Μελέτη του γερμανικού ιδρύματος Stiftung für Zukunftsfragen έδειξε πως φέτος το καλοκαίρι μόνο το 0.8% των Γερμανών τουριστών θα επιλέξει την Ελλάδα για τις διακοπές του.
Το 2009 πριν ξεσπάσει η Κρίση, το 3.3% των Γερμανών τουριστών έκανε διακοπές στην Ελλάδα ενώ το 2012 το ποσοστό ήταν στο 1.7%
Φέτος το καλοκαίρι προβλέπεται πως ούτε ένας στους εκατό Γερμανούς τουρίστες δεν θα κάνει διακοπές στην Ελλάδα με τον καθηγητή Ούλριχ Ράινχαρντ να δηλώνει στο Reuters: " Μόνο το 0,8% των ερωτηθέντων έχει ως κύριο προορισμό διακοπών την Ελλάδα. Πριν από έναν χρόνο, το 5% των Γερμανών δήλωνε ότι θέλει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα. Έχουμε να κάνουμε με μια σαφή υποχώρηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν ακόμη εάν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτόν στρέφονται σε άλλους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ μακριά από τα αποτελέσματα του 2009 στον τουριστικό τομέα. Από τη μία πλευρά η εικόνα της χώρας στη Γερμανία δεν είναι η καλύτερη, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν κι άλλοι τουριστικοί προορισμοί στη Μεσόγειο που έχουν ελκυστικές προσφορές".
Σύμφωνα με την έρευνα, οι Γερμανοί διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα είναι ακριβότερη σε σχέση για παράδειγμα με την Τουρκία, η οποία είναι συμφέρουσα. Οι τιμές στην Ελλάδα κινούνται στο επίπεδο περίπου της Ιταλίας. Σε κάθε περίπτωση, φέτος περισσότεροι Γερμανοί θα στραφούν προς την Τουρκία όπου νομίζουν ότι οι διακοπές τους θα είναι φθηνότερες.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Και καλά κάνουν. Όχι γιατί έχουμε κάτι με τον λαό της Γερμανίας, αλλά γιατί αυτοί δεν χαμπαριάζουν οτι δεν υπάρχει κόντρα Ελλήνων -Γερμανών, αλλά υπάρχει κόντρα ελίτ-λαών . . .