Ήρθε το περασμένο καλοκαίρι γνωρίζοντας -όπως ο ίδιος λέι- πως η κατάσταση στην ΑΕΚ δεν θα είναι καθόλου εύκολη, σε κάθε επίπεδο. Τονίζει όμως ότι δεν το έχει μετανιώσει. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην «Ώρα των Σπορ» και τον Κώστα Τσίλη και αναφέρθηκε σε όλα όσα έχει ζήσει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, όλο το διάστημα που βρίσκεται στην Ένωση. Παραδέχθηκε πως ο ρόλος των «παλιών» στα αποδυτήρια έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε όλες τις αποφάσεις τους, ενώ για το θέμα της αδειοδότησης ξεκαθάρισε πως αν χρειαστεί να ξαναβάλουν... πλάτη οι παίκτες, θα το κάνουν για το καλό της ομάδας.
Όσο για το μέλλον, αποκάλυψε πως οι συζητήσεις στα αποδυτήρια ήταν... τρομακτικές, καθώς οι παίκτες φοβήθηκαν το ενδεχόμενο ακόμα και να μην υπάρχει ΑΕΚ του χρόνου, ενώ πλέον βλέπουν το μέλλον με διαφορετικό μάτι και πιο αισιόδοξα. Στο αγωνιστικό ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει αδιαφορία από κανέναν, τονίζοντας πως οι «σφαλιάρες» των τελευταίων αγώνων μπορεί να «δυναμώσουν» την ομάδα ενόψει πλέι οφ και να κατακτήσει την πρώτη θέση. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η νίκη επί του Παναθηναϊκού πιθανόν να έκανε τους παίκτες να επαναπαυθούν, ωστόσο το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ αλλάζει πλέον τα δεδομένα. Για τον ίδιο ξεκαθάρισε πως το μέλλον του το βλέπει στην ΑΕΚ, μίλησε για τον τραυματισμό του, που του κόστισε πολύ στην αρχή της σεζόν, αλλά και το ενδεχόμενο να κληθεί από τον Σάντος για το Euro του καλοκαιριού.
Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του Κωνσταντόπουλου
- Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην ομάδα, αισθάνεστε ακόμα πως πηγαίνετε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα;
«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα εδώ και αρκετό καιρό και αυτό φυσικά μας αγγίζει και εμάς. Απλά έχω πει και στο παρελθόν πως εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε μέσα στο αγωνιστικό χώρο, να δίνουμε το 100% και να ελπίζουμε από τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη, πως θα βρεθεί κάποια λύση».
- Πόσο τελικά επηρεάζει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας αυτή η κατάσταση και πόσο ρόλο παίζει για την έλλειψη σταθερότητας στην απόδοση ;
«Δεν είναι ότι καλύτερο αυτό που συμβαίνει και είναι δεδομένο πως σε κάποιο βαθμό επηρεάζει και τον τρόπο που εμφανίζεται η ομάδα στο γήπεδο. Καθένας βέβαια το βιώνει διαφορετικά μέσα στην ομάδα. Παίζει κάποιο ρόλο αυτή η κατάσταση στην αγωνιστική εικόνα που δείχνει η ομάδα. Δεν παίζει όμως τον κυριότερο λόγο. Αλλά σίγουρα με μια σταθερότητα στα διοικητικά, τα πάντα μπορεί να είναι πιο καλά».
- Κάποιοι σας έχουν κατηγορήσει πως αντιμετωπίζετε διαδικαστικά τα παιχνίδια. Πως σας λείπει το κίνητρο. Τι απαντάτε;
«Δεν νομίζω πως υπάρχει τέτοιο θέμα. Στα τελευταία ματς δεν ήρθαν καλά αποτελέσματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν προσπαθήσαμε. Σε καίρια σημεία των παιχνιδιών κάναμε κάποια λάθη και ήρθαν τα αρνητικά αποτελέσματα. Το κίνητρο και μόνο ότι παίζουμε στην ΑΕΚ, αρκεί για να δίνουμε τα πάντα. Και δεν χρειάζεται να υπάρξει κάτι άλλο. Πρέπει να παίζουμε για να προσπαθούμε να κερδίζουμε όλα ματς. Οι σφαλιάρες των δυο τελευταίων παιχνιδιών, μπορεί να μας γίνουν μάθημα και να είμαστε πιο προσεκτικοί στα επόμενα ματς».
- Προσεγγίζοντας με αγωνιστικά κριτήρια την εικόνα της ομάδας, τι είναι αυτό που δεν πάει καλά και δεν υπάρχει σταθερότητα στην απόδοση και στα αποτελέσματα. Σούπερ εμφάνιση και νίκη με Παναθηναϊκό και από τότε μέτριες εμφανίσεις. Τι φταίει;
«Καταρχήν νομίζω πως σε μεγάλο βαθμό επηρεάζουν και οι απουσίες. Αναγκαστικά γίνονται συνεχείς αλλαγές στην ενδεκάδα της ομάδας και δεν υπάρχει σταθερό σχήμα. Μπαίνουν παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, ενώ παίζουν και ποδοσφαιριστές που έχουν νεαρή ηλικία χωρίς μεγάλη εμπειρία. Όλα αυτά παίζουν ρόλο όσον αφορά την αγωνιστική σταθερότητα. Το σημαντικό είναι να αρχίσεις να κάνεις κάποιο σερί με νίκες, κάτι το οποίο δεν κάναμε. Μετά τον Παναθηναϊκό και την νίκη που πετύχαμε, ενδεχομένως και να επαναπαυτήκαμε και να θεωρήσαμε πως τα επόμενα παιχνίδια θα ήταν πιο εύκολα. Δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως. Κάναμε λάθη, αλλά το σημαντικό είναι να μάθουμε από τα λάθη αυτά, ώστε να μην τα επαναλάβουμε στην συνέχεια»
- Η ΑΕΚ των τελευταίων αγώνων, δεν φαίνεται να έχει ελπίδα στα πλέι οφ. Υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιαστεί μια άλλη ΑΕΚ σ' εκείνα τα ματς;
«Νομίζω πως ναι. Έχουμε δείξει ότι σε παιχνίδια κρίσιμα και με καλύτερους αντιπάλους, παίζουμε και καλύτερα. Μπορούμε και έχουμε την δυνατότητα να δείξουμε μια διαφορετική εικόνα στα ματς των πλει οφ. Όλοι ξέρουμε πως πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Όταν γυρίσουν όλα τα παιδιά και έχουμε πλήρες ρόστερ, θεωρώ πως μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας».
- Αποτελεί κίνητρο για την ομάδα το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;
«Φυσικά. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο. Είναι διαφορετικό να κυνηγάς μια θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ και διαφορετικό κάτι λιγότερο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δούμε κάθε ματς των πλει οφ ξεχωριστά, να πηγαίνουμε βήμα - βήμα και στο τέλος να κάνουμε το ταμείο μας».
- Ανησυχείτε μήπως, με βάση όλα όσα έχουν γίνει φέτος, ο κόσμος γυρίσει την πλάτη στην ομάδα στα παιχνίδια των πλέι οφ;
«Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει δείξει πως όσα ματς τον χρειαζόμασταν και όσες φορές τον είχαμε ανάγκη, ήταν εκεί. Και η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ήταν φοβερή. Έχει αποδείξει ο κόσμος πως όταν βλέπει πως γίνεται προσπάθεια, δίνει το παρών. Και έχει δείξει πως μπορεί ακόμα και ένα μεγάλο γήπεδο όπως είναι το Ολυμπιακό Στάδιο, να το μετατρέψει σε μια καυτή έδρα».
- Στα δύσκολα πάντως και εσείς ήσασταν εκεί για την ΑΕΚ. Βάλατε πλάτη κάθε φορά που σας ζητήθηκε, σε αντίθεση για παράδειγμα με τους παίκτες του Παναθηναϊκού που αρνήθηκαν να υπογράψουν τους διακανονισμούς. Που έγκειται αυτή η διαφορά στην στάση σας;
«Αυτό έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα που υπάρχει στα αποδυτήρια και γενικώς στην ομάδα. Υπάρχουν και οι παλαιότεροι ποδοσφαιριστές που έδωσαν το έναυσμα αλλά και όλοι ακολουθήσαμε. Νομίζω πως είναι προς τιμήν όλων των παικτών της ΑΕΚ, η στάση που κρατήσαμε. Αποδείξαμε πως είμαστε οι τελευταίοι που θα σταθούν εμπόδιο για να βρεθεί μια λύση. Και αν χρειαστεί ξανά αυτό θα κάνουμε. Θεωρώ πως πέρασαν οι δύσκολες στιγμές, περιμένουμε να βρεθεί μια λύση αλλά νομίζω πως κάναμε το σωστό για την ομάδα».
- Φοβηθήκατε κάποια στιγμή πως ενδεχομένως την επόμενη μέρα να μην υπάρχει καν η ΑΕΚ;
«Φυσικά όταν ακούς όλα αυτά καθημερινά, δεν μπορείς παρά να το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου, πως μπορεί ακόμα και να συμβεί το χειρότερο. Πριν από μερικούς μήνες αυτή η αίσθηση ήταν πολύ πιο έντονη. Πιστεύω πως τώρα αυτό έχει περάσει και νομίζω πως από εδώ και πέρα τα πράγματα θα αρχίσουν να καλυτερεύουν πάρα πολύ».
- Προφανώς και την λύση στα διοικητικά δεν μπορείτε εσείς ούτε να την δώσετε, ούτε να την δρομολογήσετε. Ποια είναι η λύση που εσείς οι ποδοσφαιριστές θεωρείται ως ιδανική για την ΑΕΚ;
«Χρειάζεται μια καλή και σωστή οργάνωση, τίποτα παραπάνω. Να βρεθεί κάποιο πλάνο. Ένα πλάνο συγκεκριμένο που θα έχει ορίζοντα οργάνωσης δυο ή τριών ετών. Να υπάρξει ένα σχέδιο, να βγει κάποιος μπροστά, όποιος και αν είναι αυτός, που να δείξει πως το έχει αυτό το σχέδιο και πως μπορεί να το υλοποιήσει. Και το πλάνο αυτό, να τηρηθεί κατά γράμμα, χωρίς καμία παρέκκλιση . Αν γίνει αυτό, με την δυναμική που έχει η ΑΕΚ σαν ομάδα αλλά και με τον κόσμο, δεν χρειαστεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον κανένα πρόβλημα».
- Τις περισσότερες αποφάσεις για την στάση που θα κρατούσατε όταν ήρθαν τα δύσκολα, τις πήρατε ομαδικά. Πόσο μέτρησε αυτό ώστε να ξεπεραστεί η κρίση;
«Είναι μεγάλη υπόθεση η ενότητα που είχαμε. Οι καλές σχέσεις στα αποδυτήρια, είναι το πιο σημαντικό είναι το πιο σημαντικό, ειδικά όταν υπάρχουν δύσκολες στιγμές. Αυτό κάναμε από την αρχή της σεζόν και αυτό θα κάνουμε, μέχρι το τέλος. Και έτσι ξεπεράσαμε και τις δυσκολίες. Οι παλιοί ποδοσφαιριστές βοηθούν πολύ τους νέους, ξένοι παίκτες και Έλληνες είμαστε όλοι μαζί και έτσι θα συνεχίσουμε»
- Ποιος είναι ο ρόλος που έπαιξε η παρουσία του Νίκου Κωστένογλου και ο τρόπος που αυτός διαχειρίστηκε την κρίση μέσα στην ομάδα;
«Είναι σημαντικό πως είναι Έλληνας και πως είναι πρώην παίκτης της ΑΕΚ. Την πονάει την ομάδα και αυτό μετράει πολύ. Όπως επίσης ήταν σημαντικό πως ήταν μαζί μας σ' όλες τις αποφάσεις τις οποίες παίρναμε. Και όταν ο προπονητής είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τους ποδοσφαιριστές, κάνει πιο εύκολες όλες τις καταστάσεις. Όταν δεν υπήρχε κανείς, ο προπονητής ήταν εκεί. Και στεκόταν δίπλα μας στις αποφάσεις που παίρναμε. Είναι σημαντικό αυτό. Αν υπάρχει ρήγμα στις αποφάσεις, ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή, όταν οι στιγμές είναι δύσκολες, τα πράγματα δυσκολεύουν. Αυτό ευτυχώς δεν συνέβη μ' εμάς και βοήθησε ώστε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις»
- Σε ατομικό επίπεδο, η σεζόν ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, αλλά φαίνεται πως τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο. Πως το βίωσες όλο αυτό;
«Όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Ήταν ο τραυματισμός που μ' άφησε έξω αρκετό καιρό και με πήγε πολύ πίσω. Αλλά όλα τώρα γίνονται καλύτερα. Όταν παίζεις και πηγαίνεις καλά αλλάζει η διάθεση και αλλάζει ουσιαστικά όλη η ζωή σου. Διότι αυτή είναι η ζωή μας. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να είμαι καλά, να δίνω το καλύτερο μου εαυτό σ' όλα τα ματς μέχρι και το τέλος για να βοηθήσω την ομάδα. Και στο τέλος της σεζόν θα γίνει το ταμείο».
- Υπήρξε κάποια στιγμή που μετάνιωσες για την επιλογή που έκανες το περασμένο καλοκαίρι;
«Όχι ποτέ. Όταν ήρθα στην ΑΕΚ ήξερα πως δεν ήταν ρόδινη η κατάσταση. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν έχω να μετανιώσω τίποτα. Το ακριβώς αντίθετο. Τώρα που αρχίζουν τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερο, το μέλλον πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερο.
- Το μέλλον σου το βλέπεις στην ΑΕΚ;
«Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει. Όμως έχω έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είμαι και του χρόνου στην ΑΕΚ. Είναι κάτι που το θέλω και αν δεν αλλάξει κάτι, αυτό θα γίνει».
- Κεφάλαιο εθνική ομάδα. Είσαι στο μυαλό του Φερνάντο Σάντος, περιμένεις και την πρόσκληση για το Euro;
«Είναι καλό που ο Φερνάντο Σάντος ήρθε και με είδε και φαίνεται να με υπολογίζει. Είναι θετικό και μόνο να είσαι στο μυαλό του τεχνικού. Υπάρχουν ακόμα πολλά ματς. Πάντα πιστεύω πως αν μπορώ και παίζω καλά, όλα τα άλλα θα έρθουν. Και αν συνεχίζω να είμαι καλά και βοηθάω την ΑΕΚ, στο τέλος μπορεί να έρθει και η εθνική ομάδα. Φυσικά είναι τεράστιο κίνητρο το γεγονός πως υπάρχει το Euro το καλοκαίρι. Είναι ένα έξτρα κίνητρο για να δώσεις κάτι ακόμα παραπάνω μέσα στο γήπεδο και να βρίσκεσαι σ' αυτή την μεγάλη διοργάνωση. Το σημαντικό είναι να μπορώ να βοηθώ την ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν να πετύχει τον στόχο της και από εκεί και πέρα να περιμένω τι θα γίνει με την εθνική».
- Στην φετινή σεζόν συνολικά οι τερματοφύλακες της ΑΕΚ, έχουν μπει πολλές φορές στο στόχαστρο της κριτικής
«Γι αυτό είμαστε, για να μας κρίνουν. Άλλοι σωστά, άλλοι λάθος. Δεν έχει σημασία Συνήθως ο τερματοφύλακας είναι ο πρώτος που δέχεται κριτική, καθώς είναι αυτός που δέχεται το γκολ. Αυτό είναι κάτι που βρίσκεται στην καθημερινότητα μας. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να δουλεύουμε σωστά στην προπόνηση, κάτι το οποίο γίνεται. Και να προσπαθούμε να κρατάμε το μηδέν όταν μπαίνουμε. Αν σε κάθε ματς κρατάμε το μηδέν, η δουλειά μας έγινε. Το σημαντικό είναι πως εμείς δουλεύουμε σωστά»
- Το μήνυμα προς τον κόσμο της ΑΕΚ;
«Φέτος η αλήθεια είναι πως η κατάσταση ήταν σαν τρενάκι του λούνα παρκ. Από εδώ και πέρα τα πράγματα θεωρώ πως θα είναι καλύτερα. Τον ευχαριστούμε τον κόσμο γιατί μας βοήθησε στα δύσκολα. Εκεί φαίνεται ο κόσμος. Στα καλά όλοι είναι παρόντες και χαρούμενοι. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Στα παιχνίδια που μας βοήθησε, πήγαμε καλά. Να δώσουν το παρών και στα πλέι οφ. Τους χρειαζόμαστε. Και εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από τα πόδια και από τα χέρια μας για να τον βγάλουμε, έστω και τώρα στο τέλος, ασπροπρόσωπο».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
χωρις να τον ξερω προσωπικα, τον θεωρω ενα πολυ καλο ανθρωπο, συγκροτημενο, μετρημενο και με τα μυαλα στο κεφαλι του... λίγες συνεντευξεις, μετρημενες τοποθετησεις και ενωτικο κλιμα... στα πρωτα ματς ήταν πολυ κακος, ειδικα στο βελγιο. τον ειχα κατσαδιασει τοτε... καιρος λοιπον να κανω την κωλοτουμπα μου. συνεχιζω να μην τον θεωρω τερματοφυλακαρα, αλλά πιστευω ότι ειναι καλος ειδικα αν, ως ελαφρυντικα, προσθεσουμε την αμυνα που εχει μπροστα του και την κατασταση στην ομαδα.. απο μενα,... ΣΥΝΕΧΕΙΑ κωνσταντοπουλε σου ευχομαι παντα υγεια και με την δουλεια θα ερθουν και τα υπολοιπα... καλη συνεχεια.
konstantopoule eisai termatofularakara sunexise tn douleia kai 8a dikew8eis...egw apo tn 1h stigmi pou piges stn aek se pistepsa asxetos pou oloi se giouxarane kai legane oti dn eisai kalos...