Quantcast
NEWS
73 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ξεμπούκωσαν τα «πιστόλια» της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κέρδισε 3-1 τον Λεβαδειακό αφήνοντας θετικά μηνύματα για το μέλλον - Σκόραραν οι Κατσικοκέρης, Φουρτάδο, Σταματής - Χαμένο πέναλτι και δοκάρι είχε η Ένωση - Το aek365 ήταν στο γήπεδο και σας μετέφερε παραλειπόμενα, LIVE το ματς, ενώ στο CHAT του aek365 μπορείτε να σχολιάζετε την αναμέτρηση ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ: ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ξεμπούκωσε η ΑΕΚ... Ξεμπούκωσαν τα «πιστόλια» της ΑΕΚ στη Λιβαδειά. Η Ένωση κέρδισε 3-1 τον Λεβαδειακό, με τους Κατσικοκέρη (52'), Φουρτάδο (69') και Σταματή (79') να σκοράρουν και να οδηγούν την ομάδα σε μία άνετη (έστω και φιλική) νίκη, η οποία παράλληλα συνδυάστηκε και με καλή εμφάνιση, στο σύνολο του αγώνα. Τα παιδιά του Βλάχου είχαν ξανά πολλά τρεξίματα, διάθεση και πάθος, όμως το γεγονός ότι βελτίωσαν την κυκλοφορία της μπάλας (με τους Κορδέρο και Ρίκκα και κερδίζουν τις εντυπώσεις, τον Γκερέιρο να ανεβάζει στροφές και τα πλάγια μπακ να παίρνουν... θάρρος επιθετικό και να ανεβαίνουν μπροστά) αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα, που η ΑΕΚ όχι μόνο έφτασε σε τρία γκολ, αλλά παράλληλα έχασε και πέναλτι με τον Φουρτάδο, ενώ είχε και δοκάρι με τον Κατσικοκέρη.

Ο Βαγγέλης Βλάχος είχε προαναγγείλει, τόσο σε δηλώσεις του όσο και με τη δοκιμή στη χθεσινή προπόνηση, ότι θα βάλει σε αυτό το φιλικό ό,τι καλύτερο έχει στη διάθεσή του. Και το έκανε. Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, με διάταξη 4-2-3-1 προσπάθησε και έπαιξε ποδόσφαιρο. Έπαιξε με τη μπάλα κάτω, έχοντας την τριπλέτα Ρίκκα, Κορδέρο και Γκερέιρο να γυρίζουν τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και να τη σπάνε στα άκρα. Εκεί όπου επιτέλους είδαμε τα δύο πλάγια μπακ (Αρκούδας, Κοντοές) να ανεβαίνουν και να συμμετέχουν στο επιθετικό παιχνίδι της ΑΕΚ έχοντας, παράλληλα καλές επιστροφές. Τα δύο πλάγια μπακ της ΑΕΚ ήταν και οι καλύτεροι της ομάδας στα πρώτα 45 λεπτά.

Η Ένωση κατάφερε μάλιστα να πατήσει αρκετές φορές περιοχή (συγκριτικά με τα ματς του πρωταθλήματος) έχοντας αρχικά μία κεφαλιά του Κατσικοκέρη, δοκάρι στη συνέχεια (και στο 15' με τον ίδιο παίκτη, και προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου σε μία σπάνια στιγμή ο Κορδέρο από το ύψος του πέναλτι και ανενόχλητος έπειτα από ασίστ του φορ της ΑΕΚ, έστειλε πολύ ψηλά τη μπάλα. Η ομάδα θα μπορούσε να κάνει κι άλλες φάσεις, όμως έλειπε η τελική πάσα. Ο Γκερέιρο έδειξε διάθεση να τρέξει και να πιέσει ψηλά, όπως και όλοι, αλλά δεν πέρασε τις κάθετες που ήθελε ο προπονητής, προκειμένου να βγαίνουν στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας οι Παυλής και Κουρέλλας. Ο τελευταίος ανέβηκε πάντως μετά το 30', ενώ ο πρώτος αποχώρησε τραυματίας, με τον Σταματή να παίρνει τη θέση του.

Η ΑΕΚ έδειξε πιο καλή στην κυκλοφορία της μπάλας. Είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να λείψουν και τα λάθη. Μία εξ αυτών στο 16', όταν ο Τσούπρος έχασε τον αντίπαλό του, με τον Μπουλόπουλο να νικιέται από τον Αραμπατζή στο τετ α τετ. Αυτό που φάνηκε στο πρώτο μέρος για την ΑΕΚ είναι πως ο Τσούπρος γεμίζει την άμυνα, αλλά θέλει δίπλα του έναν γρήγορο συμπαίκτη του κι όχι τον επίσης κάπως αργό Κουτρουμπή.

Οσον αφορά τα δύο αμυντικά χαφ Ρίκκα και Κορδέρο, υπήρχε έλλειψη στη δύναμη, χανόταν κάποιες φορές το «καθαρό μυαλό», όμως έδειξαν να ταιριάζουν παικτικά πολύ γρήγορα.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα πιο ανοιχτό παιχνίδι και (επιτέλους) για την ΑΕΚ πολλά γκολ. Η Ένωση συνέχισε να βγάζει φάσεις, να πατά περιοχή και εκμεταλλευόμενη στο απόλυτο την κακή αμυντική τακτική του Λεβαδειακού κατάφερε στο 52' να ανοίξει το σκορ με τον Κατσικοκέρη, έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ρίκκα.

Η ΑΕΚ ξεκλείδωσε γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο την αντίπαλη άμυνα και έπειτα κυριάρχησε. Ο Βλάχος άλλαξε τον Κατσικοκέρη με τον Φουρτάδο στο 64', ο οποίος ήταν και ο πρωταγωνιστής για τις δύο μεγάλες στιγμές της ΑΕΚ στο πεντάλεπτο που ακολούθησε.

Στο 67' κέρδισε πέναλτι (σε καθαρή ανατροπή με τον διαιτητή να το καταλογίζει - γενικά το διαιτητικό τρίο ήταν άριστο απόψε), το εκτέλεσε ο ίδιος όμως έστειλε τη μπάλα άουτ. Ωστοσο, ο Φουρτάδο, δύο λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ του Γκερέιρο, με κεφαλιά έκανε το 0-2 για την ΑΕΚ. Η Ένωση φάνηκε να κλειδώνει το ματς.

Ο Βλάχος έκανε πολλές αλλαγές στην πορεία ανά δύο λεπτά, χρησιμοποιώντας και τον υπό δοκιμή Γκόβα ως αμυντικό χαφ (αρχικά δίπλα στον Κορδέρο, έπειτα δίπλα στον Φέτση). Κι όμως παρά τις πολλές αλλαγές, είχαμε κι άλλα γκολ κι άλλες φάσεις εκατέρωθεν. Ο Λεβαδειακός με εξαιρετικό γκολ του Μαχαίρα στο 77' έκανε το 1-2, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την αίσθηση της... αγωνίας, όμως η ΑΕΚ δύο λεπτά αργότερα φρόντισε να κλειδώσει το ματς: Κάθετη πάσα του Φουρτάδο, έβγαλε τετ α τετ τον Σταματή ο οποίος πλάσαρε σωστά κάνοντας το 1-3.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο είδαμε τον Νικολιά να δείχνει την απαράμιλλη τεχνική του με τη μπάλα στα πόδια, τον Βαλεντίνο Βλάχο εξαιρετικό ως δεξί μπακ (έπειτα όταν βγήκε ο Τσούπρος έπαιξε στόπερ), αλλά και έναν Λεβαδεικό να πιέζει για το 2-3, που δεν ήρθε ποτέ.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Λεβαδειακός: Κασμερίδης, Νικολακάκης, Κουτσόπουλος, Μανωλάς, Χοσέμι, Μαχαίρας, Ζησόπουλος, Μίλιεβιτς, Μπουντόπουλος, Πόι, Ζαουί

Λεβαδειακός Β' ημίχρονο: Κιντώτας, Λυσγάρας, Ζανιάς, Ναπολεόνι, Μαχαίρας, Βασιλείου, Μεντί, Κοτίτσας, Ακόστα (63' Μπουντόπουλος), Ροτζέριο, Κόρμπος

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Αρκούδας (60' Β. Βλάχος), Κοντοές (46' Νικολόπουλος, 83' Κοτσαρίδης), Κουτρουμπής, Τσούπρος (83' Αργυρίου), Κορδέρο (75' Φέτσης), Ρίκκα (68' Γκόβας), Γκερέιρο (72' Νικολιάς), Παυλής (40' Σταματής), Κουρέλλας (83' Τσίτας), Κατσικοκέρης (64' Φουρτάδο)

 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

19.51 Με πρησμένο τον αστράγαλο αποχώρησε από το γήπεδο ο Παυλής. Αμέσως του τοποθετήθηκε πάγος και στο ιατρικό τιμ περιμένουν να φύγει λίγο το πρήξιμο για να κάνουν τη διάγνωση

19.36 Ευτυχώς που βρίσκονται και οι οπαδοί της ΑΕΚ στο γήπεδο και τραγουδούν, διότι το ματς θα γίνονται σε κλίμα... εκκλησίας

19.02 Περίπου 30 οπαδοί της ΑΕΚ είναι στο γήπεδο, έχοντας κρεμάσει κιόλας ένα πανό, ενώ άρχισαν να τραγουδούν δίνοντας λίγο... ζωή στο σχεδόν άδειο γήπεδο του Λεβαδειακού

18.59 Ο Γιάννης Αραμπατζής είναι ο αρχηγός της ΑΕΚ στο σημερινό παιχνίδι.

18.56 Ο Κωνσταντίνος Βλάχος είναι με πολιτικά φυσικά και το χέρι ακόμα δεμένο στο μπουθ που έχει παραχωρήσει ο Λεβαδειακός στην ΑΕΚ και θα δει το ματς δίπλα στον Κέζο.

18.48 Oι Τσιάρτας και Μπόβαλης είναι στη Λιβαδειά και θα δουν από κοντά το φιλικό της ΑΕΚ

18.41 Ο Γκόβας βρίσκεται στον πάγκο, λογικά θα πάρει χρόνο συμμετοχής και είναι δηλωμένος με το νούμερο 19, αυτό δηλαδή που έχει ο Λαγός

18.40 Με διαφορετικά νούμερα, απ' αυτά που έχουν δηλώσει, θα αγωνιστούν οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ.

18.38 Εκτός αποστολής για την ΑΕΚ έμεινε ο Κέζος

18.35 Ακόμα και μισή ώρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο κόσμος είναι ελάχιστος ο γήπεδο.

18.09 Στο γήπεδο βρίσκεται και ο Νίκος Βαμβακούλας!

18.06 «Ψυχή» δεν υπάρχει στο γήπεδο... Ούτε ένας οπαδός δεν έχει πάρει θέση στις εξέδρες!

18.04 Οι παίκτες της ΑΕΚ κάνουν την πρώτη αναγνωριστική τους βόλτα στον αγωνιστικό χώρο. Μεταξύ αυτών και ο υπό δοκιμή Ανδρέας Γκόβας.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ