Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Spiegel: Η Χρυσή Αυγή έχει δεσμούς με Γερμανούς νεοναζί


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Spiegel Online» δημοσίευσε τη Δευτέρα ρεπορτάζ με τον τίτλο «Η Χρυσή Αυγή έχει δεσμούς με Γερμανούς νεοναζί».

«Το ελληνικό νεοφασιστικό κόμμα προσπαθεί να στήσει παράρτημα στο κρατίδιο αυτό της νότιας Γερμανίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, η Χρυσή Αυγή άρχισε να ιδρύει ένα παράρτημα πέρσι στη Νυρεμβέργη όπου μάλιστα πραγματοποίησε και συνέδριο πρόσφατα.

Η οργάνωση που εκπροσωπεί τις ελληνικές κοινότητες της Γερμανίας, «Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία» κάλεσε όλους τους Έλληνας που ζουν εκεί να αποκρούσουν τις προσπάθειες των νεοναζί για την προώθηση «της βίας, της μη ανεκτικότητας και του κοινωνικού κανιβαλισμού».

Το ρεπορτάζ τονίζει ότι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος ζητά να γίνει η Ελλάδα μια «φυλετικά καθαρή» χώρα και ότι μέλη του κόμματος κατηγορούνται για επιθέσεις σε μετανάστες και αριστερούς στην Ελλάδα. Αναφέρει επίσης ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τοποθετούν την υποστήριξη προς τη Χρυσή Αυγή στο 12%.

Εκπρόσωπος του βαυαρικού σκέλους της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος δήλωσε στο Spiegel: «Η Χρυσή Αυγή διαθέτει ένα διεθνές δίκτυο επαφών και έχει επαφές με Βαυαρούς νεοναζί. Οι επαφές αυτές διατηρούνται μέσω αμοιβαίων επισκέψεων και μέσω συναντήσεων σε ακροδεξιές εξτρεμιστικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη».

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ