0 ΣΧΟΛΙΑ

Στο Τ.Τ. οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

Διασφαλίζονται οι καταθέσεις των Ελλήνων σε Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή Τράπεζα

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας αποφασίστηκε, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οι δυο κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα, Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή Τράπεζα, να απορροφηθούν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Έτσι οι δυο κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα θα γίνουν θυγατρικές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μοναδικός μέτοχος του οποίου είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται οι καταθέσεις των Ελλήνων σε αυτές τις τράπεζες και δεν θα υποστούν "κούρεμα".
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του Eurogroup για κλιμακωτή εφάπαξ εισφορά επί των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και, συγκεκριμένα, εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ. Θα ισχύει δε για τα ποσά που ανήκουν τόσο σε Κυπρίους όσο και σε ξένους καταθέτες. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποφέρει 5,8 δισ. ευρώ. Η συμφωνία προβλέπει επίσης φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ