3 ΣΧΟΛΙΑ

Το πλάνο, ο Κατίδης και ο Βλάχος

Αγωνιστικά και διοικητικά σε πρώτο πλάνο, στον σημερινό αθλητικό Τύπο

SPORTDAY

«ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ», είναι ο τίτλος της εφημερίδας η οποία αναφέρεται στην υπόθεση του Γιώργου Κατίδη και τονίζει: «Στο γήπεδο του... Πανιωνίου προπονήθηκε χθες ο Κατίδης, που απολογείται σήμερα».

LIVE SPORT

Για «Θηλιά» κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα αναφερόμενη στην υπόθεση του Γιάννη Κοντοέ, υποστηρίζοντας πως: «Τρέχει και δεν φτάνει η ΑΕΚ με τα 360.000 ευρώ που επιδικάστηκαν στον Κοντοέ. Άμεσα απαιτητό το ποσό, δεν υπάγεται στη ρύθμιση των πολλών δόσεων».

GOAL NEWS

«ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ», αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει: «Ο Βλανεντίνος Βλάχος έδειξε διατεθειμένος να παλέψει για τη θέση του στην 11άδα μετά την «τιμωρία» του Λίνεν». Επίσης, το Goal αναφέρεται στην απόφαση της ΕΠΟ για την προσφυγή του Κοντοέ και στην σημερινή απολογία του Γιώργου Κατίδη.

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

«ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ!», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας, η οποία αναφέρει: «Οι Βιντιάδης και Χάρις τα είπανε, συμφωνήσανε και προχωράνε στην τελική τους πρόταση για την ΑΕΚ». Επίσης, αναλύοντας το πλάνο, η ΩΡΑ κάνει λόγο για «τον πρόεδρο Βιντιάδη που θα τρέχει τα πάντα, τον ρόλο του Χάρις στο ΔΣ, τον Άγγλο τεχνικό διευθυντή, την ανάδειξη των Ακαδημιών και τη συμφωνία για τις δώσεις», ενώ αναφέρεται παράλληλα ότι στην νέα επενδυτική εταιρεία που ίδρυσε ο Χάρις συμμετέχουν Ρώσοι κολοσσοί. Αναλυτικά, στο ρεπορτάζ αναφέρονται τα εξής: «Την τελική κίνηση των Βιντιάδη και Χάρις περιμένουν άπαντες στα Σπάτα, προκειμένου να αλλάξει και επίσημα χέρια η ΠΑΕ και μέσω αυτού του επενδυτικού ενδιαφέροντος που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες, να δοθεί μια μόνιμη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος. Ο Έλληνας εφοπλιστής και ο Άγγλος τραπεζίτης φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει σε όλα και με την άφιξη του «Mr fix it» στη χώρα μας αύριο ή την Δευτέρα, αναμένεται να επισημοποιηθεί και η επένδυσή τους στην «Ένωση».

Αυτό που τονιζόταν χθες από το περιβάλλον του Δημήτρη Βιντιάδη είναι πως μέσα στα επόμενα 24ωρα θα υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις στα διοικητικά των «κιτρινόμαυρων» και αυτός είναι και ο λόγος που οι ιθύνοντες του συλλόγου δεν έχουν ακόμα προγραμματίσει Δ.Σ.. Περιμένουν εντός των ημερών την κίνηση του υποψήφιου επενδυτή, ώστε να μπορούν να συζητήσουν πάνω σε μια συγκεκριμένη βάση και να ξέρουν πως προχωρούν από εδώ και πέρα.

Ο Έλληνας εφοπλιστής φέρεται να είναι πλέον έτοιμος να προχωρήσει το πλάνο του, καθώς στην τελευταία του επικοινωνία με τον Άγγλο τραπεζίτη πήραν την οριστική απόφαση να μπουν στην ΑΕΚ και να αναλάβουν τα ηνία του συλλόγου. Το τελευταίο «εμπόδιο» για να πάρει «σάρκα και οστά» η επένδυση στην «Ένωση» είναι το θέμα των δόσεων, ωστόσο η πληροφόρηση που έχει ο υποψήφιος επενδυτής είναι πως αυτό θα ρυθμιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η άφιξη της Τρόικας στη χώρα μας είναι προγραμματισμένη για τις 2 Απριλίου και στη συνάντηση που θα υπάρξει με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη ρύθμιση, που θα φτάσει τις δόσεις στις 48. Πάντως από την πλευρά Βιντιάδη το εν λόγω θέμα έχει μελετηθεί ενδελεχώς και μαζί με το επιτελείο του έχουν βρει την φόρμουλα ώστε αυτές να γίνουν στην πορεία 60 και να είναι σε θέση να «τρέξουν» την ΠΑΕ βάσει του πλάνου που έχουν καταρτίσει.

Πρόεδρος ο Βιντιάδης

Από τη στιγμή που Βιντιάδης και Χάρις θα καταθέσουν την πρότασή τους για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του «Δικεφάλου», ο Έλληνας εφοπλιστής θα είναι εκείνος που θα αναλάβει τον ρόλο του προέδρου. Ο Βιντιάδης αναμένεται να είναι εκείνος που θα έχει την τελευταία απόφαση για τα πάντα και αυτός που θα ηγείται αυτού του πλάνου.

Πάντως, δεν αποκλείεται για το πρώτο διάστημα να διατηρήσει στην θέση του προέδρου τον Ανδρέα Δημητρέλο, ο οποίος γνωρίζει όσο κανένας ότι έχει να κάνει με θέματα που αφορούν την Εφορία, το ΙΚΑ και γενικά υποχρεώσεις προς το Δημόσιο. Ωστόσο ακόμα και αν γίνει αυτό, έχει παρθεί η απόφαση την θέση του προέδρου να αναλάβει ο Δημήτρης Βιντιάδης, ακόμα και αν χρειαστεί να περάσει ίσως 1 μήνας όπου θα παραμένει σε αυτή την θέση ο Δημητρέλος. Άλλωστε θα είναι κάτι καθαρά τυπικό, μιας και η ΠΑΕ θα λειτουργεί σύμφωνα με τις αποφάσεις και το πλάνο του Έλληνα εφοπλιστή.

Ο ρόλος του Χάρις στο Δ.Σ.

Ο Κιθ Χάρις, ο βασικός συνεργάτης του Δημήτρη Βιντιάδη, αναμένεται να έχει θέση στο Δ.Σ. και η παρουσία του θα είναι καθοριστική, μιας και θα έχει υπό την εποπτεία του μια σειρά από ζητήματα. Σύμφωνα με αποκλειστικές και ασφαλείς πληροφορίες της «ΩΡΑΣ» ο Άγγλος τραπεζίτης αναμένεται να αναλάβει το εμπορικό κομμάτι και θα ενεργοποιήσει μια σειρά από χορηγικές συμφωνίες τις οποίες έχει συνάψει αποκλειστικά για την ΑΕΚ, το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, θα παρέχει την απαραίτητη τραπεζική στήριξη στον Βιντιάδη όποτε κριθεί απαραίτητο να εισρεύσουν άμεσα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ, ενώ θα αναλάβει και το κομμάτι των Ακαδημιών. Επιθυμία του Χάρις είναι να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που λειτουργούν οι Ακαδημίες της ΑΕΚ και θέλει να τις φέρει σε επίπεδα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, μιας και θεωρεί πως εκεί βρίσκεται η βάση για την επόμενη μέρα.

Στήριξη από Ρωσία

Εξαιρετικά δυνατό θεωρείται το νέο επενδυτικό fund που ίδρυσε πρόσφατα ο Κιθ Χάρις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μετέχουν σε αυτό 6 Ρώσοι «Κολοσσοί», με τεράστια οικονομική επιφάνεια. Φυσικά δεν είναι οι μόνοι, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ασχολούνται με τις επενδύσεις σε όλο τον κόσμο, διαθέτοντας τεράστια ποσά σε περιπτώσεις που θεωρούν πως θα τους αποφέρουν μελλοντικά κέρδη.

Το αν θα έχουν μια άμεση εμπλοκή με τα διοικητικά της ΑΕΚ και αν στα κεφάλαια που έχουν εξασφαλίσει οι Βιντιάδης και Χάρις υπάρχουν και δικά τους χρήματα δεν έχει ξεκαθαριστεί. Πάντως το βέβαιο είναι πως ο Χάρις μόνο σε «δύσκολη θέση» δεν είναι, καθώς το νέο fund που έχει ιδρύσει είναι πανίσχυρο και οι επενδύσεις του επεκτείνονται συνεχώς.

Άγγλος τεχνικός διευθυντής

Το πόσο έχει προχωρήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον των Βιντιάδη και Χάρις αποδεικνύεται από το γεγονός πως ήδη έχει ξεκινήσει ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ομάδας. Ο Έλληνας εφοπλιστής και ο Άγγλος τραπεζίτης έχουν ήδη αποφασίσει για το ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις τους άπαξ και αναλάβουν τα ηνία της ομάδας και φυσικά πως θα πορευτούν σε ότι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά, από το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΩΡΑΣ» έχουν ήδη βρει τον επόμενο τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ και αυτός θα είναι Άγγλος! Πρόκειται για άνθρωπο με εμπειρία στο πρωτάθλημα της χώρας του και που ανήκει στον «κύκλο» του Χάρις στο Νησί. Άλλωστε είναι ξεκάθαρο πως στόχος της πλευράς Βιντιάδη είναι να λειτουργήσει ο σύλλογος σε πρότυπα εξωτερικού και είναι δεδομένο πως πολλά από τα μέλη της ομάδας θα προέρχονται από εκεί".

 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
reeeee - 28/3/2013 13:02

ΔΟΥΛΕΜΑ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ

s_p_b - 28/3/2013 12:47

Το ποσο εχει κουραστει ο κοσμος αποδειχνεται απο τα 0 σχολια που εχουν σταλει σε αυτο το αρθρο.. Αντε να δουμε,εγω παραδοξως εκτιμω πως θα σωθει (οικονομικα) η ΑΕΚ ειτε με αυτον ειτε με αλλον..

atzamidis21 - 28/3/2013 12:25

ΟΙ Κινεζοι εγιναν Ρωσσοι!!!! Την επομενη εβδομαδα θα γινουν Αραβες με το καλο.....

ΕΠΟΜΕΝΟ