της καταγραφής συνταξιούχων, η οποία διεξήχθη από 15.03.2012 έως 31.10.2012, και η οποία συνεχίζεται ακόμη στις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεδομένου ότι ακόμη προσέρχονται συνταξιούχοι για απογραφή, δεν έχουν καταγραφεί 2.277 συνταξιούχοι (επί συνόλου 429.823 συνταξιούχων του Δημοσίου). Από αυτούς 1.018 περιπτώσεις είναι συνταξιούχοι ΟΓΑ/Εθνικής Αντίστασης. Η σύνταξή τους έχει ανασταλεί από 01.10.2012.
Η διαδικασία που ακολουθείται για την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 2703/99 (αναζήτηση ποσών από το λογαριασμό του συνταξιούχου μέσω ΔΙΑΣ ΑΕ) και του Ν. 2972/2001 (αναζήτηση από την Τράπεζα των συνδικαιούχων του λογαριασμού). Οι συνδικαιούχοι καλούνται να επιστρέψουν το ποσό μέσα σε ένα μήνα. Στην περίπτωση που δεν ανταποκριθούν καταλογίζονται με αυτό στη Δ.Ο.Υ. τους. Εάν δεν υπάρχουν συνδικαιούχοι του λογαριασμού η ίδια διαδικασία ακολουθείται για τους κληρονόμους του θανόντος συνταξιούχου.
Για όσες περιπτώσεις ολοκληρώνεται η διαδικασία αναζήτησης χωρίς αποτέλεσμα, οι συνδικαιούχοι/κληρονόμοι παραπέμπονται στον εισαγγελέα αφού έχει προηγηθεί εις βάρος τους καταλογισμός στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας και του εντοπισμού των παράνομων συντάξεων, για τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων, αλλά και την ποινική διαδικασία που τυχόν κινείται.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ