Quantcast
NEWS
11 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Μελισσανίδης και αμερικάνικο hedge fund για τον ΟΠΑΠ

Μόνο δύο οι τελικές προσφορές για την εξαγορά του 33% του οργανισμού


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Δυο δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν την Τετάρτη για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ, που αποτελεί την πρώτη μεγάλη στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες προσφορά κατέθεσε η Emma Delta, ενώ η δεύτερη προσφορά κατατέθηκε από τη Third Point του Daniel Loeb.

Η αναλυτική σύνθεση των δυο επενδυτικών σχημάτων που διεκδικούν τον Οργανισμό δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters στο σχήμα της Emma Delta, το οποίο στηρίζεται στον Τσέχο επενδυτή Jiri Smecj και τον εφοπλιστή Γιώργο Μελισσανίδη, συμμετέχει και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος.

Η δεύτερη προσφορά κατατέθηκε από τo αμερικανικό hedge fund, Third Point του Daniel. Η αναλυτική σύνθεση των δυο επενδυτικών σχημάτων που διεκδικούν τον Οργανισμό δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σχήμα της Emma Delta συμμετέχει ο διεθνής κολοσσός του gaming Lottomatica.

H κεφαλαιοποίηση του ΟΠΑΠ ανέρχεται στα 2,108 δισ. ευρώ, ενώ η μετοχή του Οργανισμού υποχώρησε σήμερα κατά 5,44%, στα 6,61 ευρώ.

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ