Quantcast
NEWS
48 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Μαύρος: Αν δεν συγκεντρωθούν τα λεφτά αποχωρώ!

Ο Θωμάς Μαύρος σε συνεντεύξεις που παραχώρησε ξεκαθάρισε ότι θα φύγει από την ΑΕΚ, αν δεν συγκενρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για τη σωτηρία της ΠΑΕ - Τι λέει για τον Νικολαϊδη, το πρόβλημα στο οικονομικό, τον Κλωναρίδη, την ενότητα, για τα πάντα...

Ο Θωμάς Μαύρος για πολλοστή φορά μιλάει ρεαλιστικά και ξεκάθαρα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην SportDay αφού υπογράμμισε πως τα λεφτά μπορούν να βρεθούν αποκλειστικά από τον κόσμο, στην πορεία σημείωσε πως θα αποχωρήσει αν την ερχόμενο εβδομάδα δεν συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται...

Διαβάστε κάποια αποσπάσματα της συνέντευξης του Θωμά Μαύρου στην SD:

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Πότε και πώς αποφασίσατε να βγείτε μπροστά αυτή τη δύσκολη εποχή;

«Καθόμουν στο μαγαζί και αναλογιζόμουν την κατάσταση της ΑΕΚ, είδα το φάντασμα της Δ' Εθνικής και είπα στον εαυτό μου "τι κάνεις τώρα; Τι μπορείς να κάνεις;". Δεν με συμβούλευσε κάποιος, ούτε υπήρξε κάποιος πίσω μου. Εγώ δεν έχω να δώσω τα χρήματα, κάποιοι φίλοι μου επιχειρηματίες μπορεί να είναι δίπλα μου, αλλά δεν ενδιαφέρονται, έτσι απέμενε μόνο ο κόσμος. Εκεί πήρα την απόφαση, με έπιασε κάτι μέσα μου να απευθυνθώ στον κόσμο. Ενιωσα μεγάλη χαρά, γιατί δεν θα συνεχιζόταν η "αδιαφορία μου" σαν ΑΕΚτζή, το "ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει". Είπα "προχώρα, να κάνεις μια προσπάθεια, αν πετύχει, πέτυχε. Αν όχι θα κοιμάσαι ήσυχος επειδή έκανες την προσπάθεια". Ετσι ξεκίνησε. Πολύ ξαφνικά, πολύ συναισθηματικά, πρόχειρα αν θέλετε. Βλέπουμε ότι υπάρχει ανταπόκριση για μια αλλαγή στην ομάδα.

Αντίπαλός μας είναι ο... Κινγκ Κονγκ, το οικονομικό. Εξήγησα από την πρώτη στιγμή πως τα λεφτά είναι πολλά. Μόνο στους παίκτες οφείλουμε 6,5 εκατ. ευρώ. Γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ είναι το άρθρο 44 και η εφορία. Συνολικά 10-12 εκατ. ευρώ που αν τα βρεις, τα δίνεις άμεσα και δεν μένει τίποτα στο ταμείο. Η λύση για μένα είναι τα 20 ευρώ. Οχι τα διαρκείας. Τα διαρκείας είναι πάρα πολύ καλά και πρέπει να προωθηθούν, αλλά δεν είναι λύση. Βοηθούν να γεμίσει το στάδιο και αποφέρουν και οικονομικό όφελος.

Το ζητούμενο είναι να καλύψουμε τα χρέη μας και να μπορούμε να έχουμε χρήματα να... τρέξουμε την επόμενη σεζόν, χωρίς να λέμε πάλι στους παίκτες "περίμενε, θα σε πάρω τηλέφωνο" ή να λέμε ψέματα. Αυτή τη στιγμή στατιστικά υπάρχουν 800.000 ΑΕΚτζήδες. Επί 20 ευρώ μας κάνει 16 εκατ. ευρώ. Αν βγάλεις και 3-4 εκατ. ευρώ από τα διαρκείας, πας στα 20 εκατ. ευρώ. Αρα καλύπτεις τις οφειλές σου και έχεις και 8 εκατ. ευρώ για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα τη νέα σεζόν η ομάδα. Επομένως η λύση είναι τα 20 ευρώ που καλούμε τους ΑΕΚτζήδες -εν μέσω βαθιάς κρίσης, βέβαια και το κατανοούμε- να συνεισφέρουν για την οικονομική σωτηρία της ομάδας».

Οπως είπατε, η εποχή δεν βοηθά. Ρεαλιστικά μιλώντας, τι ποσό περιμένετε να συγκεντρωθεί από τον κόσμο;

«Δεν μπορώ να κάνω τέτοιες σκέψεις. Τι να πω τώρα; Να μαζέψουμε 15 εκατ. ευρώ μαζί με τα διαρκείας. Πρέπει να καλύψουμε τα 12 εκατ. ευρώ και να έχουμε και κάποια λεφτά για τις τρέχουσες υποχρεώσεις».

Προλαβαίνει η ΑΕΚ;

«Αν έχεις καλή διάθεση και, βέβαια, λεφτά δεν είναι τίποτα. Ξυπνάς ένα πρωί και δηλώνεις τη συμμετοχή σου με το ποσό που θέλεις. Είναι στην κρίση του κάθε φιλάθλου το πώς βλέπει το όλο θέμα. Αν θέλει η ομάδα να μην έχει προβλήματα, να έχει νέους στόχους. Είναι στο χέρι του. 20 ευρώ δεν πιστεύω ότι είναι ένα ποσό που αν κάποιος το καταθέσει, θα υποφέρει οικονομικά».

Ας υποθέσουμε πως ξημερώνει η 7η Ιουλίου. Τα διαρκείας είναι περίπου 10.000 - 12.000 και από τον κόσμο έχει συγκεντρωθεί ένα σεβαστό, αλλά όχι το αναμενόμενο ποσό. Τι κάνει ο Θωμάς Μαύρος;

«Δεν προχωράω. Είμαι ξεκάθαρος. Είμαι μόνος μου. Τα υπόλοιπα παιδιά, ο Τσιάρτας, ο Κωστής, μπορούν να συνεχίσουν αν θέλουν. Το τεχνικό τιμ. Μπήκα μέσα στην ΠΑΕ λόγω των διαρκείας. Σε διαφορετική περίπτωση θα περίμενα να δω τι γίνεται με τον Κινγκ Κονγκ. Αυτή ήταν από την αρχή η τοποθέτησή μου. Δεν αλλάζω τίποτα απ' όσα έχω πει. Αν βρεθεί το ποσό και μπορούμε να είμαστε αξιοπρεπείς, όλοι μας και ως ΑΕΚ και ως άτομα, αν μπορούμε να πληρώνουμε, θα είναι χαρά μου να προσπαθήσω για μια καινούργια ΑΕΚ. Με ένα άλλο στυλ πνευματικό, αγωνιστικό και συμπεριφοράς. Αν δεν βρεθούν τα χρήματα, η απόφασή μου είναι ειλημμένη. Δεν θα ξεγελάσω κανέναν. Θα πω "ευχαριστώ πάρα πολύ, πάω σπίτι μου". Η εκτίμησή μου είναι πως είναι δύσκολο».

Σας ξάφνιασε το τηλεφώνημα του Ντέμη;

«Λόγω των προβλημάτων που έχω να αντιμετωπίσω, δεν το σκεφτόμουν. Ηταν ένα ευχάριστο τηλεφώνημα. Μέσα μου έλεγα πως κάτι θα κάνει. Και το έκανε. Ηταν ειλικρινής. Μου είπε πως είναι 100% μαζί μου. Πως θα με βοηθήσει. Με την εφορία, με σπόνσορες. Ετσι πρέπει να είναι η ΑΕΚ. Το πιο σημαντικό είναι η ενότητα. Αν δεν πάμε όλοι μαζί, δεν γίνεται τίποτα. Αν φτιάξω εγώ Μαυρικούς, ο άλλος Ντεμικούς, ο τρίτος Μπαγεβιτσικούς, τι θα γίνει; Πρέπει να σταματήσει αυτό. Να αγαπάμε τους ανθρώπους, αλλά η ΑΕΚ είναι πάνω απ' όλα. Δεν θα πλακωνόμαστε επειδή εσύ είσαι Μαυρικός και ο άλλος Ντεμικός. Ολοι οι καλοί χωράνε, αρκεί να προσφέρουν. Η ΑΕΚ δεν θα ταΐζει τζάμπα κανέναν».

Για να είμαστε αισιόδοξοι, αν όλα πάνε καλά τι να περιμένουμε τη νέα σεζόν;

«Θα γίνει μάχη τεράστια. Απ' όλες τις απόψεις και σε όλους τους τομείς. Με δουλειά πάνω από το 100%. Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι χτίζεται μια καλή, καινούρια, νεανική ομάδα. Να βλέπει 2-3 πράγματα. Δεν θα δει 52, αλλά θα δει τη νοοτροπία του νικητή. Δεν μπορώ να ανεχτώ να φοβάται ένας παίκτης της ΑΕΚ. Θέλει δουλειά με παιδιά στυλ Κλωναρίδη. Ευχή μας, πιστεύω και "θέλω" μας είναι να βγάλουμε κι άλλους... Κλωναρίδηδες».

Υπάρχουν;

«Δεν το ξέρω αυτή τη στιγμή. Ούτε το τεχνικό τιμ. Αυτό είναι το σχέδιο, όμως. Καινούριοι... Κλωναρίδηδες. Με πολύ δουλειά. Ενα παιδί μπορεί να ξεχωρίζει, να έχει ταλέντο, αλλά θα έχει και 10 αρνητικά. Σταδιακά πρέπει να αρχίσεις να τα μειώνεις και κάποια στιγμή ο κόσμος θα δει έναν άλλο παίκτη».

Είστε αντίθετος με τις πωλήσεις παικτών. Αν, όμως, αύριο έρθει πρόταση για Λεονάρντο, Μάκο, τι κάνετε; Πουλάτε;

«Αν δεν έχεις λεφτά, τι να κάνεις; Αλλο τι θέλω και άλλο τι μπορώ. Ολα, βέβαια, γίνονται με την έγκριση του προπονητή. Μπορεί να έχω τον τελευταίο λόγο, αλλά αν ο Βαγγέλης πει ότι έναν παίκτη τον χρειάζεται οπωσδήποτε, θα σεβαστούμε την απόφασή του και θα προσπαθήσουμε να δούμε τι άλλοι τρόποι υπάρχουν για να... ρεφάρουμε οικονομικά».

Πότε πιστεύετε πως θα είναι ανταγωνιστική η ομάδα;

«Θέλει χρόνο. Δεν είμαστε ο Χουντίνι. Πιστεύω ότι σε 3-4 μήνες θα αρχίσει να ρολάρει. Στην αρχή θα είναι δύσκολα, οι παίκτες θα είναι κουρασμένοι, αλλά η ομάδα πρέπει να έχει ένα στυλ παιχνιδιού. Να μην κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Κάποια στιγμή θα βγουν οι αυτοματισμοί. Αν συνεχίσουμε εμείς, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να παίξει μπάλα. Ας χάσουμε 10-0. Καλό θα μας κάνει. Θα δούμε τις ελλείψεις μας. Θα καθίσουμε κάτω να δουλέψουμε και θα συνέλθουμε».

Η δουλειά με τους νέους παίκτες ήταν που σας έκανε να προτιμήσετε τον Βαγγέλη Βλάχο έναντι του Νίκου Κωστένογλου;

«Τον Βαγγέλη τον προτίμησα από πολλές απόψεις. Εχει νοοτροπία νικητή, είναι εργατικός, νέος, φιλόδοξος. Αυτή τη στιγμή, πέρα από τα προβλήματα της ΑΕΚ, του Βαγγέλη του δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία. Είναι σε μια μεγάλη ομάδα. Αν δουλέψει -που θα δουλέψει-, πάνε όλα καλά και υπάρχει μια ηρεμία, θα φανεί πολύ το όνομά του. Του χρόνου θα παίζουμε Ευρώπη. Θα ακουστεί και στην Ευρώπη».

 

Επίσης ο Θωμάς μίλησε και στην εφημερίδα GOAL, με την εφημερίδα να γράφει χαρακτηριστικά:

«Αφού μπήκαμε, πρέπει να αντέξουμε. Είναι άθλια η οικονομική κατάσταση της ομάδας και πρέπει να δούμε πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Οπως είχα πει από την πρώτη στιγμή, τα πάντα εξαρτώνται από τον κόσμο. Στη δεδομένη στιγμή, η λύση στο οικονομικό πρόβλημα μπορεί να δοθεί μόνο από τον κόσμο της ΑΕΚ».

Τάδε έφη Θωμάς Μαύρος. Οπως πάντα, ευθύς και αποφασιστικός. Δίχως φιοριτούρες και περιττές λέξεις, ξεδιαλύνει το σκηνικό που υπάρχει στην ΑΕΚ. Στον αρχικό απολογισμό των πρώτων ημερών του στην ομάδα ανταποδίδει με θερμά λόγια την αγάπη και την εκτίμηση που δείχνει στο πρόσωπό του ο κόσμος της Ενωσης, αλλά θέτει τον επόμενο στόχο: τη μαζική συμμετοχή μέσω του λογαριασμού σωτηρίας προκειμένου να σωθεί ο σύλλογος. «Η σκέψη που σας έχω μεταφέρει για την ενίσχυση μέσω λογαριασμού με 20 ευρώ είναι αυτή που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο. Διαβάζω πως υπάρχουν 800.000 Ενωσίτες και πολλοί ακόμα ομογενείς. Με ό,τι μπορεί να συνεισφέρει ο καθένας, με περισσότερα που προσδοκούμε από τους εύπορους ΑΕΚτζήδες, πρέπει να συγκεντρώσουμε ένα σημαντικό ποσό, ώστε να ξεχρεώσουμε και να προχωρήσουμε στη συνέχεια.

Είναι σημαντική η βοήθεια του κόσμου μέσω της αγοράς καρτών διαρκείας. Τους ευχαριστώ πολύ όλους για την ανταπόκρισή τους. Αλλά θέλω να κάνω σαφές πως ο λογαριασμός σωτηρίας είναι η μόνη λύση για να σωθεί η ΑΕΚ. Και σε αυτό το κομμάτι θα επικεντρώσω την προσπάθειά μου τις επόμενες μέρες» λέει ο Θωμάς.

Για τον Μαύρο δεν υπάρχουν λύσεις με μαγικά ραβδάκια. Ποντάρει απλά στον κόσμο της ΑΕΚ και στην εκτίμηση που υπάρχει προς το πρόσωπό του.

«Η κατάσταση είναι στο χέρι του κόσμου. Εχω πει και έδειξα με τις πράξεις μου πως θα βγω μπροστά στα δύσκολα για να βρεθεί λύση για την ομάδα. Αλλά δίχως τη μαζική συμμετοχή στον λογαριασμό δεν μπορεί να υπάρξει λύση. Σύντομα θα είμαστε στον ίδιο παρονομαστή και υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχει νόημα να βρίσκομαι στην ομάδα. Από εδώ και πέρα θα υπάρξει σειρά κινήσεων προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, πρέπει να το εμπεδώσουν όλοι πως αυτή είναι η μοναδική λύση για την ΑΕΚ».

Πολλοί ελπίζουν ακόμα πως θα υπάρξει βοήθεια από κάποιον μέτοχο ή κάποιον εύπορο φίλο της ΑΕΚ, αλλά ο Μαύρος δεν εθελοτυφλεί.

«Μέχρι τώρα δεν είχα καμία βοήθεια από τους μετόχους και για να πω την αλήθεια δεν περιμένω τίποτα. Πιστεύω πως αν η ομάδα γίνει ελκυστική, μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιον επενδυτή. Εάν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, μπορώ να δω αισιόδοξα και το θέμα του γηπέδου, καθώς διαπιστώνω πως υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον. Αλλά πριν φτάσουμε εκεί πρέπει να δούμε το σήμερα. Βήμα βήμα πρέπει να εστιάσουμε στον στόχο που είναι η επιβίωση της ομάδας. Αντιλαμβάνομαι και ξέρω πολύ καλά ποιες είναι οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, αλλά δεν ζητάω υπερβολές από τον κόσμο. Πιστεύω πως τα 20 ευρώ είναι ποσό που μπορεί να διαθέσει κάποιος. Και τη στιγμή που θα το πράττει, θα πρέπει να αισθάνεται πως σώζει την ΑΕΚ με αυτά τα χρήματα».

Το ζήτημα που προκύπτει με ένταση τις τελευταίες μέρες αφορά τον ρόλο που θα έχει ο Μαύρος στην ΑΕΚ. Διότι ακόμα ο Θωμάς ενεργεί άτυπα γύρω από την ομάδα. Δεν έχει επίσημο ρόλο, δεν έχει καμία ουσιαστική εξουσία σε επίπεδο διοίκησης. Οξύμωρο από τη στιγμή που είναι αυτός που σηματοδοτεί την επανάσταση που διενεργείται στον σύλλογο.

Οι πιέσεις στο πρόσωπό του αυξάνονται, ώστε να αναλάβει επίσημο ρόλο στη ΓΣ της Τετάρτης και να ορίσει συμβούλιο της επιλογής του, ώστε να τεθούν οι προϋποθέσεις για τη σταδιακή ιδιοκτησιακή αλλαγή της εταιρείας και τη μετατροπή της σε λαϊκή βάση. Εύλογα ο κόσμος πιέζει και ζητά από τον Μαύρο να γίνει αφεντικό στην ΑΕΚ, από τη στιγμή που είναι ο μόνος που για χάρη του χιλιάδες Ενωσιτών δίνουν από το υστέρημά τους. «Μόνο εσένα εμπιστευόμαστε. Για εσένα βάζουμε λεφτά από το υστέρημά μας» είναι το αγωνιώδες θέμα που του τίθεται συνεχώς.

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα εάν θα λάβω κάποιο επίσημο ρόλο στη ΓΣ της Τετάρτης. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πως θα είμαι μέσα στην ΑΕΚ, αν δεν συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται η ομάδα για να ζήσει. Αν δεν καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε και να πείσουμε τον κόσμο για την αναγκαιότητα της συμμετοχής του, τότε θα πάμε σπίτια μας.

Το είχα πει και δεν αλλάζω. Γι' αυτό δεν ξέρω αν ακόμα θα έχει νόημα να μπω στο ΔΣ. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι σημαντική και με γεμίζει ικανοποίηση και αισιοδοξία. Αποδείξαμε με τη στελέχωση της ομάδας πως μπορούμε να θέσουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Ως τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει εμπόδια και τρικλοποδιές εκ των έσω, αλλά εάν συμβεί κάτι, να είστε βέβαιοι πως θα το πω στον κόσμο» είναι η σκέψη του Θωμά, που εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος για το συγκεκριμένο θέμα".




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ