Στα πρώτα του χρόνια στο τέννις ο ντελ Πότρο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Δεν έκανε δηλαδή την εντύπωση που έκανε ο Ράφαελ Ναδάλ, ούτε στις πιο κάτω ηλικιακά κατηγορίες αλλά ούτε και στα πρώτα του χρόνια σαν επαγγελματίας τεννίστας.
Οι πρώτες του απόπειρες σε επίπεδο Grand Slam έγιναν το 2006 όταν, μόλις στα 17 του, κατάφερε να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό τόσο του Roland Garros όσο και του USA Open. Και στα δύο όμως τέθηκε νοκ-άουτ από τον πρώτο γύρο.
Τα επόμενα χρόνια ήταν κάθε χρόνο όλο και καλύτερος. Το 2007 κλήθηκε για πρώτη φορά να εκπροσωπήσει την Αργεντινή στο Davis Cup, κάτι που το γιόρτασε με νίκη απέναντι στην αδύναμη Αυστρία. Την ίδια χρονιά ήρθαν και οι πρώτες νίκες σε Grand Slam. Στα χορτάρινα γήπεδα του Wimpledon πέρασε στον δεύτερο γύρο πριν αποκλειστεί από τον Ρότζερ Φέντερερ ενώ στο USA Open έφτασε μέχρι τον τρίτο γύρο πριν τον σταματήσει ο Κάρλος Μόγια.
Το 2008 ήρθε η καθιέρωση! Πριν από αυτήν ήρθαν τέσσερις κατακτήσεις τουρνουά (τα πρώτα δύο της σειράς ATP Tour) και η πρώτη πραγματικά μεγάλη νίκη εναντίον του Άντι Ρόντικ στο τελικό του τουρνουά στο Λος Άτζελες. Κλήθηκε ξανά στην εθνική ομάδα για το Davis Cup, αυτήν την φορά απέναντι στην πολύ πιο ισχυρή Ρωσία αλλά έκανε το καθήκον του και στα δύο παιχνίδια που συμμετείχε νικώντας τους Νικολάι Νταβιντένκο και Ιγκόρ Αντρέεφ (3-0 σετ και τους δύο) και οδήγησε την Αργεντινή στον τελικό της διοργάνωσης. Στον τελικό όμως απέναντι στην Ισπανία δεν τα κατάφερε εξίσου καλά χάνοντας το πρώτο παιχνίδι με 3-1 από τον Φελιτσιάνο Λόπεζ ενώ στο δεύτερο αποχώρησε τραυματίας. Αυτά πάντως ήταν αρκετά για να του δώσουν μια θέση στην δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.
Αν το 2008 ήταν η χρονιά της καθιέρωσης ανάμεσα στους καλύτερους τεννίστες του κόσμου το 2009 είναι η χρονιά της απόλυτης δικαίωσης των προσπαθειών που τον έφεραν σε αυτό το επίπεδο αλλά και η χρονιά που έκανε το βήμα παραπάνω! Και αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει πιο εμφατικά από μια νίκη εναντίον του Ρότζερ Φέντερερ σε τελικό Grand Slam!
Η αγωνιστική του άνοδος πάντως είχε φανεί από την αρχή της χρονιάς όταν στο Roland Garros (τα χωμάτινα γήπεδα του γαλλικού όπεν δεν βοηθούν καθόλου τα παικτικά χαρακτηριστικά του ντελ Πότρο)όταν και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά που έβγαλε την... ψυχή του Φέντερερ αφού προηγήθηκε με 2-1 πριν ο Ελβετός καταφέρει να επιστρέψει και να επικρατήσει με 3-2.
Στη συνέχεια της φετινής χρονιάς έκανε κάποιες εντυπωσιακές νίκες εναντίον αθλητών όπως ο Ράφα Ναδάλ και ο... πελάτης Άντι Ρόντικ (3 νίκες σε ισάριθμα μεταξύ τους παιχνίδια) ενώ κατέκτησε και δυο μικρότερα τουρνουά πριν έρθει το μεγάλο μπαμ με την κατάκτηση του USA Open την Δευτέρα εναντίον ενός Φέντερερ που μετρούσε 40 συνεχόμενες νίκες από το 2003 όταν και είχε χάσει από έναν άλλο Αργεντινό, τον Νταβίντ Ναλμπάντιαν.
Τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει τον ντελ Πότρο να ξεχωρίσει είναι αναμφισβήτητα το ύψος του που τον βοηθάει να «τελειώνει» ψηλές μπάλες και να ΄χει πολύ δυνατό πρώτο σερβίς (αν και θα μπορούσε να ανεβαίνει πιο συχνά στο φιλέ για να το εκμεταλλευτεί) και το πολύ δυνατό του forehand. Επίσης προτιμά να παίζει επιθετικά κάτι που τον κάνει να παίρνει πολλούς winner αλλά ταυτόχρονα να κάνει και πολλά λάθη. Το backhand του είναι αρκετά σταθερό αλλά δεν είναι το καλό του κομμάτι ενώ έχει αρκετά προβλήματα με το δεύτερο σερβίς.
Επειδή ο ντελ Πότρο είναι Αργεντινός δεν θα μπορούσε να μην του αρέσει το ποδόσφαιρο. Αγαπημένη του ομάδα δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Μπόκα Τζούνιορς ενώ από τις ευρωπαϊκές ομάδες είναι φαν της Γιουβέντους που αγωνίζεται και ο πολύ καλός του φίλος Μάουρο Καμορανέζι.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
