Ακούστηκαν και ακούγονται πολλά για τον Εμίλιο Φουρτάδο. Ο ίδιος σήμερα, αν και έχασε ένα πέναλτι, βρήκε έπειτα το δρόμο προς τα δίχτυα, με την ευχή να πάρει τα... πάνω του. Ο ίδιος μιλώντας μετά τον αγώνα της Λιβαδειάς, στην τηλεόραση της ΝOVA είπε: «Ήρθα στην ομάδα σχετικά αργά, χάνοντας την προετοιμασία. Ίσως να είχα μείνει πίσω και να θέλω χρόνο προσαρμογής. Θέλω να δουλέψω σκληρά. Ότι γράφουν οι εφημερίδες δεν είναι σημαντικά για μένα. Θέλω να συγκεντρωθώ και να προσπαθώ στις προπονήσεις για να γίνω καλύτερος. Αυτός είναι ο δικός μου στόχος».
Όσον αφορά τη δημόσια σκληρή κριτική που του έγινε από τον Βαγγέλη Βλάχο, ο Φουρτάδο είπε: «Ήρθα στην ΑΕΚ σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Όσον αφορά αυτά που είπε ο προπονητής, αυτός είναι ο προπονητής και είναι δικαίωμά του να κρίνει, αφού μας βλέπει κάθε μέρα στις προπονήσεις. Θέλω όσο το δυνατόν πιο σύντομα να είμαι έτοιμος ώστε να βοηθήσω την ομάδα».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Σε έχω δει, σε ξέρω και σε πιστεύω πάρα πολύ! Στο τέλος πολλοί θα κάνουν κωλοτούμπες!
ΕΓΩ vasilis-v ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕΟΣ Ο ΦΟΥΡΤΑΔΟ...
ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΡΙΠΛΕΣ ΚΙΟΛΑΣ.