Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, χωρίς να χρειαστεί να γράψουμε το όνομά μας ή να βάλουμε σταυρό: η Ήρα και η Αθηνά ήταν πολύ όμορφες, αλλά ο λόγος που ο Πάρης προτίμησε την Αφροδίτη, αν και συγκεχυμένος μέσα στην απλοϊκότητα που θα προσέδιδε το κάλλος της ως απάντηση, ήταν το γεγονός ότι είχε συνεπαρθεί από τη σκέψη για το τι θα μπορούσε να κάνει μαζί της.
Η έλξη κινείται, ανεξαρτήτως από τον σκοπό που έχεις και που επιστρατεύεται από τη λογική. Κινείται όχι όπως κινείσαι εσύ, ούτε όπως μαντεύουν οι κάρτες ταρό, το φουλ του άσου με ρηγάδες, οι στάλες της βροχής και ο Γκάντι. Κινείται χωρίς τις μπότες της ακτιβίστριας, το κοστούμι του γιάπη και το κότερο του επιχειρηματία, αν και όλα αυτά παίζουν ρόλο για να δημιουργηθούν ψευδεπίγραφα και κακέκτυπά της, κλώνοι που έστω και λίγο αξιοπρεπής στη βαθμίδα της να είσαι, δεν μπορείς να τους πάρεις εντελώς σοβαρά.
Αν και δεν είναι προφανές, η γυναίκα και ο άντρας είναι δυώνυμο: γεννήθηκαν ακριβώς την ίδια στιγμή και η χορογραφία της επικοινωνίας τους μοιάζει ασύγκριτη, αν και αγνοείται από τους δύο. Το μαγνητικό πεδίο από τον αδιαπραγμάτευτο κόσμο, τον ελάχιστα περισσότερο ψεύτικο από τον ράθυμα κινούμενο πραγματικό, δεν καταπολεμάται με τις ανθρώπινες αισθήσεις και τις υπογραμμιστικές συναισθήσεις τους, όπως είναι ο μοναχισμός ή η ερημήτικη λάμπα που ενεργοποιείται σε έναν από τους γλόμπους του μυαλού. Χα χα, όχι σε όλους. Κυρίως, από εκείνο το πράγμα που δεν έχει ανακαλύψει η επιστήμη. Τα πεδία που δεν έχουν όνομα και πολλές φορές δεν έχουν νόημα. Υπό την έννοια ότι δεν μπορείς να τα βάλεις κάτω και να τα ξεφτιλίσεις. Μπορεί, δηλαδή, μία γυναίκα να σου αρέσει επειδή τα χαρακτηριστικά (της) που σου αρέσουν διαθέτουν αρμονία, επειδή κοκκινίζουν τα μάγουλά της, επειδή είναι αναγεννησιακή, επειδή είναι κουνάμενη σινάμενη και το κάθε βήμα της σημειώνει και από έναν μικροσεισμό. Δεν χρειάζεται να το σκαλίσεις, από όλες τις πλειοψηφικά σοβαρές καταστάσεις της ζωής, όπως είναι η θρησκεία, ο πόλεμος και όλα τα συμπαρομαρτούντα, εκείνο που αξίζει να μην επιδεχθεί ούτε μίας ανάλυσης, είναι η έλξη. Διότι έτσι σκοτώνεται και η μαγεία, ως λέξη από τη συχνή χρήση της. Είναι σχεδόν ξεκάθαρο, χωρίς να σημαίνει ότι επειδή το βλέπεις χωρίς θολούρα είναι το σωστό, ότι εδώ υπάρχει μία επίθεση των κυττάρων της μαγιάς, η οποία, όπως αναφέρεται από τους μυθοπλάστες, είναι πολλοί εξωγήινοι ειρηνικοί εισβολείς, οι οποίοι ήρθαν να εγκατασταθούν στον ωοειδή όροφο του ουρανοξύστη που ονομάζεται σύμπαν.
Εκτός από τις αισθήσεις, η τάση για έρευνα, το φιλί και η κωμωδία ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τα υπόλοιπα ζώα. Επίσης, υπάρχουν και τα όνειρα, που μερικές φυλές στα βάθη της ζούγκλας- και μη βιαστείτε να θεωρήσετε ως ανοησία τις κρυστάλλινες σκέψεις των άγριων πλασμάτων, μπορεί να βρίθουν από σοφία, άλλωστε το κερασάκι στην γκριζοφορεμένη τούρτα του δυτικού πολιτισμού είναι ο υπνωτισμός- τα θεωρούν ως πραγματική ζωή, που πιάνει ένα σεβαστό μέρος του χρόνου που ανασαίνει ο άνθρωπος. Ένα μείγμα όλων αυτών είναι η Μόνικα Μπελούτσι, που οι πατούσες της γράφουν με το Ανεξίτηλο Στυλό της Ομορφιάς τη φράση «η ομορφότερη γυναίκα από τη γέννηση του κόσμου.
Έχουν υπάρξει κι άλλες, που έχουν χαρακτηριστεί ως υπερφυσικές. Αρκεί να δει κάποιος τα στήθη της Τζέιν Μάνσφιλντ, της Ανίτα Έκμπεργκ και της Σοφίας Λόρεν - εμπνεύστριας της μυθικής ατάκας, «ό,τι έχω το οφείλω στα μακαρόνια»- την εποχή που η σιλικόνη δεν ήταν καν ιδέα και θα καταλάβει. Η λαγνεία που δημιουργούσε η Μέριλιν Μονρόε, η εύθραυστη κομψότητα της Όντρεϊ Χέπμπορν, το τέλειο κορμί της Ράκελ Γουέλς. Ο άνθρωπος συνηθίζει να κυνηγά τις συμπαντικές πληροφορίες μέσα από τους άλλους, ο άνδρας να βλέπει μία όμορφη γυναίκα με λεπτά χαρακτηριστικά ως αναγεννησιακή ή πλάσμα που ανήκει στους αγγέλους, να του αναπτύσσει την ποιητικότητα ή να του απογειώνει την τεστοστερόνη. Η Μπελούτσι, όμως, είναι η απογείωση του μυστικισμού. Η γυναίκα του τώρα, που μπορεί να είναι θαυμαστή σε κάθε διάσταση από τις προηγούμενες, χωρίς να δημιουργεί κάποια εξωγήινη άψη, χωρίς, πρώτα, να περάσει από τον ανόργανο κόμπο. Η ζωώδης γήινη, που σου γεννά τις τηγανιτές εικόνες της δυνατής φαντασίωσης, αλλά παρ' ότι το σεξ αναβοσβήνει ως επιγραφή νέον, αισθάνεσαι ότι κάτι άλλο συμβαίνει στο ανεβοκατέβασμα του ματιού, ότι έχει τόση σχέση με την Παγωμένη Πριγκίπισσα και τα ουρλιαχτά της, τις Νύμφες του Πάνα, την υπηρέτρια των αδελφών Καραμαζόφ, όση και με την Αμαζόνα. Μπορεί να μην είναι εύθραυστη και πέραν του κόσμου τούτου, μπορεί να δυσκολεύεσαι να βρεις χαρακτηρισμούς δροσιστικούς για να της απονείμεις και να τη θεωρήσεις πλάσμα πέραν του κόσμου τούτου, αλλά, ευτυχώς, ο κτηνώδης ανθρωπισμός της είναι η απόδειξη ενός γήινου θριάμβου κόντρα στις φανταχτερές προκαταλήψεις για την αλλούτερη ομορφιά.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
