Quantcast
NEWS
71 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Συμβιβάστηκε με την ισοπαλία η ΑΕΚ

Η Ένωση έμεινε στο 0-0 με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ - Είχε ευκαιρίες να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με τον τρόπο του παιχνιδιού της στην επανάληψη και τις αλλαγές στο τελευταίο 20λεπτο... βολεύτηκε με την ισοπαλία, αν και έχει μείνει τελευταία και στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ - Το aek365 ήταν στο Στάδιο και σας μετέφερε παραλειπόμενα, LIVE το ματς και CHAT όπου μπορείτε να σχολιάζετε την αναμέτρηση

Των ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ

Η ΑΕΚ πίεσε τον Ατρόμητο στο πρώτο ημίχρονο, δεν έκανε το γκολ και στην επανάληψη μένοντας τόσο από δυνάμεις, όσο και με τις αλλαγές του Κωστένογλου συμβιβάστηκε με την ισοπαλία και στην ουσία... κράτησε το 0-0 και τον βαθμό. Με τον ένα πόντο που πήρε απόψε η Ένωση, μπήκε και μαθηματικά στα πλέι οφ, ωστόσο είναι τελευταία στην ειδική κατάταξη, καθώς τόσο ο Ατρόμητος, όσο και ο ΠΑΟΚ (όπως και ο Παναθηναϊκός), είναι από πάνω της έχοντας βαθμούς. Ακόμα κι αν κερδίσει, μάλιστα, η ΑΕΚ με τη Δόξα τελευταία αγωνιστική, πρέπει να χάσουν βαθμούς οι τρεις παραπάνω προκειμένου να πλασαριστεί σε μία καλύτερη θέση. Όλα αυτά, επειδή η ομάδα δεν έδειξε ικανή να κυνηγήσει το ματς ως το φινάλε απόψε. Κι όμως το ματς στο ΟΑΚΑ θα μπορούσε να είχε διαφορετική εξέλιξη...

Όταν η ΑΕΚ δεν παίζει με τρία αμυντικά χαφ και έχει έναν παίκτη στη σύνθεσή της, πίσω από τον μοναδικό της φορ, τότε η αλήθεια είναι πως δείχνει κι ένα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Ο Κωστένογλου, ναι μεν προτίμησε να αφήσει τον Βάργκας στον πάγκο και να παίξει με τους Μάκο - Καφέ σαν αμυντικά χαφ, στο 4-2-3-1, ωστόσο η παρουσία του Κάρλος πίσω από τον Μπέλεκ, έδωσε στην ομάδα στοιχεία στο παιχνίδι της που δεν είχε για παράδειγμα στα Γιάννενα. Πίεση ψηλά, περισσότερες επιλογές να κυκλοφορήσει τη μπάλα στον άξονα, να πατήσει καλύτερα η περιοχή. Το πρώτο ημίχρονο έφυγε χωρίς γκολ, όμως είδαμε μία ΑΕΚ να ελέγχει απόλυτα τον αγώνα, να απειλείται για πρώτη φορά από τον Ατρόμητο στο 32' (όταν ο Μήτρογλου είχε μόνο τον Μπουγαϊδη απέναντί του έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ) και ακόμη μία προς το τέλος του ημιχρόνου και να δείχνει αυτή ικανή να φτάσει πρώτη στο γκολ. Συνολικά 6 τελικές είχε η Ένωση ως το 45', εκ των οποίων οι 5 πήγαν προς το τέρμα. Ένα στοιχείο όμως που άφησε πέρα ως πέρα ανεκμετάλλευτο ήταν οι  στημένες μπάλες. Όταν κερδίζεις 11 (!) κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο και όχι μόνο δεν καταφέρνεις να εκμεταλλευθείς τουλάχιστον ένα κάνοντάς το γκολ, αλλά δεν δημιουργείς ούτε ευκαιρία, κάτι σημαίνει...

Παρ' όλα αυτά η ΑΕΚ θα μπορούσε στο 40' να πάρει το προβάδισμα όταν έχασε τη μεγαλύτερή της ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, με τον Κάρλος. Ο Ισπανός από το ύψος του πέναλτι προτίμησε να... σκοτώσει τον Ιτάνζ με δυνατό σουτ, αντί να πλασάρει, με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Κοντολογίς η ομάδα είχε τρεξίματα, είχε διάθεση, είχε τον Κλωναρίδη από τα δεξιά για τουλάχιστον 20 λεπτά να κάνει... όργια, είχε τον Μάκο με καλά πατήματα στο κέντρο να κλείνει χώρους, αλλά και τον Γεωργέα ως δεξί μπακ να κάνει εκ νέου σπουδαίο παιχνίδι. Ένα πρόβλημα φαινόταν στις επιστροφές του Καφέ (ανέβαινε συχνά πυκνά μπροστά) και από τα αριστερά της άμυνας.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ δεν είχε την ίδια διάρκεια κατοχής που είχε στο πρώτο ημίχρονο. Ειδικά το διάστημα από 55' έως και το 80' ο Ατρόμητος πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, έβγαζε ταχύτητα επιθέσεις μπροστά με 4 και 5 παίκτες, την ίδια στιγμή που στην ΑΕΚ παρατηρήθηκε πολλές φορές η μπάλα να είναι στο κέντρο έχοντας την κατοχή και να έχει... 8 παίκτες πίσω απ' αυτή! Πώς να δημιουργήσεις έτσι; Πώς να φτιάξεις φάσεις. Κι όμως η Ένωση ήταν αυτή που στο 52' κεφαλιά άγγιξε ξανά πρώτη το 1-0, όταν από το... 13ο της κόρνερ στο παιχνίδι, ο Μανωλάς έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Στο 71΄ ο Ατρόμητος... ισοφάρισε τα δοκάρια με τον Μήτρογλου, σε μία διπλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους αφού είχε προηγηθεί και σουτ από κοντά του Τάτου.

Από αυτή τη στιγμή και μετά ο Κωστένογλου έριξε στο ματς τον Βάργκας, αντί του Κάρλος, γυρίζοντας τον Μπέλεκ δεξί εξτρέμ και βάζοντας κορυφή τον Κλωναρίδη! Την ίδια ώρα έκανε και ο Δώνης τα... δικά του, χρησιμοποιώντας τον Επστάιν ως... αριστερό μπακ! Η... σκακιέρα από τους δύο προπονητές συνεχίστηκε: Ο Κωστένογλου έβγαλε τον Κλωναρίδη, πέρασε τον Φούντα και ενώ είδαμε και τον Λεονάρντο κορυφή (!), η διάταξη της ΑΕΚ κατέληξε με τον Μπέλεκ (ίσως ο Τσίτας άξιζε μία ευκαιρία απόψε, από τον μετριότατο ξανά Μπέλεκ) εκ νέου φορ, τον Φούντα δεξί εξτρέμ, τον Βάργκας επιτελικό και τον Λαγό αριστερό εξτρέμ, που πέρασε στη θέση του Λεονάρντο στο 88'. Αυτές οι αλλαγές, σε συνδυασμό με το πρόβλημα φυσικής κατάστασης που φάνηκε σε πολλούς παίκτες στο τελευταίο 20λεπτο, για άλλο ένα παιχνίδι από τότε που ανέλαβε ο... πολύς Κέζος, δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να κάνει φάσεις και απλώς έλεγξε τον χώρο κρατώντας το 0-0.

Συνθέσεις:

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Καράμπελας, Μανωλάς, Μάκος, Μπουγαΐδης, Καφές, Χοσέ Κάρλος (71' Βάργκας), Κλωναρίδης (83' Φούντας), Λεονάρντο (88' Λαγός), Μπέλεκ

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Τάτος, Μπρίτο (76' Νάστος), Μπάλλας (58' Καραγκούνης), Ιγκλέσιας, Γιαννούλης (66' Επστάιν), Δημούτσος, Μήτρογλου

Εισιτήρια: 4.035

Εισπράξεις: 44.630 ευρώ

 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

20.53 Τέλος του αγώνα με χλιαρές αποδοκιμασίες από τον κόσμο

20.27 O κόσμος προσπαθεί με τη φωνή του να... ξεσηκώσει τους παίκτες, που στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούν να κρατήσουν μπάλα και να κάνουν παιχνίδι.

19.12 Το παιχνίδι αρχίζει ξανά...

19.09 Ο διαιτητής διακόπτει το ματς, αφού υπάρχουν ακόμα κάποια άτομα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, τη στιγμή που το υπόλοιπο γήπεδο τους αποδοκιμάζει, ενώ ακούστηκε από κάποιους και το όνομα του Νικολαϊδη, στη θέα του πανό που ήταν κατά του.

19.06 Τα κορίτσια του βόλεϊ πήγαν στο πέταλο των οργανωμένων και θα δουν από εκεί το παιχνίδι, με τον κόσμο να φωνάζει "Νατοι, νατοι οι πρωταθλητές"

19.04 Στη θύρα των οργανωμένων υπάρχει και ένα πανό ως "αντίο" τον άτυχο ιταλό της Τζένοα, Μαροζίνι.

19.02 Συνθήματα κατά των α-μετόχων ακούγονται από το πέταλο των οπαδών της ΑΕΚ.

19.00 Αφιέρωμα στον Νίκο Λυμπερόπουλο έπαιξε από τα μάτριξ του ΟΑΚΑ, με ένα βίντεο "ντυμένο" με γκολ του Λυμπερόπουλου πέρυσι και φέτος. Αφορμή γι' αυτό το αφιέρωμα η θέση παρουσία του πλέον στη 10η θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

18.57 Το γνωστό πανό: "Εσύ είσαι η αιτία όλου του κακού, Ντέμη οπαδέ του χαφιεδισμού Original Patras" σηκώνεται και κάποιοι οπαδοί το μεταφέρουν ως την κεντρική θύρα. Ακούγονται κάποιες αποδοκιμασίες.

18.51 Ολοκληρωτική αποθέωση για τις Πρωταθλήτριες μπροστά από το πέταλο των οργανωμένων.

18.49 Τα κορίτσια σηκώνουν το Κύπελλο και κάνουν το γύρο του θριάμβου, με όλους τους Ενωσίτες όρθιους να χειροκροτούν.

18.45 Αυτή την ώρα ανακοίνωνεται από τα μεγάφωνα τα ονόματα της ομάδας βόλεϊ γυναικών της ΑΕΚ που κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Ήρθε η ώρα της βράβευσής τους από την ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Ανδρέα Δημητρέλο. Δίπλα στα κορίτσια είναι και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κώστας Παπαδημητρίου. Όλα αυτά γίνονται μπροστά σε περίπου 5.000 κόσμο.

18.37 Εκ παραδρομής η ΑΕΚ έκανε λάθος όταν έδωσε τις ενδεκάδες (κατόπιν μοιράστηκαν και στους δημοσιογράφους) χρίζοντας τον Βάργκας βασικό. Τελικά με την είσοδο των ομάδων για ζέσταμα είδαμε τον Βάργκας να κάνει προθέρμανση με τους αναπληρωματικούς και τον Μπουγαϊδη με τους βασικούς. Έπειτα από ερώτηση, το λάθος βρέθηκε. Ο Μπουγαϊδης είναι στην ενδεκάδα και ο Βάργκας στον πάγκο.

18.29 Όπως έγινε γνωστό στις γραμμές του Ηλεκτρικού έχει πέσει ένα δέντρο (προφανώς από τον δυνατό αέρα) και τα βαγόνια έχει διακόψει τη ροή τους. Οπαδοί της ΑΕΚ έχουν εγκλωβιστεί, μαζί με αρκετό κόσμο, στον σταθμό του Ηρακλείου.

18.19 Η στιγμή της ΑΕΚ να κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της στο γήπεδο, με τους περίπου 2.000 Ενωσίτες να χειροκροτούν τους παίκτες.

18.14 Έντονες αποδοκιμασίες, των λιγοστών οπαδών της ΑΕΚ, στη θέα των παικτών του Ατρομητού που βγήκαν για ζέσταμα.

18.11 H σειρά του Κωνσταντόπουλου, ο οποίος μαζί με τον Αραμπατζή, βγαίνει στο γήπεδο

18.09 O πρώτος που βγαίνει για προθέρμανση είναι ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου, Ιτάνζ. Μόνο κάποια σφυρίγματα από το πέταλο ακούστηκαν που αυτή την ώρα είναι περισσότεροι απ' ότι σε όλο το υπόλοιποι γήπεδο!

17.59 Το θετικό, από άποψης καιρικών συνθηκών, είναι πως η βροχή έχει σταματήσει εδώ και ώρα στο Μαρούσι.

17.56 Σχεδόν μία ώρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού και στο ΟΑΚΑ είναι λιγοστός κόσμος.

17.47 Οι δύο ομάδες είναι στα αποδυτήρια και ετοιμάζονται να βγουν για προθέρμανση

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ