Οι οικοδεσπότες Βρετανοί χρειάστηκε να φτάσουν στην 5η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων για να πανηγυρίσουν το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο και ατό συνέβη χάρη στην πρώτη θέση που κατέλαβαν οι Έλεν Γκλόβερ και Χέδερ Στάνινγκ στον τελικό στην δίκωπο γυναικών τερματίζοντας σε χρόνο 7.27.13.
Αξίζει να σημειωθεί πως το βρετανικό πλήρωμα ήταν το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο ενώ στον τελικό είχε προκριθεί σημειώνοντας νέο ολυμπιακό ρεκόρ.
Την προσπάθεια των Γκλόβερ και Στάνινγκ παρακολούθησαν από κοντά οι πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ.
Δεύτερες αναδείχθηκαν οι Αυστραλές Κέητ Χόρνσει και Τέιτ Σάρα με χρόνο 7.29.86, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Νεοζηλανδές Τζουλιέτ Χέι και Ρεμπέκα Σκόουν με 7.30.19.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
