Δημοσίευμα της LIVE SPORT αναφέρει ότι ακόμα κι αν ΑΕΚ μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης πέφτοντας στη Γ' Εθνική έχει το δικαίωμα να πουλήσει παίκτες της. Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Το άρθρο 90Α του νόμου 2725/1999, με θέμα το "νομικό καθεστώς των επαγγελματιών και αμειβομένων αθλητών σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας σε ερασιτεχνική κατηγορία.":
"Οι επαγγελματίες και οι αμειβόμενοι αθλητές, σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας τους σε κατώτερη κατηγορία, στους αγώνες της οποίας δεν επιτρέπεται, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, συμμετοχή επαγγελματιών ή αμειβομένων αθλητών, αντίστοιχα, εξακολουθούν, κατ` εξαίρεση, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως αθλητών και στην κατηγορία στην οποία υποβιβάζεται η ομάδα τους για ένα (1) έτος, εφόσον η Χρονική διάρκεια του συμβολαίου τους καλύπτει το έτος αυτό, διατηρουμένων, κατά τα λοιπά, των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους, όπως αυτά
καθορίζονται, μετά την κατά το άρθρο 86, παράγραφος 8 του παρόντος αναπροσαρμογή τους, στο συμβόλαιό τους και αντιστοιχούν στο ως άνω έτος προσφοράς των υπηρεσιών τους."
Στη δεύτερη παράγραφο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η ΑΕΚ μπορεί να πουλήσει και να εισπράξει τα χρήματα από πώληση ποδοσφαιριστή σε άλλο σύλλογο:
"Το διάδοχο της Α.Α.Ε. ή του Τ.Α.Α. αθλητικό σωματείο, για την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεών του προς τους ως άνω επαγγελματίες ή αμειβόμενους αθλητές, αντίστοιχα, δικαιούται να εισπράττει, για λογαριασμό του, την, κατά τις ισχύουσες, κάθε φορά, διατάξεις, αποζημίωση, που υποχρεούται να καταβάλλει ο, μετά την αποδέσμευση του αθλητή, αποκτών τον επαγγελματία ή
αμειβόμενο αθλητή νέος σύλλογος, προς το σύλλογο από τον οποίο προέρχεται ο αθλητής.»
Χαρακτηριστικό είναι ότι ιδιαίτερη μνεία γίνεται για το συγκεκριμένο θέμα και στο άρθρο 94, με θέμα "διαδικασία λύσης συμβολαίου σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας.". Στην πρώτη παράγραφο αναφέρει ότι οι παίκτες μένουν ελεύθεροι, με την επιφύλαξη ωστόσο της δεύτερης παραγράφου:
"Σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. σε ερασιτεχνική κατηγορία πρωταθλήματος, η σύμβαση με τον αθλητή λύεται, με την επιφύλαξη των διατάξεων της επόμενης παραγράφου, αζημίως και για τα δύo μέρη."
Στη δεύτερη παράγραφο αποσαφηνίζεται αυτό που αναφέρεται και στο άρθρο 90Α:
"Σε περίπτωση που το συμβόλαιο του αθλητή με την Α.Α.Ε. ή το Τ.Α.Α. που υποβιβάζεται δεν έχει λήξει, το ιδρυτικό σωματείο επιτρέπεται να διατηρήσει τον αθλητή στη δύναμή του είτε μέχρι τη λήξη του συμβολαίου, αν αυτό λήγει μέσα σε χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος είτε μέχρι ένα (1) ενός από την παραπάνω επικύρωση, αν η διάρκεια του συμβολαίου υπερβαίνει το ένα (1) έτος, από αυτήν. Εφόσον το σωματείο διατηρήσει τον αθλητή στη δύναμή του, για τις σχέσεις του αθλητή με το σωματείο εφαρμόζονται οι διατάξεις του κεφαλαίου αυτού."
Με βάση το άρθρο 94, η ΑΕΚ έχει δυνατότητα να κρατήσει τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο άλλο ένα χρόνο. Αρκεί βεβαίως να τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει συνάψει μαζί τους. Από το ρόστερ των 35 παικτών, μονάχα το ένα τρίτο (θεωρητικά) δεν μπορεί να παραμείνει, με την έννοια πως λήγουν τα συμβόλαιά τους ή έχουν καταθέσει προσφυγή.
Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται οι Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Μοσχονάς, Αγκιριμπά, Ρίκκα, Φέτσης, Αναστασόπουλος, Παυλής. Ακόμα ο Μητρόπουλος που ήταν δανεικός από τον Παναιτωλικό και ο Πετρόπουλος. Στην δεύτερη κατηγορία της προσφυγής, εντάσσονται οι Γιάγκο, Μπουγαιδης. Όλα βεβαίως είναι στον αέρα και τα πάντα ανατρέπονται. Μπορεί παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους (π.χ. Αραμπατζής ή Παυλής) να συμφωνήσουν με τη νέα τάξη πραγμάτων και να ακολουθήσουν την ΑΕΚ στη Γ" Εθνική. Επίσης είναι σαφές ότι δεν θα παραμείνουν και οι 23 παίκτες των οποίων δεν λήγει το συμβόλαιο».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Να δεις που ο φουρταδο θα μας ειναι υπεραπαραιτητος στην Γ.
πρωτος σκορερ
Η ΑΕΚ θα δυσκολευτεί πολύ να διατηρήσει τους ποδοσφαιριστές της. Ήδη Κωνσταντόπουλος, Yago, Μπουγαΐδης, Κατίδης, Κατίδης, Guerreiro, Ρίκκα, Φέτσης, Μητρόπουλος και Πετρόπουλος είτε επιθυμούν να φύγουν, είτε έληξε το συμβόλαιό τους και ουσιαστικά μένουν ελεύθεροι. Κατά την γνώμη μου, οι Βλάχος Β., Τσούπρος, Τσουκαλάς, Αναστασόπουλος, Νικολιάς, Γροντής, Κουρέλλας, Τσίτας, Παυλής, Σταματής, Παπαδημητρίου και Καραλής πρέπει να μείνουν. Είναι παίχτες που θα μπορούν να σταθούν σε μια... ΣΥΝΕΧΕΙΑ μικρότερη κατηγορία και να συνδέσουν το όνομά τους με την αναγέννηση! Αμφίβολο το μέλλον Τσουμάγκα, Αρκούδα, Κουτρουμπή, Cordero, Ανάκογλου, Κατσικοκέρη και Furtado. Ο Τίγρης θα αγοράσει κάποιους παίχτες στην ΑΕΚ, οι οποίοι να είναι ικανοί να ανεβάσουν την ομάδα από την πρώτη χρονιά. Ξέρω οτι ο Μελισσανίδης δεν έχει μπει ακόμη στην ομάδα και κάποιοι είναι ακόμη επιφυλακτικοί. Εγώ είμαι πολύ σίγουρος για Τίγρη, καθώς είναι ο μόνος από τους "σωτήρες" των τελευταίων ετών, ο οποίος δεν βγήκε σε εκπομπές να πει οτι θέλω να αγοράσω την ΑΕΚ, ή σκέφτομαι να μπω, ή ψάχνω 3.000 € να δώσω ως βοήθεια στην ομάδα (βλέπε Βιντιάδη). Μακάρι, είναι η μόνη λέξη που χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια για την ομάδα. ΜΑΚΑΡΙ!
nai alla re si pos tha ginei ama den plironontai gt den epitrepontai epagelmaties se ekini tin fasi ti kanoume :O
Συμβόλαια με την ΑΕΚ έχουν και οι Τσαμουρλίδης,Εγγλέζου,Ματετζίδης-και ίσως και κάποιοι ακόμη που αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι- οι οποίοι έχουν παραχωρηθεί δανεικοί. Πάντως ο νόμος δείχνει διφορούμενος. Σε ένα σημείο λέει ότι με τον υποβιβασμό σε ερασιτεχνική κατηγορία λύνονται αυτομάτως τα συμβόλαια και σε άλλο ότι παραμένουν σε ισχύ για ένα χρόνο. Επίσης δεν είναι σαφές το αν το σωματείο έχει απλά το δικαίωμα ή την υποχρέωση να διατηρήσει τον αθλητή στη δύναμή του για 1... ΣΥΝΕΧΕΙΑ χρόνο.
μοσχονας, βαλεντινος βλαχος, κωστας βλαχος, τσουπρος, κουτρουμπης, τσουμαγκας, νικολιας, κουρελλας, κατιδης, καλογερης ανακογλου, γροντης, φουντας, παπαδημητριου, παυλης, σταματης πρεπει να μεινουν απο τους μικρους, εχουν ταλεντο και θα ψηθουν... κατιδης, βαλεντινος, τσουμαγκας, κουτρουμπης και ανακογλου μου φαινεται λιγο δυσκολο να μεινουν αλλα ο τιγρης μπορει να τους ψησει... απο εκει και περα μητροπουλος και αραμπατζης απο τους μεγαλυτερους πρεπει να μεινουν και... ΣΥΝΕΧΕΙΑ με 5-6 εμπειρους θα ανεβουμε τρενο! *** πρεπει να προσεξουμε πολυ νικολια, καλογερη, σταματη, τσουπρο εχουν πολυ ταλεντο αλλα φετος δεν επαιξαν καθολου
Ρε παιδιά, μην μας λέτε παραμύθια! Όχι άλλα παραμύθια! Όλοι στηρίζουμε την λύση της εκκαθάρισης και την λύση Μελισσανίδη, οπότε δεν χρειάζονται πια ψέματα. Αν διαλυθεί η ομάδα τότε αυτοδικαίως λύνονται όλα τα συμβόλαια. Δεν πρόκειται για υποβιβασμό, αλλά για νέα αρχή. Δεν υποβιβάστηκε η ΠΑΕ στη Γ', εμείς επιλέγουμε να την πτωχεύσουμε (και καλά κάνουμε), οπότε ισχύει άλλο νομικό καθεστώς.
Μακαρι, αλλα μηπως ισχυει κατι αλλο σε περιπτωση πτωχευσης? Γιατι ενταξει αν μια ομαδα ειναι στη Β εθνικη και πεσει αγωνιστικα στη Γ ειναι λογικα ολα αυτα. Αλλα εμεις θα παμε απο τη Σουπερ Λιγκ στη Γ για λογους μη αγωνιστικους.
Καμία διαφορά. Γιαυτό έκανε προσφυγή ο Μπουγαίδης, είναι ο μόνος τρόπος να μείνει ελέυθερος.
Τα αρθρα αυτα αναφερονται σε υποβιβασμο και οχι σε πτωχευση. Νομιζω οτι υπαρχει διαφορα.Οσο για τον Μπουγαιδη, πιθανοτατα εκανε προσφυγη για να μεινει ελευθερος οσο το δυνατον γρηγοροτερα. Βεβαια, για τιποτα δεν ειμαι σιγουρος. Απλα μου φαινεται παραλογο μετα απο πτωχευση να μπορει μια ομαδα να κρατησει τους παιχτες της.