Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από την κρατική τηλεόραση της Βορείου Κορέας απηύθυνε, για πρώτη φορά τα τελευταία 19 χρόνια, ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. Το μήνυμα μεταδόθηκε και μέσω των σελίδων των τριών κύριων εφημερίδων που ελέγχει το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.
Ο πατέρας του σημερινού ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, έκανε σπάνια δημόσιες εμφανίσεις. Τελευταία εμφάνιση στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση ήταν το 1994, από τον παππού του Κιμ, Κιμ Ιλ Σουνγκ.
O Βορειοκορεάτης ηγέτης κάλεσε να τεθεί τέλος στην αναμέτρηση με τη Νότιο Κορέα και να υπάρξει μια ριζική στροφή που θα επιτρέψει την ανάδυση ενός «οικονομικού γίγαντα».
«Για να τερματιστεί ο διχασμός της χώρας και να επιτύχουμε την ενοποίηση είναι σημαντικό να σταματήσει η αναμέτρηση ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο», δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.
«Η ιστορία των ενδοκορεατικών σχέσεων δείχνει ότι η αναμέτρηση μεταξύ συμπατριωτών δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στον πόλεμο» πρόσθεσε.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!