Να μην χορταίνεις να τους κοιτάς... Με «100αρα», ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όκλαντ, η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων, κατατροπώνοντας με 101-58 την Αγκόλα, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής για τον Α' όμιλο.
Η «γαλανόλευκη», μπήκε δυνατά από την αρχή της αναμέτρησης, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ ακόμα και με 18 πόντους (45-27 στο 20΄), εφιστώντας κατανοητό από την αρχή ότι τα «αφεντικά» του ματς ήταν αυτοί...
Η διαφορά στο σκορ έπαιρνε συνεχώς, ανοδική πορεία, με αποτέλεσμα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Βλασσόπουλος να ξεκουράσει τα «βαριά όπλα» και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του.
Τη Παρασκευή (08.00 ώρα Ελλάδος) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το Πουέρτο Ρίκο. Μια αναμέτρηση, της οποίας το αποτέλεσμα πιθανότατα θα κρίνει πολλά για την πρώτη θέση, καθώς οι Πορτορικάνοί επικράτησαν στον άλλον αγώνα του ομίλου, με 80-73 της Λιθουανίας.
Τα Δεκάλεπτα:28-19, 17-8, 32-24, 101-58
Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 9 (1), Κατσίβελης, Αγγελόπουλος 2, Μάντζαρης 3 (1), Καραθανάσης 7 (1), Παπανικολάου 13 (2), Γεωργάκης 6, Σλούκας 7 (1), Γιάνκοβιτς 20 (2), Παππάς 18, Κασελάκης 1.
Ανγκόλα (Ντινίς): Ν Ντονιέμα 10 (1), Μοράις, Φερέιρα 10, Ντε Καρβάλιο 4 (1), Ντος Σάντος 5, Αντόνιο 10, Κοέλιο 1, Μανουέλ, Ντέμπα 2, Κιάλα 16.
Κατσιβέλης: «Όσο ψηλότερα μπορούμε»
Μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης, ο Δημήτρης Κατσιβέλης, υποστήριξε πως «περιμέναμε ένα δυνατό αγώνα, κυρίως γιατί η Αγκόλα είναι μία απρόβλεπτη ομάδα. Ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά και κάναμε ιδανικό ξεκίνημα. Δεν σταματάμε, όμως, εδώ. Έχουμε ακόμα δύο δύσκολα παιχνίδια για τον πρώτο γύρο, τα οποία και πρέπει να κερδίσουμε»!
Στη συνέχεια ο 18χρονος γκαρντ, αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση της Παρασκευής με το Πουέρτο Ρίκο, η οποία κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου: «Η επικράτηση του Πουέρτο Ρίκο απέναντι στη Λιθουανία δείχνει πόσο δυνατή είναι η αμερικανική ομάδα. Πρέπει τη Παρασκευή να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε το στόχο μας».
Γενικότερα πάντως, ούτως ή άλλως αποτελεί κοινό μυστικό- ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης «κατέβηκε» σε ακόμα μία διοργάνωση για μετάλλιο: «Είναι σπουδαία και πρωτόγνωρη εμπειρία αυτή τόσο για μένα, όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι μια εξαιρετική διοργάνωση και εμείς θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για να φτάσουμε ψηλά. όσο ψηλότερα γίνεται δηλαδή, κάτι που μεταφράζεται στην κατάκτηση ενός μεταλλίου».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
