Αν και καθυστέρησε περίπου 24 ώρες να απαντήσει στη γερμανική ανακοίνωση που ξεκαθάριζε ότι δεν υπάρχει θέμα αποζημιώσεων, το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι «Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει».
Δια στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρα, τονίστηκε ότι «οι θέσεις της Ελλάδας είναι σταθερές και ισχύουν στο ακέραιο, όσα δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή των Ελλήνων».
Ο κ. Δελαβεκούρας υπενθύμισε μάλιστα ότι και ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, στη συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου, ανέφερε ότι το θέμα παραμένει ανοικτό και πρόσθεσε ότι η εκκρεμότητα των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου υφίσταται και διατηρούμε πάντα το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό του θέματος, ώστε να έχει τη δέουσα και προσφορότερη κατάληξη για τη χώρα μας.
Στην ανακοίνωση επίσης, επισημαίνεται, η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών ότι το ζήτημα αυτό μπορεί και πρέπει να συζητηθεί ξανά, με τη δέουσα τεκμηρίωση που θα ενισχύσει την ισχύ των επιχειρημάτων μας, στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και της εμπιστοσύνης που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας.
Θυμίζουμε ότι γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του είχε τονίσει ότι «δεν υπάρχει πια ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων», βάσει συμφωνίας του 1946.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Καλα ε του εστησε στον τοιχο τους γερμανους με αυτες τις δηλωσεις!! τραβηξτε το παραμυθι των αποζημιωσεων οπως το παραμυθι με την καταπολεμηση της φοροδιαφυγης κ οτι λεφτα υπαρχουν! προβατακια υπαρχουν πολλα που θα σας πισεψουν, τοσα χρονια σας πιστευαν αλλωστε!
Ο όρος «Νενέκος», είναι συνώνυμος της εθνικής προδοσίας και μάλιστα του χειρίστου είδους, καθώς ο προδότης δεν περιορίζεται απλά στην επαίσχυντη πράξη της προδοσίας, αλλά παίρνει εμφανώς το μέρος του εχθρού, τασσόμενος εμπράκτως εναντίων των συμπατριωτών του. Νενέκοι λοιπόν!! Θα τους εμπιστευτούμε και πάλι;; Ήρθε η ώρα για ταξικά παρατράγουδα και ανατροπές. Ας ξεκινήσει από την Ελλάδα η πανευρωπαϊκή αλλαγή.
Τελικα μπορει να παιχτει και σε στοιχημα. Ποιος θα παρη πρωτος τα χρωστουμενα. Η ΑΕΚαρα μας απο το Ψωμιαδη η η Ελλαδα μας απο τους Γερμανους. Αν και φυσικα τουλαχιστον η ΑΕΚ ξεκινησε και μια δικη (που λεγετε οτι παη καλα), το Ελληνικο κρατος τι κανει? Μεχρι τωρα επρεπε να τελειωνε το θεμα. Αλλα μηπως αρχισε? Η μηπως ειναι αυτο που λενε...μη κινεις τα κακως εχοντα. Και ο...νοων νοειτω που θα ελεγε και μια ψυχη!
το θεμα ειναι Δελαβεκουρα το ΠΟΤΕ και το ΑΝ μπορειτε να διεκδηκησετε αποζημιωσεις.Ειναι σαν να βγω και να πω οτι η θεση μου οτι θα δειρω το Ζαμπιδη παραμενει σταθερη και ισχυει στο ακεραιο.Χεστες
Θα τα κανετε οπως με Siemens 700 θεσεις εργασιας 100 μυρια και ενα συγνωμη για τα 2Δις που φαγανε,μπορει να σας στειλουν αντι του χρυσου που κλέψανε ενα υποβρυχιο που θα μπαταρει σαν και το αλλο που χρυσοπληρώσαμε κατα αλλα μαζι τα φαγαμε ....